Cestni pirati

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Aky mate nazor na cestnych piratov?

Suhlasim s tym. Je to adrenalin.
24
24%
Dovtedy sa chodi s krcahom po vodu, kym sa nerozbije.
75
76%

Celkom hlasov: 99

t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

mishenko napísal:zle specifikovane, kone a krutak nie su vzdy to najhlavnejsie, skor by som to nechal na tom tvrdeni, ze proste fabia (v porovnani s baworom) na to nie je stavana, to uplne staci ako argument :D
neviem preco do toho tahas krutak, ked sam vies ako som to myslel. Proste cloveku co par rokov sedi za 200konovym autom musi prist fabia ako bicykel..
madonna1
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa madonna1 »

:evil: no nevim ci som cestny pirat ked mam len 1,2l 80koni, siroke pneu=znizenie vykonu + nejaka lepsia hudba + vytlmenie=dalsie znizenie vykonu a v pohode to nandavam hocikomu co ma menej ako 2l/150koni... :evil: kazdopadne nesuhlasim s "blbmi", ktori si myslia ze ked ohrozuju!! ostatnych ale im sa nic nestane, tak su ČAVOVIA - su to len chudaci, ktori maju v danej chvili stastie...ja nikoho kto ide rychlejsie ako ja neobmedzujem a som rad ked takto voci mne pristupuju aj iny...ved ked mam chut na to aby som siel ako "blazon", ale pritom nikoho neohrozujem ani neobmedzujem, tak preco nie? :?:
rsc
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rsc »

mishenko napísal:rsc zle si to pochopil, alebo neveris ludom :) ja pisem, ze je to kamos a jazdia na tom normalne STALE, chapemo ??? to nie je o odrbavani, reklame ... proste chcel mat silnejsie auto aj pre seba, tak kupil do autoskoly RS, ktora bola sice prezentacna a mala najadzenych par tisic km, ale stala o sto litrov menej ...

Tych policajtov zavidim, my mame stale staticke hliadky, co chytaju ...

jazdi opatrne, ja uz som si uzil zopar havariek a jazdim (obcas) jemnejsie ... :)
Prve aj druhe :D . Ale nemam dovod ti neverit, len som napisal, ako sa to robi inde, tak som si myslel, ze aj toto je ten pripad.

JJ, jazdim rychlo a opatrne, a ak nie som sam, tak len opatrne a bezpecne.
Sam som zatial nebural (klop klop na drevo).

Som chcel este poznamenat, ze vela ludi si neuvedomuje, co sa zacne diat s autom pri rychlosti cca 80-90 km/h, ak sa im napr. "odtrhne" zadna naprava (= strati kontakt s cestou), v 120 km/h praskne pneu alebo keby videli, co urobi celny stret s pevnou prekazkou uz len v 40 km/h s predkom auta. Vtedy by sa ti mudrejsi asi zamysleli.
Ja som si skusil napr. na mokre v 80 km/h pri zatoceni zatiahnut rucnu na chvilu a nemal som uz sancu korigovat nijako (samozrejme na opustenom mieste).

Taketo daco by som zaviedol k povinnemu vycviku v autoskole - kriticke brzdenie a simulovanie roznych krizovych situacii, aby si to ludia uvedomili, co narobia fyzikalne zakony s 1,2 t vaziacou hmotou.

Inak moja definicia cestnych piratov by bola asi takato:
- ohrozuju svojim jazdenim ostatnych (nerespektovanie zakazovych znaciek - napr. jednosmerka, ohrozovanie pri predbiehani, zapnute dialkove v noci aj pri strete s protiiducim autom, otacanie sa na dialnici, v krizovatke atd...)
- ludia, ktori su za volantom v strese uz pri rozbiehani (najma mlade vodicky a starsi ludia)
- nevyspani a nervozni vodici
- neskuseni mladi vodici s obrovskym sebavedomim a rychlym autom
- vodici,ktori zastavia na tom naj*ebnutejsiom mieste v sirokom okoli a znemoznuju prechod ostatnym autam, pripadne riskuju zrazku (napr. neosvetlene auto pod mostom)

