Chcem zapojiť net na dvoch kompoch cez switch ale mam pevnu IP adresu. Na druhy PC som zadal IP adresu +1 ale nefunguje to. bud ide na jednom alebo na druhom. Poraďte.
Network napísal:Chcem zapojiť net na dvoch kompoch cez switch ale mam pevnu IP adresu. Na druhy PC som zadal IP adresu +1 ale nefunguje to. bud ide na jednom alebo na druhom. Poraďte.
Provider má asi v bráne zadanú len jednu IP adresu, tú druhú o jedno väčšiu tam asi nemá, možno preto to nefunguje.
To máš ako vlastnú verejnú IP adresu (s nikím sa o ňu nedelíš?)?
Áno mám vlastnú IP adresu. Provider zadával do brány aj tú druhú IP adresu lebo ked to robil tak v ten deň šiel net na oboch PC naraz ale potom uz nie.
Teoreticky by sa to dalo poriesit... na 1 comp by si nainstaloval 602 Lan suite a rozbehal NAT, cize routovanie a potom by si si na tom 2. compe nastavil ako vychodziu branu 1. comp...
ale keby si chcel ist z toho 2. compu na net...musel by si mat zapnute oba...
Kabel s netu daj do compu... s druhej sietovky do switchu a zo switchu do druheho kompu... pusti takeho sprievodcu na zdielanie netu... vloz disketu, spusti na druhom kompe... a ide to...
Je to take jednoduche ze som tomu ani sam neveril...
Smith napísal:kup si router a nastav si port forwarding
pripadne ako uz tu niekto naznacoval, hod do prveho PC este jednu sietovku a z tej napoj druhy comp, sprav premostenie sieti a malo by to ficat
ja som to mal cez 2 sietovky docasne ... pretoze som mal jednu pohodenu v sufliku ... ale mal som to asi 2 ci 3 dni .. a potom som si kupil wifi router