Tragédia: softvérové firmy prišli o tisíc miliárd!

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Seymour
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Seymour »

roman3x napísal:je to zlozite, jeden moj kamos je murar, a ja chcem prerobit byt, to preto ze nemam na to mi to ma robit zadara?
pojem a prujem - pleties hursky a jablka... :D je v tom velky rozdiel... a preco nie? ked urobi zadarmo, tak na co zbytocne davat prec money? nie? :lol:
roman3x
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa roman3x »

Catlover napísal:pojem a prujem - pleties hursky a jablka... :D je v tom velky rozdiel... a preco nie? ked urobi zadarmo, tak na co zbytocne davat prec money? nie? :lol:
no mna osobne napr. grafika aj s photoshopom nezaujima, mne plne staci Skicar, niekomu gimp a niekto potrebuje photoshop. lenze ked mas firmu a photoshop a nikto, teda policia ti tam vlezie... nato si to kupovat. aby si neskoncil, ako jeden majitel herne v ZA, co mal cierne hry a siel na 3 roky sediet
Seymour
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Seymour »

roman3x napísal:no mna osobne napr. grafika aj s photoshopom nezaujima, mne plne staci Skicar, niekomu gimp a niekto potrebuje photoshop. lenze ked mas firmu a photoshop a nikto, teda policia ti tam vlezie... nato si to kupovat. aby si neskoncil, ako jeden majitel herne v ZA, co mal cierne hry a siel na 3 roky sediet
kto hovori, ze mam nieco na cierno? windoze mam original, ale radsej pozivam linux, pouzivam gimp, flash mam original a tak mozem pokracovat :)

firmam a hernam nedoporucujem mat ilegal, ked je firma predsa troxu vacsia, pri vacsom pocte su rozne zlavy a pod... vyrobca je rad, ze niekto prejavuje zaujem, tak sa snazi co najviac vyhoviet aby neprisiel o pripadneho zakaznika...
roman3x
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Tomasito napísal:Ako tu tak sledujem niektore reakcie, vidim, ze si to tu nie kazdy precital az do konca... (ti, ktorych sa to tyka o sebe vedia).
júúúj, a my za to mozeme, ze to bolo take dlhe?
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

roman3x napísal:júúúj, a my za to mozeme, ze to bolo take dlhe?
Ked uz sa vyjadrujem, mal by som vediet k comu sa vyjadrujem... napr. preto, aby som neriesil nieco, co je jasne vysvetlene v uvodnom clanku topicu. BTW. toto je uz aky flashback! Tie slova som napisal 14.12. (streda)- odvtedy si sem prispel uz 4x :mafia:
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

ja by som si kupil kludne original hru alebo nejaky program lenze preco to neurobim?no asi preto ze vela programov a hier je chranenych registraciami, teda kupim soft, nainstalujem ho z kupenych cd a pojde mi 30 dni dokym ho neregnem na ich serveri, a ak sformatujem disk tak co mam akoze si ist zase kupit ten isty program a aktivovat ho znovu? takto je aj pri windowse, a takto je to aj pri hrach, malo hier totiz ma taku siet ako je napr. steam ze sa stym hocikedy a hocikde prihlasis a mas hned svoje hry, dalej by som chcel povedat ze programy sa daju kupit ale nie tak ako je tomu v USA, prejdem kvoli tomu cele a nic nenajdem, cez net si ho mozem kupit iba embosovanou kreditkou alebo aby som isiel do usa a po ceste este prekutral celu blavu ci ho nahodou nenajdem tam, takze je to moc zlozite - kvoli tymto dementnym napadom a ochranam niesom ochotny zaplatit za program alebo hru aj ked sa mi akokolvek paci :!: okrem toho BSA neberte vazne oni su zastasujucim prostriedkom americkych gigantov :wink:
maslo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa maslo »

dalsia vec je ze original hry su casto zle vylisovane a nejdu

ja mam Empire earthh 2 original a stale mi vyhadzuje nejake chyby

ziadna napalene hra mi to nerobi
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

maslo napísal:dalsia vec je ze original hry su casto zle vylisovane a nejdu

ja mam Empire earthh 2 original a stale mi vyhadzuje nejake chyby

ziadna napalene hra mi to nerobi
mas reklamovat, tvoja chyba..
maslo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa maslo »

Aryan Angel napísal:mas reklamovat, tvoja chyba..
ale to neni kupena

vyhral som ju :-)

ale kamos ma obchod a vravel mi ze nepredava hry kvoli tomu ze je strasne bvela vadnych nosicov
panter2005
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa panter2005 »

Cely problem vidim v mysleni ludi a na druhej strane v kupnej sile. V USA stoja programy rovnako ako na slovensku (akurat ze je ovela vecsi vyber) a pritom kupna sila je neporovnatelna. Cize aj chapanie ludi je rozdielne. Radsej si kupim original film na DVD za 9 dolare ako sa s tym piplat doma pol dna a napalovat to... :wink:
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ja to riesim tak ze Win som dostal ku kompu original(zaroven som sa docital ze support mi MS nemozu poskytnut lebo bundle verzie sa mozu VELMI odlisovat od krabicovych), ale vzdy lepsie ako nelegalny. Ostatne programy ako antivir, office atd. mam vacsinou vo volne siritelnych verziach, takze jedine za co neplatim su hry. Lebo dat 1400 korun za hru ktoru dohram za tyzden je dost blbost, nadpriemerna herna doba je tych 30-40 hodin co v priemere vychadza na 40SK za hodinu...a to je viac ako vo vacsine kaviarni. Z tohot mi vychadza ze kupit sa oplati iba onlineovky ktore sa daju hrat dookola alebo donekonecna(MMORPG)
.cov
Star
Star

Príspevok od používateľa .cov »

roman3x napísal:Co? aka zaruka? aky support? aku mas zaruku a support na windows? skoro somz noh spadol, ked som cital bod 5. lic. zmluvy na okna xp.
Zhruba je tam toto:Ak mate problemy so softwarom, obratte sa na dodavatela hardwaru.
Takze nestaci, ze sa vzdavame zodpovednosti, ale obratte sa na intel a spol :roll:
Problem s tebou je ten, ze si si neprecital vsetko. Ano, v podmienkach licencnej zmluvy mas napisane to, co si cotoval, teda ze sa mas obratit na dodavatela hardware. Lenze to nie je "intel a spol", ale ten, kto ti dodal cely pocitac. Pretoze mas tzv. OEM verziu Windowsu a nie krabicovu. Microsoft ma zmluvu s predajcami, ze predaju pocitac aj s operacny systemom a za ho dostanes lacnejsie. Ale je viazany na dany pocitac (alebo urcity hardware). A preto, ak mas problem s Windowsom, musis sa obratit na toho, kto ti predal pocitac (alebo hardware), spolu s pocitacom.
Ten, kto si kupi Windows v krabicovej verzii - nie OEM verziu - tu si precitaj co znamena OEM:

Kód: Vybrať všetko

http://www.microsoft.com/slovakia/licencie/oem/default.mspx
ho dostane drahsie, ale za to ma prave tu technicku podporu.
roman3x
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Ahaa, diky, uz mi je jasne. Mame tu OEM verzie, a ked mam problem obracam sa na sefa, ktory to dodal, a po Tvojom prispevku uz ho nebudem prosit, ale ziadat! :lol:
Napísať odpoveď