Ostatni ohrozovatelia premavky:
- znacna cast cyklistov
- mala cast motorkarov
- chodci, ktorych oznacujem pojmom DODO - dobrovolny darca organov (nemaju strach vbehnut do cesty na akomkolvek mieste, nic ich nezaujima, len ako sa dostat na druhu stranu cesty co najrychlejsie + ti, co vbiehaju na prechod systemom: ja som na prechode, auta musia brzdit - specialne na klzkej vozovke mi zdvihaju tlak a este sa rozculuju, ze ten kkt v aute vobec nebrzdi, aj ked ty sa mozes u*rbat, aby si zastavil vcas)
Les
King
King

Príspevok od používateľa Les »

madonna1 napísal::evil: no nevim ci som cestny pirat ked mam len 1,2l 80koni, siroke pneu=znizenie vykonu + nejaka lepsia hudba + vytlmenie=dalsie znizenie vykonu a v pohode to nandavam hocikomu co ma menej ako 2l/150koni... :evil: kazdopadne nesuhlasim s "blbmi", ktori si myslia ze ked ohrozuju!! ostatnych ale im sa nic nestane, tak su ČAVOVIA - su to len chudaci, ktori maju v danej chvili stastie...ja nikoho kto ide rychlejsie ako ja neobmedzujem a som rad ked takto voci mne pristupuju aj iny...ved ked mam chut na to aby som siel ako "blazon", ale pritom nikoho neohrozujem ani neobmedzujem, tak preco nie? :?:
V tom pripade ohrozujes len seba, pripadne dalsich, co sedia v tvojom aute. A to tiez za to nestoji, alebo hej?
Les
King
King

Mate nejake ci uz pozitivne, alebo negativne skusenosti s policajtmi? Napiste... :)
rsc
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Les napísal:Mate nejake ci uz pozitivne, alebo negativne skusenosti s policajtmi? Napiste... :)
Zatial pozitivne - ani raz ma este nezastavili :D a ja som akurat jedneho skoro zrazil, bo sa motal po strede cesty, chrbtom ku mne a ked som bol od neho asi 20-30 m, tak sa otocil a zdvihol tabulku, ze mam zastavit. Lenze auto bolo plne nalozene a bolo mokro. Zastavil som tak, ze sa mi rukami oprel o kapotu a ukazal mi, ci mi sibe...to som siel tak 50 km/h
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

t0m4s3 napísal:neviem preco do toho tahas krutak, ked sam vies ako som to myslel. Proste cloveku co par rokov sedi za 200konovym autom musi prist fabia ako bicykel..
Vies preco ? lebo ako som uz spominal, kone nie su vsetko, vela zalezi na vahe, na sprevodovani, niekto moze mat 130 konove auto a ide brutalnejsie ako dake 200 konove ... tym padom moze byt ta 74kW fabka lepsi zazitok ako dake 150 konove hebedo
Takze este raz - kone nie su u aut smerodatna velicina ...
btw.: a fabia sa neradi medzi bicykle ? :D

rsc mal si mu to nandat :D

Les no, zazitkov by bolo, nemal by som sa chvalit, ale uz som im aj usiel, ale to bolo par rokov dozadu. Aj ma chytili v noci, ze som presiel STOPku, blbe bolo, ze ma chytili az 3km dalej (ja som siel 75-80, oni stale 60???) bolo pol tretej rano a hrozne som bol unaveny a isiel som domov, vobec som si nevsimol, ze sa dakto za mnou potaca a o tej STOPke som nevedel - moja chyba.
Les
King
King

