Chevrolet Lacceti-doslova OMG spotreba

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
mishenko
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

kinjeril napísal:2 rsc: ok, ok
No, ide mi o to, ze ci je v zabehu este ten motor alebo uz po. Zabeh rozumej cca 2000-2500 km... Ide o to, ze vacsina aut sa tvarni v zabehu, t.j. ako sa k nemu spavas pocas zabehu, tak sa bude (malo by sa) spravat v v prevadzke. (aj ked neviem, ci to plati pre daewo-lacceti, ci ako sa to pise ^_^)
Mi sme takto so spoluziakom z vysky opravili jednemu (tiez spoluziakovi) ML-ko - doniesol ho, ze je lenive.. to nemal hovorit :D Uz je v poriadku, ale on doteraz nevie, co sme snim porobili.. a hovorit mu to ani nebudem :D ... wheels on fire :twisted:

2 mishenko: to bolo jazdene na tom lacceti? :)
Zabeh je tak 5tis, surovy motor je pre mna este tak do 7tis. km. Inak treba dobre zabehnut kazde auto, ktoreho nie sme vlastnikom, no nie ? :D

Keby takto chodilo Lacetti, tak ho maju snad vsetci :) Je to troska iny typ vozidla, nakup tak 2x taky ako Lacetti a este je to aj mensie (to aby som sa zmestil kadetade). Ale tiez ma 4 kolesa ... vies co, radsej sa idem pozriet, ci mi pred domom nestoji Lacetti LOL

rsc ale prosiiim ta, ved povzbudzovala :)
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

mishenko napísal:Zabeh je tak 5tis, surovy motor je pre mna este tak do 7tis. km. Inak treba dobre zabehnut kazde auto, ktoreho nie sme vlastnikom, no nie ? :D

Keby takto chodilo Lacetti, tak ho maju snad vsetci :) Je to troska iny typ vozidla, nakup tak 2x taky ako Lacetti a este je to aj mensie (to aby som sa zmestil kadetade). Ale tiez ma 4 kolesa ... vies co, radsej sa idem pozriet, ci mi pred domom nestoji Lacetti LOL

rsc ale prosiiim ta, ved povzbudzovala :)
No ved ja som sa len spytal :D A na com to bolo jazdene?
Ozaj, nema na tom lacceti palubny? Ci asi nie... to by spomenul, nie? :) Montuje sa to vobec do toho? Nezhadzujem tu znacku, len sa pytam, bo absolut nemam sajn o vybave tych aut.
rsc
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rsc »

mishenko napísal: rsc ale prosiiim ta, ved povzbudzovala :)
:lol: a este stala aj blizsko pri trati :lol:
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Janky napísal:Co sa tyka postupneho podradzovania a tym brzdenia [ktore neviem preco v auoskole neucia] tak je samozrejme,ze robi. O svojom jazdeni nehoworim,lebo by si si myslel,ze sa chwalim :D ..Ale jedno velke plus je ze Lacetti ma ohromnu valivu silu.Perfektne sa da usetrit na dlhych cestach kde sa da vyhazdovat kvalt.Ale nie v meste. :(
No u mna v autoskole na tomto trvali.. par krat sa stalo, ze som vyhodil do neutralu, tak ma instruktor hned huboval.. ;) Ale hned ako som dostal vodicak a nasadol do este nasej starej favoritky, tak som vyhadzoval neutral jedna radost. Zmena nastala az kupenim fabie s palubnym pocitacom, ktory Ti ukazuje, aku mas aktualnu spotrebu.. Odvtedy furt pri brzdeni pred krizovatkou podradujem a takisto pri ceste z kopca.. vtedy do cca 1500ot./min ??? je spotreba 0,0L/100km.
Janky
Star
Star

Príspevok od používateľa Janky »

