Info o DDR3

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
M4rQu5S
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Info o DDR3

Príspevok od používateľa M4rQu5S »

Zaujiimalo by ma co zaujiimavee ste sa dociitali o novyych DDR3 pame(ä)tiach. Buduu mat rozdielne rozlozenie pinov?? Akee by malo byt casovanie kedze frekvencie buduu tusiim od 1000MHz?? Kedy vydaa Intel novyy socket na podporu DDR3??
erik_tt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erik_tt »

pozri sa sem

Kód: Vybrať všetko

http://www.novinky.cz/internet/intel-pripravuje-novy-cipset-s-podporou-pameti-ddr3_93830_52hk2.html
highlander
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa highlander »

pockaj chvilu a ddr3 pojdu do dochodku v mainstreame za chvilu budu ked uz aj niesu ddr4 tak pockaj a tam si zistuj piny :)
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

highlander napísal:pockaj chvilu a ddr3 pojdu do dochodku v mainstreame za chvilu budu ked uz aj niesu ddr4 tak pockaj a tam si zistuj piny :)
Autor mal na mysli ddr3 operačne pamate a nie gddr4 osadených na grafickych kartach. Ohladne tých GDDR4 je tu: http://www.samsung.com/Products/Semicon ... 233753.htm

Ohladne autorom spomínaných DDR3 je tu dačo:
http://www.zive.sk/h/Bleskovky/AR.asp?A ... 6&CAI=2104
http://en.wikipedia.org/wiki/DDR3
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jjj »

Ja sa tesim na AM3-ku a Nadejnu Quad-core Amd K8L platformu :)

4 jadra to bude hukot :P :D
SSPPYY
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa SSPPYY »

Jeee teras si idem kupovat novu maticnu a koli tomu musim presedlat na DDRII a uz sem tlacia DDR3. Ta nech sa nehanbia ale to je uz smiesne.
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

SSPPYY napísal:Jeee teras si idem kupovat novu maticnu a koli tomu musim presedlat na DDRII a uz sem tlacia DDR3. Ta nech sa nehanbia ale to je uz smiesne.
A co ides kupit ? Skus to rozpisat aby si nekupil nejaku sprostost
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

SSPPYY napísal:Jeee teras si idem kupovat novu maticnu a koli tomu musim presedlat na DDRII a uz sem tlacia DDR3. Ta nech sa nehanbia ale to je uz smiesne.
Skor ako v druhej polovici 2007 by nemal by nemal byť čipset podporujuci ddr3 na trhu. Ak by boli skor, tak počkaš na ddr4 :D trebars
SSPPYY
Medium Star
Medium Star

Uz som sem pisal do poradenstva pri kupe ze ktoru maticnu si mam vybrat a vytazne z toho vysla GIGABYTE 965P-DS3
A nemusis sa bat. Ja sa este viem orientovat v oblasti PC akurat coho sa bojim aby boli aj vsetky povodne komponenty 100% kompatibilne snou a tak isto aj dajake poriadne RAMky DDRII musim kupit. Uz som bol rozhodnuty pre dualky od PQI ale ked som pozrel compatibility list tak som tam PQI nenasiel.
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

SSPPYY napísal:Uz som sem pisal do poradenstva pri kupe ze ktoru maticnu si mam vybrat a vytazne z toho vysla GIGABYTE 965P-DS3
A nemusis sa bat. Ja sa este viem orientovat v oblasti PC akurat coho sa bojim aby boli aj vsetky povodne komponenty 100% kompatibilne snou a tak isto aj dajake poriadne RAMky DDRII musim kupit. Uz som bol rozhodnuty pre dualky od PQI ale ked som pozrel compatibility list tak som tam PQI nenasiel.
Kup nejake znackove bud adata alebop corsair :wink: najlepsie 667 .
800 su uplne zbytocne :)
xphreak
Expert
Expert

Príspevok od používateľa xphreak »

jjj napísal:Kup nejake znackove bud adata alebop corsair :wink: najlepsie 667 .
800 su uplne zbytocne :)
Nech kupi Corsair "dominator" robi na 1111mhz :) :wink:
Tu je link tej pamati
http://www.tgdaily.com/2006/08/28/corsa ... 88_memory/
Jeremi
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jeremi »

xphreak napísal:Nech kupi Corsair "dominator" robi na 1111mhz :) :wink:
Tu je link tej pamati
na core2 su rychle pamate uplna zbitocnost tam ti stacia 667 popripade 800 ale rozdiel bude len min
SSPPYY
Medium Star
Medium Star

RAMky su moja posledna starost. Len aby vsetko fachalo tak ako ma a bez problemov.
ZATIM
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ZATIM »

do gravik sa teraz budu davat GDDR4 2GHz to bude kala.
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

xphreak napísal:Nech kupi Corsair "dominator" robi na 1111mhz :) :wink:
Tu je link tej pamati
A jeden mudry sa ozval :lol: Na co by mu to bolo ? ukaz mi dosku ktora zvladne 555 FSB :lol: Bude skakat po plafon ak z nejakej dostane 420mhz :D

Vsetky kvalitnejsie 667 ramky od znackovych vyrobcov idu pretocit na 800-950 mhz. Skor je dolezity dobry vyber ako zakladna frekvencia.
Na inteli je uplne jedno ci mas ramky na 667 alebo 850 tych 3-5 FPS za tie prachy urcite nestoji.