Za 31 rokov v USA som bol zastaveny policajtmi (dialnicnou hliadkou) len 2x a to za prekrocenie rychlosti. Prvy krat to bolo o 8mil/hod. a druhy krat o 15mil/hod. Samozrejme tak ako kazdy dostal som pokutu. Tu poslednu som zaplatil postovou poukazkou uz o pol kilometra dalej od zastavenia.
Raz som bol "kontrolovany" policajtom tiez neskoro v noci v jednej stvrti mesta, kde byvam, lebo som isiel prilis pomaly a policajt si myslel, ze vyhladavam dom na vykradnutie... :)

Na Slovensku t.j. do roku 1974 je uplne ina vec, ale to je uz ina tema, lebo tie kontroly sa netykali auta, ale niecoho uplne ineho. Nerad na to spominam.
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Retsko »

Heh tak ja mam zatial len dobre skusenosti, raz mi skoro dali pokutu ze som nedal smerovku, ale presvedcil som ich... Ono tu smerovku som daval uz davno pred odbocenim, ale na mojej stodvacine to fungovalo tak divne, ze ked som mal zapnuty fukac (ventilator), tak mi proste pri volnobehu takmer nic ine neslo... Ani smerovky... A bol som si vedomy, ze mi nejdu, videl som policajtov ako cakaju z vedlajsej kym ju dam, aby mohli prejist a proste som zabocil bez toho zeby to bliklo... Tak hned sa otocili a isli za mnou. Ja som medzitym zaparkoval, vybehol z auta a hned som ich zacal presviedcat o tom, ze to nie je moja chyba... Nakoniec asi po 15 min. sa spytali ci studujem, ci mam pri sebe nejake $, kedze som nic nemal a studujem, tak si povedali ze id het... Ale chceli mi zobrat aj technicak, ze ked nejdu smerovky tak auto nie je sposobile na jazdu,... No som rad ze som rad...
rsc
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

K tym kW - tu je jeden priklad:
kamos ma kamosa a ten ma Mazdu 323 GTX Turbo AWD 1.8, r.v. 1991, seriovka az na POP-OFF ventil, 122 kW.
Na videu je tato Mazda vs. tunena Octavia RS 1.8 Turbo, ale neviem kolko kW mala, seriovka ma 132 kW, na sprinte. Myslim, ze uz po chvili odhalite, ktore je na tom asi lepsie :)

Kód: Vybrať všetko

http://rapidshare.de/files/9288979/323GT-X.rar.html
foto motora a detail POP-OFF ventilu (2 foto)

Kód: Vybrať všetko

http://rapidshare.de/files/9289553/GTX_Motor.rar.html
myslim mishenko, ze aj tvoje Saxo by malo co robit :wink:
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

rsc Octaviu RS dam v klidku, 323T je moja srdcovka, krasna stvorkolka, to neda ani vela inych aut s ovela vyssim vykonom ... ale zase porovnavat non-turbo auto s mensim vykonom s hentakymi dvoma, ale diametralne rozlisnymi autami ...
rsc neviem, ci uz mas nove Carauto, ale tam test hot hatches novej doby a dooost sa to pomenilo, jediny non compressor/turbo je Type-R a z 8mich je tusim az 5ty :(
Esteze nezarabam miliony, lebo by som vedel do coho ich vrazit, takto sa vozim na pomalom malom auticku a pomaly zavidim :)
Inak ja som mal dakedy Skodu 120, 35kmh zpredu do betonoveho stlpu a totalka, hlavou som vybil predne okno (priputany, asi sa nespustili airbagy a pyronapinace pasov :D :D :D )
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

kokoz, na konci toho videa je moj kamos, civi1, on je od holica, poznas ho ? odkial je to video ???
rsc
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

mishenko napísal:...
hh, nechcel som porovnavat s tvojom Saxom, len som ta trosken podpichol, hh. Skor som chcel porovnat tie dve auta a len tak nazorne ukazat, ze ani 14 rokov stara kara neni na zahodenie a pred novsimi nemusi mat respekt.
ten chalan, co ju ma, povedal, ze mu neujde ziadna seriovka z tej triedy, mozno tak WRX STi alebo Evo. Ked na to dupne, tak ma spotrebu 20l/100 km. Je to fajnove auto, preto si ju bude setrit na vikendy a na jazdenie do roboty si chce kupit nieco menej vynimocne.

