Prečo mi nejde Comp

Pretaktovanie, rady, tipy, screenshoty...
dekarbon
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Prečo mi nejde Comp

Príspevok od používateľa dekarbon »

Mám compa...Zostavy sú naskenované na obrázkoch..Skúľšal som im vyresetovať CMOS lebo nenabiehal obraz nič sa nezmenilo..poraďte čo stým..Oni proste nejdú...Obidve..CPU a ostatné veci sú dobre zapojené..zapnem to aoni nejdú neviem čo stým pomôžte diki...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

povyberaj komponenty a vyskusaj u kamarat ci nieco nie je zle, alebo ho najprv skus nahodit bez vsetkych mechanik, diskov a RAM.
ven0m
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa ven0m »

Nechcem byt blbý ale chyba bude medzi monitorom a kreslom :wink:
napadlo ta že je sú ramky mŕtve ? :twisted: :twisted:
The Devil
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa The Devil »

Keď ti obidva kompy nejdú, určite je niečo zle zapojené. Alebo je chyba v zdroji.
ROKI49
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ROKI49 »

Tak ako poznam dekarbonov skill ohladom PC sa necudujem ze to nejde. Skus vzadu na zdroji byva taky vypinac....ono sa to obcas stane. Alebo vyskusaj dako jednotlive komponenty. Inac to taky problem hodit tie zostavy do Wordu? Lebo mne sa to ani moc nechcelo citat take nacmarane.
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

diki za nápady..ja som to vyriešil takto z tých zopstáv som poskladal to najlepšie čo sa dalo celý PC som poskladal od znova a zapnem ho a on ide na prvý krát len je tu ešte jeden problém vypíše mi že primary master harddisk fail čo to môže byť a ke´d dám F1 ako pokračovať v zavádzaní tak v mieste kde má bootovať z HDD vypíše Boot from ATAPu CD-ROM...Failure apotd tým riadok:

Disk Boot error a bla bla bla..neviem čo stým lebo bios mám nastavený na default hodnoty..
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jjj »

zeby si vymenil hdd ??? ten os ma bordel v tom z coho je to pc poskladane napr staci ked vymenis zakladnu dosku napr Epox via KT400 za Epox NF2 windovs to uz proste nerozchodi (uvadzam ako priklad)
ten hdd formatni a nainstaluj tam nanovo w98
ROKI49
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ROKI49 »

Skor by som povedal ze ma zle nastaveny disk ze nie je nastaveny na primary master ale na daco ine.
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

jjj napísal:zeby si vymenil hdd ??? ten os ma bordel v tom z coho je to pc poskladane napr staci ked vymenis zakladnu dosku napr Epox via KT400 za Epox NF2 windovs to uz proste nerozchodi (uvadzam ako priklad)
ten hdd formatni a nainstaluj tam nanovo w98
to sa ti povie lenže mne nejde ani z diskety bootovať proste to vypíše a ostane tak..nevim nevim už som skusil aj HDD vymeniť ale nič..nič nepomohlo..
kvoco
VIP
VIP

Príspevok od používateľa kvoco »

a mas v biose nastavene aby bootoval z diskety? pripadne ci si spravne zapojil kable do disku a fdd
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

kvoco napísal:a mas v biose nastavene aby bootoval z diskety? pripadne ci si spravne zapojil kable do disku a fdd
Mám ale vyskúšam to ešte s iným hdd UVIDíME AK NEPôJDE TAK SA SEM EšTE VRáTIM
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

No zistil som že ani jeden z HDD mi nejde čo mám doma 13 GB HDD je úplne v paži odpálený iba chrčí kliká,drnčí a tak ostatné mi vypíše primary HDD fail
a_tommi
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa a_tommi »

dekarbon napísal:No zistil som že ani jeden z HDD mi nejde čo mám doma 13 GB HDD je úplne v paži odpálený iba chrčí kliká,drnčí a tak ostatné mi vypíše primary HDD fail
nic v zlom ale teba by som k pocitacu nepustil... mas eroticke ruky???
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

a_tommi napísal:nic v zlom ale teba by som k pocitacu nepustil... mas eroticke ruky???
a to si ako myslel prosím ťa? o akých rukách to hovoríš?ja sa v kompoch vrtam už 8 rokov a uťž som aj nejaký ten PC poskladal a všetky idu na 100% čo na 100 % na 200% a ty mi tvrdíš že ja akompy nie?to si kde nabral...neurážaj ma to nemám rád...mne sa raz vyskytne jeen poonditý problém pri skladaní pc aty že nikdy k pc to akože čo si o sebe myslíš?

a ešte jedna vec ak si nepochopil čo som ti písal tak mne sa pokazil HDD ale to som iba oznámil...aby sa tento moj problém dal nejkao trocha riešiť skúsim ešte vymneiť iDE káble otočiť ich možno to pomôže...
Janky
Star
Star

Príspevok od používateľa Janky »

dekarbon napísal:Disk Boot error a bla bla bla..neviem čo stým lebo bios mám nastavený na default hodnoty..
V BIOSe mas nastavenu ako 1.Bootovaciu skvenciu CD-ROMku.
Takze preto nebootuje z HDD.
dekarbon napísal:a to si ako myslel prosím ťa? o akých rukách to hovoríš?ja sa v kompoch vrtam už 8 rokov a uťž som aj nejaký ten PC poskladal a všetky idu na 100% čo na 100 % na 200% a ty mi tvrdíš že ja akompy nie?to si kde nabral...neurážaj ma to nemám rád...mne sa raz vyskytne jeen poonditý problém pri skladaní pc aty že nikdy k pc to akože čo si o sebe myslíš?

a ešte jedna vec ak si nepochopil čo som ti písal tak mne sa pokazil HDD ale to som iba oznámil...aby sa tento moj problém dal nejkao trocha riešiť skúsim ešte vymneiť iDE káble otočiť ich možno to pomôže...
Keby si uz tolko vela PC poskladal,vedel by som identifikovat problem ktory nastal a vedel by si ho viriesit ale ok,beriem,moze sa stat.
a_tommi napísal:nic v zlom ale teba by som k pocitacu nepustil... mas eroticke ruky???
Ani neviem ,co si xcel tymto povedat..Hadam len,ze ma gramblave ruky,ale to nemozes vediet a nema to nic spolocne s tym,ze mu odisiel HDD.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

pozn. Ked ti niekto povie ze mas eroticke ruky znamena to ze co chytis do ruk to po.ebes :D
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Janky napísal:V BIOSe mas nastavenu ako 1.Bootovaciu skvenciu CD-ROMku.
Takze preto nebootuje z HDD.
a tiež má asi nastavené aby neskúšalo ďalšie disky, inač by automaticky skúsilo HDD keď nenájde nič na CD/DVD alebo na FDD.

2 dekarbon: Rozhodne to vidím na chybne nastavený BIOS. to že je defaultne nastavené (ako profík) by si mal vedieť, že nie je najlepšie riešenie. AK sa v tom vyznáš, skús sa s tým pohrať; ak sa nevyznáš, tak rtfm.
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

takže už sa mi všetko podarilo pc ode tak ako má..mne nechcelo nabootovať lebo som nemal sformátovaný HDD a disketu som nemal myslím dosovskú tak som tam potom dal Win 2000 aide to jako hodinky..no lenže dnes sa mi skoro podarilo odpáliť PC toto o ktorom píšem..vyskaratoval som cwelé PC ale už ide..našťastie sa neodpálilo nič.. ufff
Napísať odpoveď