Darcovstvo krvi

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Boli ste uz darovat krv?

Ano, chodim casto.
22
19%
Ano, bol som iba vyskusat.
10
8%
Nie, ale rozmyslam o tom.
47
40%
Nie a ani sa nechystam.
24
20%
Nie som vhodny darca.
15
13%

Celkom hlasov: 118

vlasovlac
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Darcovstvo krvi

Príspevok od používateľa vlasovlac »

3-krat krv + 1-krat trombocyty = 5 odberov
Les
King
King

Príspevok od používateľa Les »

Chodil som casto v 70-tych rokoch hlavne koli peniazom, ale teraz uz davam zdarma, aby som niekomu pomohol. Moznoze raz aj ja budem potrebovat, aby mi niekto pomohol.
r3sp3ct
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa r3sp3ct »

Rad by som daroval, ale v 16 rokoch este neberu, lebo nemam 18+ ale urcite pojdem :wink:
Kosh
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kosh »

ja by som tiez rad daroval, ale kedze je to otvorene iba 8-12 v pracovny den - ked mam skolu, tak nech sa strcia - keby naozaj chceli krv, tak aspon jeden den v tyzdni by mali otvorene poobede
vlasovlac
Light Expert
Light Expert

artabanes napísal:ja by som tiez rad daroval, ale kedze je to otvorene iba 8-12 v pracovny den - ked mam skolu, tak nech sa strcia - keby naozaj chceli krv, tak aspon jeden den v tyzdni by mali otvorene poobede
prave tusim vyhlasili akciu Študentská kvapka krvi a kedze vedia, ze nektori si vymyslia bars aku vyhovorku tak v utorok do 17h to predlzili tusim

pls mod: zabudol som pri odpovedach na skupinu, ktora nemoze darovat (choroba, zltacka,...). Mohli by ste to tam svacnut: Som nevhodny darca
Kosh
King
King
Kontaktovať používateľa:

vlasovlac napísal:prave tusim vyhlasili akciu Študentská kvapka krvi a kedze vedia, ze nektori si vymyslia bars aku vyhovorku tak v utorok do 17h to predlzili tusim
pls mod: zabudol som pri odpovedach na skupinu, ktora nemoze darovat (choroba, zltacka,...). Mohli by ste to tam svacnut: Som nevhodny darca
das mi prosim ta link na nejake info o tej studentskej kvapke krvi? a ked je to pre teba vyhovorka, ze musim chodit do skoly, tak to odraza tvoje vzdelanie - kedze asi si do skoly nechodil, a nevies, ze kazda vymeskana prednaska ma za nasledok znasobenie ucenia sa pred skuskou.
vlasovlac
Light Expert
Light Expert

Kód: Vybrať všetko

http://www.redcross.sk/aktualne.htm#296
sak a ja chodim a viem, ze ked vynecham prednasku je to na hovno, ale ja nemam skolu kazdy den, asi tak
Kosh
King
King
Kontaktovať používateľa:

vlasovlac napísal:

Kód: Vybrať všetko

http://www.redcross.sk/aktualne.htm#296
sak a ja chodim a viem, ze ked vynecham prednasku je to na hovno, ale ja nemam skolu kazdy den, asi tak
dik zalink - a ja mam skolu kazdy den - viem, je to na h*vno, ale inac sa nedalo :(
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Retsko »

artabanes napísal:ja by som tiez rad daroval, ale kedze je to otvorene iba 8-12 v pracovny den - ked mam skolu, tak nech sa strcia - keby naozaj chceli krv, tak aspon jeden den v tyzdni by mali otvorene poobede
Keby si ty naozaj chcel darovat, tak vynechas blbu prednasku... Ja napr. viem, ze ked vynechas prednasku, nic sa nestane, prefotis si to alebo ani nemusis a vies...

