Navrhnite riesenie siete
a nebola by dalsia moznost viz, tie 3 pc, predat eth, kupit wifi kartu, kupit napriklad ASUS WL 500g Deluxe > nastavit na apcko ako pristupovy bod, tie 3 karty ako client, mozno by bol aj plny signal, samozrejme to zariadenie nejako rozumne pri okno kde je zahrada a nastavit ho na maximalne vyzariavanie...neviem mozno by som to riesil ja takto
-
Traktorista
Guru
- Kontaktovať používateľa:
no, ale to v sebe nema integrovany aDSL router,... proste to by som musel nahodit stare pccko, spravit z neho server, na neho napojit adsl modem-usb, a internet pak do toho routra dovazat cez ethernet,...Blackburn napísal:a nebola by dalsia moznost viz, tie 3 pc, predat eth, kupit wifi kartu, kupit napriklad ASUS WL 500g Deluxe > nastavit na apcko ako pristupovy bod, tie 3 karty ako client, mozno by bol aj plny signal, samozrejme to zariadenie nejako rozumne pri okno kde je zahrada a nastavit ho na maximalne vyzariavanie...neviem mozno by som to riesil ja takto
proste by sa to len skomplikovalo, pretoze mne je server na nic, nevyuzijem, a cele by to vyslo asi dva krat drahsie, takto kupim ten router co ma v sebe uz aj adsl, a dam 5litrov, a hentam stoji len ten router ktory neriesi adsl tiez 5litrov
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
... no dve indoor anteny nema udajne, ale faktickyTraktorista napísal:ako adsl router s wifi neni problem zohnat za 3tisicky, mne islo o to, ze henten uz ma VoIP, print server, udajne dve indoor anteny ktore maju zabezpecit kvalitnejsi signal (ale na kolko su dobre asi nevie nik).
.... a neviem ako je to vyriesene, ale sak tie dve antenky by sa mohli dat nahradit inymi - vykonnejsimi ( ci nie ?? ) ...
vezmes si modem s koncovkou na USB a hento zariadenie ma jeden port na USBcko a neviem isto ale mozno existuje nejaky firmware s podporou pre aDSL linkuTraktorista napísal:no, ale to v sebe nema integrovany aDSL router,... proste to by som musel nahodit stare pccko, spravit z neho server, na neho napojit adsl modem-usb, a internet pak do toho routra dovazat cez ethernet,...
proste by sa to len skomplikovalo, pretoze mne je server na nic, nevyuzijem, a cele by to vyslo asi dva krat drahsie, takto kupim ten router co ma v sebe uz aj adsl, a dam 5litrov, a hentam stoji len ten router ktory neriesi adsl tiez 5litrov
edit:/
alebo kukam, hladam a nasiel som nieco :
http://wificentrum.sk/buxus/generate_pa ... 061&lng=sk
Well PTI-845G aDSL Router, ma v sebe co potrebujes na wifi siet, potom uz len kupit tie wifi karty do pcciek a mas....
-
Traktorista
Guru
ked si vsimnes, tak na prvej strane som ho sam uviedol ze sa mi padol do okaBlackburn napísal:vezmes si modem s koncovkou na USB a hento zariadenie ma jeden port na USBcko a neviem isto ale mozno existuje nejaky firmware s podporou pre aDSL linku
edit:/
alebo kukam, hladam a nasiel som nieco :
http://wificentrum.sk/buxus/generate_pa ... 061&lng=sk
Well PTI-845G aDSL Router, ma v sebe co potrebujes na wifi siet, potom uz len kupit tie wifi karty do pcciek a mas....
na nete som nasiel, ze st ma ten draytek 2600, a na splatky 12mes-750sk/mesiac, 24mes-500sk/mesiac... nexce sa mi ho za 10 tacov kupovat, tak bud ho zoberem na splatky, abo sa vykaslem na print server a VoIP a kupim henten well,...
ale zas som rozmyslal nad tou sluzbou "hlas cez internet", a tu podporuje len ten draytek (iny som nenasiel) a ked to uz ma byt lacnejsie telefonovanie, tak si to zvazim a uvidim ci budem lacnejsie telefonovat
ozaj, nemate na to nejaky nazor? mate to uz niekto?