tento citát tu už v inej podobe odznel, ale pre istotu ešte raz:
stále se ještě najde velký počet uživatelů s výkonným procesorem a deskou se slotem AGP. Právě těm se pro zvýšení grafického výkonu nevyplatí obměnit celou sestavu a jako řešení se nabízí koupě grafické karty do AGP.
athlonyXP s jadrom barton s 512kB L2 cache... samozrejme, na tie súčastné nemajú, ale s mojou 6800GS a athlonomXP 2800+ nie je nič čo by som nezahral....
Rixsus napísal:podla mna vykone procaky su od X2 4600+ a intel core ...
a ten kto si taky kupi si urcite nekupi desku s agp slotom ... ak ve co kupuje ...
takze X2 4400+ nie je vykonny procak? No budiz A co moznost ze niekto chce upgradovat zo single core na dual-core bez zmeny dosky a karty?
Rixsus napísal:no budis ...
ale ja by som neupgradoval ked mam uz taku zakladku ...
radsej si kupim o rok dva novy komp ked to uz nutne potrebujem, ...
vsak nikto ta nenuti. Mozes ostat na svojom "zastaralom" single-core, zatial co ja som mal rozum a uzivam si silu dual-core. A to aj so "zastaralou" AGP zbernicou a grafikou v nej
2t0m4s3: no a ked sme pri tom dual-core tak využívaš jeho plný potencial? pokial viem tak drvivá vatčšina sw nie je podporovaná dualom
k téme: ten kto chce kupiť AGP tak nech si kúpi ...
AGP este nie je mrtve, napr. ja som predal svoj desktop, kde som mal PCIE, zostal som iba pri notebooku. Mam doma este stare PC (Ath2000+) a mam tam AGP. Akurat tento tyzden tam idem fuknut 7600GS namiesto 6600, ktora tam je. Podla mna mi to na to zahranie sa raz za rok postaci
Hmm, jediný dôvod, prečo sa vykašľať na AGP, nie je ten, že by bol zaostával nejak brutálne za PCI-E (rozdiel +-5 FPS), ale vo výbave dosky. Pri AMD to platí dvojnásobne, pretože kupovať nové dosky bez socketu AM2 sa neoplatí.
Mr.Henky napísal:Hmm, jediný dôvod, prečo sa vykašľať na AGP, nie je ten, že by bol zaostával nejak brutálne za PCI-E (rozdiel +-5 FPS), ale vo výbave dosky.
A tiež cena grafických kariet v prevedení PCI-E je trochu nižšia ako verzia AGP (ačkoliv modely sú rovnaké).