Ok chalani tak vas trochu usmernim.To auto je mesiac a par dni stare.ma takmer plnu vybavu,ale palubny pocitac nema.Ako to ze vyhadzovanim kwaltu neusterim je taka blbost ze az.poviem prikald casto chodievame do jedenej dedinky tuna nedaleko vola sa zdiar ale to je jedno ide o to,ze ked sa ide tam tak sa to spali dajme tomu 4,5 litra ale prevazna cacst cesty sa ide do kopca,ale ked sa ide s5 a vyhazduje sa kvalt po vacsine cesty tak spotreba je max 1liter a tomu vertre,ze to tak je lebo tak uz chodime roky.to kinjeril tusim,ze si spominal nieco s tym ze ci sa vyznam,Tak do aut s karburatorom dost,ale tunak sa netaham.tu sa netahas ani ty,ten motor je totiz o uplne niecom inom.Co sa tyka zabehavania,tak auticko bude zabehnute kvalitne koli ako som povedal skor sportovejsim prejavom nasej jazdy.

OK dalsia moja otazla.
Pri kupe nam bolo povedane,ze tieto nove sa na rychlost nedaju nastartovat.To myslim,tak ze ak stojim s kopca tak zapnem elektroniku a nastarujem na rychlost napr na dwojku,Na Lacetti to vsak ide.Ale mna zaujima ci to nejak neskodi rozvodom ked takto startujem. :?:

Aby som tu neslapal vodu,ze sa stazujem na spotrebu,ked jazdim sportovo.Tak ide o to ze ta spotreba je taka aj ked jazdi moja mama a to uz hadam nemusim vysvetlovat ako vlazne jazdi.
rsc
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rsc »

Teraz ale nechapem - v meste dobrzdujete do krizovatiek so zaradenou rychlostou, aby ste setrili benzin a mimo mesta z kopca davate neutral. Potom si vyber jedno z toho. Ci v meste natvrdo podradzujete a znizujete podradovanim rychlost bez pouzitia brzd?
Samozrejme ze viac usetris pri deceleracii so zaradenou rychlostou ako bez nej (neplati pre auta s karbecom).

Takze som sa pozrel na ten motor - je to 1.4 16v 70 kW/94 k. V porovnani s konkurenciou je vykonovo OK, ale ta spotreba na mesto je vyssia ako u ostatnych porovnatelnych 1.4riek. Bude to dane asi hmotnostou auta. Asi s tym nic moc nespravis.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Janky napísal:Ok chalani tak vas trochu usmernim.To auto je mesiac a par dni stare.ma takmer plnu vybavu,ale palubny pocitac nema.Ako to ze vyhadzovanim kwaltu neusterim je taka blbost ze az.poviem prikald casto chodievame do jedenej dedinky tuna nedaleko vola sa zdiar ale to je jedno ide o to,ze ked sa ide tam tak sa to spali dajme tomu 4,5 litra ale prevazna cacst cesty sa ide do kopca,ale ked sa ide s5 a vyhazduje sa kvalt po vacsine cesty tak spotreba je max 1liter a tomu vertre,ze to tak je lebo tak uz chodime roky.to kinjeril tusim,ze si spominal nieco s tym ze ci sa vyznam,Tak do aut s karburatorom dost,ale tunak sa netaham.tu sa netahas ani ty,ten motor je totiz o uplne niecom inom.Co sa tyka zabehavania,tak auticko bude zabehnute kvalitne koli ako som povedal skor sportovejsim prejavom nasej jazdy.
Tak kebyze cestou spat nechavate zaradenu 5ku bez pridavania plynu.. spotrebujete max. 0,5L.. ;) Moderne motory s elektronikou su prave v tychto pripadoch pohanane napravou a prisun paliva do motora je zastaveny az kym neklesnes pod urcitu hranicu otacok.. (ako som uz spominal cca 1500otacok/min). V pripade zaradenia neutralu motor nemoze byt pohanany napravou a preto je nevyhnutny prisun benzinu do motora, aby bezal.. (na fabii ukazuje palubny pocitac cca 1L/100km).