Nemam este nove, az bud tyzden v utorok si kuknem, resp. v stredu. Ale uz som ho len tak zbezne v stanku pozrel, tak som videl ten test.
Nj, turbo/compressor ide do mody, ale ja radsej atmosferaky.

Kua v Skode 120 sa ti nespustili airbagy??? no to by som hned zaloval vyrobcu a vysudil daco, aspon novu rezervu a zdvihak :D
rsc
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

ne, nepoznam, ale tento chalan je tez tusim odtial, z Holica alebo tak. Zahorak je na 100%. Poznam ho cez kamosa, s ktorym chodi do NR do skoly na externe a minule boli u mna v TT brat nejaku devu, tak sme prehodili zopar slov. Video nevim odkial je.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

mishenko napísal:Takze este raz - kone nie su u aut smerodatna velicina ...
co je podla teba smerodatnejsie ako kone? (co sa vykonu tyka)

inak

http://kecy.roumen.cz/Crashtest105_1.jpg
http://kecy.roumen.cz/Crashtest105_2.jpg
http://kecy.roumen.cz/Crashtest105_3.jpg
http://kecy.roumen.cz/Crashtest105_4.jpg
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 : co je podla teba smerodatnejsie ako kone? (co sa vykonu tyka)

zrazu si to nasmeroval priamo na vykon ? kone a krutak, ale o rychlosti auta to vobec nic nehovori ... neprekrucat fakty a bude dobre :D

taky testovaci panak som bol aj ja dakedy, ale prezil som, zopar jaziev na nohach, rozbita hlava ...

rsc : ten kamos robi v NR, takze asi odtial sa poznaju, aky je ten svet maly
rsc
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

tomas: fajn crashtest
a fakt neni vsetko o vykone. car moze mat aj 600 kW ale ak raz nie je dobre vybalansovane podvozkovo a tazke ako svina, tak sa na nom jazdit neda...

rychlost a pruznost auta zavisi na: celkovej hmotnosti, vykonu (pripadne odvodenych parametroch kW na kg, PS na tonu), krutiacom momente a jeho priebehu, podvozku a schopnostiach vodica .

mishenko: jj, svet je maly
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

rychlost a pruznost auta zavisi na: celkovej hmotnosti, vykonu (pripadne odvodenych parametroch kW na kg, PS na tonu), krutiacom momente a jeho priebehu, podvozku a schopnostiach vodica .

dost dolezite je aj sprevodovanie, velkost, vaha a sirka kolies/pneumatik, tuhost karoserie (ked ti kruti kasnu, tak sa ti moc dobre nerozbieha pri vela kobylach)

odbocili sme od temy, ale k tomu mam jeden zazitok z predvcerajska, rano si idem tak po meste a pozeram, ze pred kruhovym objazdom stoji veeelmi vela aut a vobec sa nehybu, pridem blizsie, zaradim sa a vidim, ako si to dedko sinie na starej lade priamo dolava, aspon si to skratil :) vsetci boli trocha vyburani z toho pirata a radsej sa ani nehybali :D
rsc
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

mishenko napísal:...
Jasne, aj to je dolezite, len som nechcelist az tak dopodrobna, bo skoncime u lahkych klukovych hriadeloch a odlahcenych zotrvacnikoch :D

S tym kruhovym - min tyzden sa mi stalo neco podobne, akurat to nebol dedo na Lade ale typek s kamionom :twisted:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

ano niekto tu prekruca, ale ja to nie som. Moja prvotna reakcia bola o tom ze vodic co kociruje 250koni urcite zvlada situacie lepsie ako niekto s 50konmi. O rychlosti auta a celkoveho vykony z mojej strany ani zmienka. To je cele. Niekto iny sa zacal navazat do toho ze vykon nie je vsetko a podobne kecy.
Napísať odpoveď