Btw. ja som bol na ukor prednasky tento rok 1.x a najvacsia sranda bola ked som prisiel do skoly. Predtym som si zapalil cigaretku, prislo mi z toho fajne zle, tak som si 5 min. posedel vonku, dokuril a ze este skocim na zvysok prednasky... Vosiel som do ucebne, pozdravil sa, prof. sa otocila a ze "Vy to snad nemyslite vazne..." pozeram na nu ze co a ona znova "vy si snad robite srandu... co tu chcete??? vy si dovolujete prist na hodinu 3 minuty pred koncom???"... Heh prisiel som 3 min. pred koncom ani som si to neuvedomil... Tak som jej vysvetlil o co ide a fpohode...
stajo
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa stajo »

chodím pravidelne každe 3 mesiace!! ulejem sa so školy a ešte dostanem aj 100 Sk a ideme na červené krvinky a v budúcnosti budú aj výhody 8)
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

rad by som daroval, ale nemozem. namerali mi vysoky tlak a preto mi tie kuy nechcu zobrat krv. tot smola. ale v ziadnom pripade by som za to nechcel prachy. HANBA VAM!
stajo
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

mastermind napísal:rad by som daroval, ale nemozem. namerali mi vysoky tlak a preto mi tie kuy nechcu zobrat krv. tot smola. ale v ziadnom pripade by som za to nechcel prachy. HANBA VAM!
tie prach dostaneš ako výživne!!!! aby si sa šiel najesť a ked budem chodiť do roboty tak si musíš zobrať dovolenku to ti nik nepreplatí tak bud rád že tam niekto chodí!!! lebo ak sa ti niečo stane môžeš dostať aj moju krv
NoaHix
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa NoaHix »

v stredu sa chystam uz asi po piatykrat...dufam,ze mi to uz vyjde...
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

stajo napísal:tie prach dostaneš ako výživne!!!! aby si sa šiel najesť a ked budem chodiť do roboty tak si musíš zobrať dovolenku to ti nik nepreplatí tak bud rád že tam niekto chodí!!! lebo ak sa ti niečo stane môžeš dostať aj moju krv
tak s tym som sa este nestretol. stale ked darujes krv(aspon tu v ke) dostanes keksik + kavu alebo caj + nejake vitaminy. a co sa tyka prace... sestra chodi pravidelne a nepotrebuje dovolenku.
stajo
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

mastermind napísal:tak s tym som sa este nestretol. stale ked darujes krv(aspon tu v ke) dostanes keksik + kavu alebo caj + nejake vitaminy. a co sa tyka prace... sestra chodi pravidelne a nepotrebuje dovolenku.
aj u nas v DK a keby si dochádzal tak ti ešte aj preplatia. a ta stovka ja ako že sa máš isť najesť
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Retsko »

Mastermind netrep, v KE dostanes ked prides cajik a ten polystiren predtym nez ti zoberu... To aby si tam nesiel na lacno, musis vypit aj 3 pohare caju... Po odbere dostanes kavicku, k tomu keksik. Ked odchadzas, teta ti da stravny listok na 60,-, s ktorym mozes ist aj do ich bufetu v nemocnici... Chlapik co pral listok predomnou dostal este nieco, ale ja som bol prvy krat, takze mozno potom dostanem aj viacej...

Inac sa mi tam strasne pacilo... Vsetky sestricky tam boli nesmierne mile, pri dobere som cely cas kecal s tou mojou, vsade boli ochotne... A aj pekne to tam je zariadene...
stajo
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

človek spozáva nových ľudí! a nemusite sa trápiť či ste zdravy alebo nie lebo tam sa to dozviete 8)
Kosh
King
King
Kontaktovať používateľa:

takze dnes som bol prvy krat darovat krv - a tiez boli sestricky mile, ale mal som taky dojem, ze nemaju co robit, bolo tam 6 sestriciek, jeden doktor, a vsetci sa starali len o mna, konkretne som bol na bratislavskych kramaroch - a aj ten gastrac som dostal
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deblasco »

je to dolezite...
mam velmi cennu krvnu skupinu :D
A1B Rh+
stajo
Medium Expert
Medium Expert