preinštalovanie Win 8 na win 7 a záloha skytého oddielu HDD

Informácie o software, ankety...
Peter007
Light Expert
Light Expert

preinštalovanie Win 8 na win 7 a záloha skytého oddielu HDD

Príspevok od používateľa Peter007 »

Ahoj profíci potreboval by som poradiť kúpil som si počítač ASUS K55VD.je v ňom nainštalovaný win 8. Ja by som ho však chcel preinštalovať na windows 7. V biose sa mi ale nezobrazuje bootovanie s CD mechaniky a tak neviem ako tam mám ten windows 7 dostať. A ešte jeden prooblem chcel by som pred preinštalovaním zalohovať skrytú partíciu (recowery win 8) to pre prípad keby sa musel počítať reklamovať aby som to tam celé nahral naspäť. Už som vyskúšal asi všetko ale neviem zálohovať tú partíciu a ani preinštalovať ten win.

Ďakujem za vaše rady a pomoc

s pozdravom
cORP.
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: preinštalovanie Win 8 na win 7 a záloha skytého oddielu

Príspevok od používateľa cORP. »

mam dve otazky ,resp jednu otazku a jednu radu ,skrytu particiu nechaj particiou akou je ,v pripade problemu das len recovery s nej a nahra ti vsetko do takeho stavu v akom bol notebook kupeny ,mozem sa spytat preco chces zmenit widnows 8 za windows 7 ? sam som to spravil ,no sedmicku mam legalne kupenu a osmu som chcel skusit ,no predpokladam ze osmu mas original kedze bola v notebooku ,chcel by som len vediet nejaky padnejsi dovod na downgrade ktory pravdepodobne nebude mat vacsi zmysel + mozes mat aj nejake problemy s ovladacmi ,nebolo by to prvy krat :)
Peter007
Light Expert
Light Expert

Dobrý deň p. cORP.

Ďakujem za odpoveď. No Ja mam aj originál win 7 (krabicovú verziu) takže mi to je jedno len som s tou win 8 neni spokojný pretože to ovládanie atď ma nejako hneva a keď som kupoval notebook tak iný výber nebol.

Tak preto by som to chcel zmeniť len mi to nejako nejde :-)
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

tak to uz je o preferenciach kazdeho uzivatela ,len by som si overil ci dany notebook ma na stranke aj podporu a obladace pre windows 7 ,pretoze to nieje pravidlom zial )
kazdoapdne v biose bootovanie nastavit na mechaniku ist musi ,aky mate presne model notebooku ?
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Veru, mnoho ľudí hovorí o problémoch s ovládačmi na Windows 8, no to sa týka iba starších strojov. Nové booky predávané ako Windows 8 PCs majú paradoxne problémy s ovládačmi na 7, prípadne takéto ovládače ani neexistujú. :)

K tvojmu problému: Nemá ten notebook náhodou SSD disk, ktorý slúži iba na urýchlenie systému, ale nie sú na ňom žiadne dáta? Ak áno, nepoužíva to technológiu Intel Rapid Storage? Ak áno, skús to vypnúť, možnosti bootovania by sa mali objaviť.
Taktiež, máš problém iba s bootovaním z CD, alebo nejde ani USB?
Peter007
Light Expert
Light Expert

Ahoj Hensym

No kukal som to je tam len hardisk 750 GB inak nič. na uložto som uložil ako som fotil BIOS. Je tam na botovanie len Disk a CD rom som tam pridal ja cez pridanie Boot ale asi to nefunguje dobre lebo mi CD nenačíta. (CD je v poriadku)

Tu posielam tie fotky mojho biosu

http://ulozto.sk/xbzh12PD/foto-bios-asus-rar

Ďakujem za pomoc
zdravotnik
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa zdravotnik »

Prehoď poradie na prvé miesto daj CD a potom HDD. A zapni CSM
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Peter007 napísal:Ahoj Hensym

No kukal som to je tam len hardisk 750 GB inak nič. na uložto som uložil ako som fotil BIOS. Je tam na botovanie len Disk a CD rom som tam pridal ja cez pridanie Boot ale asi to nefunguje dobre lebo mi CD nenačíta. (CD je v poriadku)

Tu posielam tie fotky mojho biosu

http://ulozto.sk/xbzh12PD/foto-bios-asus-rar

Ďakujem za pomoc
pozrel som si vase obrazky ,z obrazku 3 v archive kde mate boot option priorities zmente prvu moznost za druhu kde je jasne uvedeny cd rom ,tym padom by bootovanie malo fungovat ,ak nepomoze skuste to pomenit aj v prvom kroku boot override rovnako ako pred tym tj. zmenit windows za cd rom .
Peter007
Light Expert
Light Expert

Ahoj profíci

No To mi je ako jasne že mam prehodiť CD-ROM na prvé miesto. Ale tú položku CD_ROM som tam pridal ja ja neviem či to teda dobre funguje alebo ako. Na začiatku tam bola položka iba disk v tom Boot menu. teraz keď aj prepnem na prvé miesto CD rom tam sa nič nedeje. ako by to niečo blokovalo mam taký pocit. Čo sa týka ovládačov tak na asus stránke sú kompletné ovládače na windows 7 pre môj notebook.

Ešte jedna otázka nemal by som nanaovo flas-hnúť BIOS?

Ďakujem za pomoc
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

to biosom urcite nieje ,pokial pc funguje ako ma nema flash biosu nejaku zasadnu potrebu ,o aky konkretne asus sa jedna ?
Peter007
Light Expert
Light Expert

Ide O asus K55VD

Inak stale bez úspechu. Zmenil som v boot sekcii Launch CSM na enabled Obe možnosti a nič. Dam save a restart a mechanikou pohne ale nezačne načítavať. Hned ma prepne do biosu. A tam už je možnosť Launch CMS zase vypnuta nechapem.

Prosííííím poradte. Ďakujem
Napísať odpoveď