Jedine amd je citlive na dobre latencie no a AM2 je uplne suxxxx platforma ktory su kupi leda dement ked uz amd ohlasilo AM3 s podporou Quad-core procakov a samozrejme aj DDR3 ramiek ..... Caka nas to uz na buduci rok. takze ak vam niekto tvrdi ze am2 je investicia do buducnosti klame az sa mu z huby prasi :)
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

jjj napísal:A jeden mudry sa ozval :lol: Na co by mu to bolo ? ukaz mi dosku ktora zvladne 555 FSB :lol: Bude skakat po plafon ak z nejakej dostane 420mhz :D

Vsetky kvalitnejsie 667 ramky od znackovych vyrobcov idu pretocit na 800-950 mhz. Skor je dolezity dobry vyber ako zakladna frekvencia.
Na inteli je uplne jedno ci mas ramky na 667 alebo 850 tych 3-5 FPS za tie prachy urcite nestoji.

Jedine amd je citlive na dobre latencie no a AM2 je uplne suxxxx platforma ktory su kupi leda dement ked uz amd ohlasilo AM3 s podporou Quad-core procakov a samozrejme aj DDR3 ramiek ..... Caka nas to uz na buduci rok. takze ak vam niekto tvrdi ze am2 je investicia do buducnosti klame az sa mu z huby prasi :)
OMG, v dnesnej dobe nevies poriadne vyuzit Dualcore procak (cest vynimkam) a uz tu basnis u stvorjadrovom procaku... :shock: Ale s tymi DDR2 mas pravdu, obyvcajne lacne A-DATA shunty 667MHz CL5 sa daju supnut ku 800MHz a mrknite v Ageme kolko taketo ramocky stoja, par supov :P Jednak mam ku Corsairu odpor trocha z osobnej strany, neviem, mozno to meno alebo co :D :wink:
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

misokgb napísal:OMG, v dnesnej dobe nevies poriadne vyuzit Dualcore procak (cest vynimkam) a uz tu basnis u stvorjadrovom procaku... :shock: Ale s tymi DDR2 mas pravdu, obyvcajne lacne A-DATA shunty 667MHz CL5 sa daju supnut ku 800MHz a mrknite v Ageme kolko taketo ramocky stoja, par supov :P Jednak mam ku Corsairu odpor trocha z osobnej strany, neviem, mozno to meno alebo co :D :wink:
omg ... ked si taky lolo .. no ja co ma na windowse popustanych kopu pikacovin a uz 2gb ram mi je malo potom zistis ze aj 2 jadra su malo ..neboj si spomen kolko ludi pitchovalo na x2-ky minuly rokom ked boli drahe jak .... no a teraz co sa deje kazdy debko ma v kompe bud x2 3800 pripadne c2d 6300 alebo 805/820/930 .... ked uz pre nic ine .... btw .... kupovat dneska single core ... no mozes ak mas zdravy rozum leda sekretarke do kanclu ...

skus si pustit tvtuner + obrazove filtre ..na mojej 144 to dokazalo zozrat cca 30-55 % vykonu potom takych 50-40 firefox okien/zaloziek so strankami obsahujucimy javu a flash dalej do toho napalovanie v pozadi ti hra winamp a este nejekaa solidna praca do toho no a uz vidim ako sa ten celeron hrabe z tych zaciklenych sr4c3k von ... .. jop na x2-ke mozes hrat aj gamesku a ostatne veci ti v pohode frcia dalej :wink:
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Sak, iste pri dnesnych cenach dual core procakov to hej, ale ja skor vravim o tom, ze vela ludi co aj tieto procaky maju to nevedia vyuzit (no dobre, krom toho, ze maju troska rychlejsiu odozvu od systemu)... Ale aj tak, ked chces dnes zostavu do 15k s monitorom (prave som staval btw), nove veci, tak tam mozes supnut stale len single core :?
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

misokgb napísal:Sak, iste pri dnesnych cenach dual core procakov to hej, ale ja skor vravim o tom, ze vela ludi co aj tieto procaky maju to nevedia vyuzit (no dobre, krom toho, ze maju troska rychlejsiu odozvu od systemu)... Ale aj tak, ked chces dnes zostavu do 15k s monitorom (prave som staval btw), nove veci, tak tam mozes supnut stale len single core :?
no ak to xces do kanclu tak jop .. nok ak aspon nejake multimedia xces tak urcite aspon penium 805D dvojadro za hubicku :D
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

jjj napísal:no ak to xces do kanclu tak jop .. nok ak aspon nejake multimedia xces tak urcite aspon penium 805D dvojadro za hubicku :D
Toz bol to komp urceny "prave na hry" Hned som mu povedal, ze to nebude nic moc, tak ale islo tam X800, 2800+ sempron, 1GB, 160GB, DVD RW a sme komplet :) JJ d805 je proste procak s velkym P :)
Napísať odpoveď