Sused oproti má zriadené DSL pripojenie a chceli by sme sa o to "podeliť"... Otázka je, ako sa to dá zariadiť? Teda čo k tomu potrebujeme, ako dostať k nám káble a podobné lamerské otázky... ďakujem
Zdielanie DSL
-
Robbie42
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Zdielanie DSL
Mal by som otázku...
Sused oproti má zriadené DSL pripojenie a chceli by sme sa o to "podeliť"... Otázka je, ako sa to dá zariadiť? Teda čo k tomu potrebujeme, ako dostať k nám káble a podobné lamerské otázky... ďakujem
na lamerske otazky zodpovie: http://www.hojko.com/search.php
Re: Zdielanie DSL
co znamena "oproti" . oproti cez ulicu , oproti v baraku ..... upresni plsRobbie42 napísal:Mal by som otázku...
-
Robbie42
Light Professional
Oproti cez ulicusnake2 napísal:co znamena "oproti" . oproti cez ulicu , oproti v baraku ..... upresni pls
da sa aj kablom ( museli by ste kopat alebo to nejak natahnut na elektr. vedenie )Robbie42 napísal:Oproti cez ulicu
-
Smith
Medium Star
no pokial ti na to elektrikari nepridu tak mas v pohode. Natiahnes od neho normal kabel (odporucam nafarbit nacierno). Jo a taky detail. Potrebujes na to DSL ci ADSL router
http://www.alza.sk/SearchAdvanced.asp?l ... rtNumber=1
jeden port napojis ku kamosovi a druhy si potiahnes ty.
P.S. ked uvidis ze na vasej ulici nesvieti daka lampa a ostatne hej, tak ten kabel rychlo zbal
http://www.alza.sk/SearchAdvanced.asp?l ... rtNumber=1
jeden port napojis ku kamosovi a druhy si potiahnes ty.
P.S. ked uvidis ze na vasej ulici nesvieti daka lampa a ostatne hej, tak ten kabel rychlo zbal
-
uelektronik
Star
kabel by nemal tahat lebo tym porusuje zakon, nakolko je tahanie vodicov cez verejne priestranstvo bez povolenia zakazane. a navyse ak mu ten kabel bude vysiet vo vzduchu tak nie je vyluceny blesk, a tiez mu budu tiect vyrovnavacie prudy medzi zemou kamarata a jeho zemou. ak sa aj tak rozhodnes tahat kabel tak nesmie mat viac ako 100m, tak hovori norma na UTP prepojovanie.
-
uelektronik
Star
je to legalne ak si vybavis podpisi susedov ze suhlasia ak ten kabel pojde cez spolocne priestory vlastnikov panelaku a ziska povolenie od bytovej spravy, a ak byvas v rodinnom dome tak neviem kto to musi schvalit, asi obecny uradRobbie42 napísal:Takže káblom to je nelegálne, hej?No tak neviem čo bude...
-
juurr0
Medium Expert
ja to mam tak isto mormalka som kupil kabel k susedovi a omotal to po telefonnom kablu na stlp a od tial to ide po jeho kablu na net az k nemu a nic som nemaloval na cierno mam to tak uz 8 mesiacov a pohoda ...akurat mi to raz rozkopali...
ale kupil som spojku spojil zaizoloval zakopal a ide dalej :p
-
Smith
Medium Star
Ked to spravi jednym kablom, tak v tom bude jeden hacik. On nebude moct surfovat ked nebude ten prvy comp zapnuty + pripojeny (stal by sa z neho vlastne proxy server) a to pochybujem ze by ho ten chalan nechaval bezat 24/7 len kvoli netu.. Uz len kvoli tej spotrebe elektriky. Takto tam hodi router a ma zanedbatelnu spotrebu elektriky a obaja mozu surfovat nezavisle na sebe a navyse to maju tiez aj LANkusnake2 napísal:ziadny router nepotrebuje .. staci ak spravi LAN-ku a ma to v pohode .. cize 1 kabel to vyriesi

niektore routre maju iba jeden konektor na pc siet...tak staci dat za router nejaky hub a mas to...ja to tak mam doma...mam hub s 8 konektormi na pocitac. Ten hub je sice len 10Mb/s ale aj tak takou rychlostou ziaden net nejde
a hub som dokonca dostal zadarmo lebo teraz sa uz vsade pouzivaju len 100Mb/s huby, takze v kazdej firme sa ich chcu zbavit.
-
Smith
Medium Star
Takze moznost pre tych co uz maju jednoportovy router. Myslim ze 300,- maximalne 400,-Sk nie je zas tak vela, tak kupit daky obycajny switch a moze napojit dalsich ludi..
Pre tych co maju modem, pokuste sa ho predat a kupte nejaky router, ale fakt jednoportovy sa moc neoplati kupovat. Standardne sa robia 4-5portove ten by bol idealny
Pre tych co maju modem, pokuste sa ho predat a kupte nejaky router, ale fakt jednoportovy sa moc neoplati kupovat. Standardne sa robia 4-5portove ten by bol idealny
-
vivaSlovakia
Guru wannabe