Pamatas autoskolu princip presunu hnacej sily z motora na kolesa? Takze pri klasickom pridavani sa hnacia sila z motora presuva cez spojku na kolesa.. v pripade cesty z kopca so zaradenou rychlostou sa zase opacne presuva hnacia sila z kolies cez spojku do motora, ktora zabezpecuje pohyb valcov aj bez prisunu paliva.

Inak mesiac stare auto? V tom pripade zvysena spotreba je podla mna aj normalka.. precitajte si navod k autu.. urcite je tam ako zabehavat novy motor.. ake otacky dodrziavat.. atd.. a nemyslim, ze prave sportova jazda je najlepsia na zabehnutie (samozrejme ani pomala)..
Janky napísal:OK dalsia moja otazla.
Pri kupe nam bolo povedane,ze tieto nove sa na rychlost nedaju nastartovat.To myslim,tak ze ak stojim s kopca tak zapnem elektroniku a nastarujem na rychlost napr na dwojku,Na Lacetti to vsak ide.Ale mna zaujima ci to nejak neskodi rozvodom ked takto startujem. :?:
Nedaju sa nastartovat v tom zmysle, ze sa to tak nema robit. Samozrejme ak auto prinutis takto nastartovat, tak sa nastartuje, ale pri viacnasobnom opakovani co sa stane s motorom a elektronikou.. to nik nezaruci. Dokonca auta s novymi motormi s elektronikou by sa v pripade poruchy nemali ani tahat (max. niekolko metrov)..

//Takze pridavam clanok s tipmi na nizsiu spotrebu: http://www.autorevue.cz/default.aspx?se ... ticle=3573
Janky
Star
Star

Príspevok od používateľa Janky »

rsc napísal:Takze som sa pozrel na ten motor - je to 1.4 16v 70 kW/94 k. V porovnani s konkurenciou je vykonovo OK, ale ta spotreba na mesto je vyssia ako u ostatnych porovnatelnych 1.4riek. Bude to dane asi hmotnostou auta. Asi s tym nic moc nespravis.
Neviem preco som bo v tom ze to je 76KW ked teraz pozeram do papierov a je tam ozaj 70kw a nie 76.
No pozri ja nejazdim podla knihy a stale rovnako.Jazdim podla toho ako si to situacia vyzaduje.Ked viem ze ide prudsi kopec tak si radsej podradim,jednak pre lahsie dobrzdovanie a tak aj pre setrenie brzd.V meste aj na neutral aj na podradzovanie mimo vacsinou na neutral.Kedze ako som pisal ma to auto ohromne dlhu valivu silu tak otec vacsinou v miestach kde sa to oplati robit cize mierne kopec dolu rozbehne a vyhodi kwlat.a potom zas. :wink:
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

Janky napísal:Neviem preco som bo v tom ze to je 76KW ked teraz pozeram do papierov a je tam ozaj 70kw a nie 76.
No pozri ja nejazdim podla knihy a stale rovnako.Jazdim podla toho ako si to situacia vyzaduje.Ked viem ze ide prudsi kopec tak si radsej podradim,jednak pre lahsie dobrzdovanie a tak aj pre setrenie brzd.V meste aj na neutral aj na podradzovanie mimo vacsinou na neutral.Kedze ako som pisal ma to auto ohromne dlhu valivu silu tak otec vacsinou v miestach kde sa to oplati robit cize mierne kopec dolu rozbehne a vyhodi kwlat.a potom zas. :wink:
Heh, setrite na nespravnych miestach, auto s vyhodenym kvaltom je na ceste to najhorsie, co moze byt. Nahodou bude daka prekazka (a potrebujes pridat plyn) alebo potrebujes zrovnal pretacavy smyk (u predokoliek sa to zrovnava pridanim plynu) a mozes vies co. A urcite by ma napadlo este vselico pekneho aj skaradeho, len je na mna este prilis skore rano :D
SETRIT, ALE S ROZVAHOU A MIEROU.
segedin
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa segedin »

predajte ten crep a kupte riadneho diesla!
Napísať odpoveď