RAM 2x512 MB DualChannel alebo 1 GB single - co je lepsie ?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Hawkey
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok

RAM 2x512 MB DualChannel alebo 1 GB single - co je lepsie ?

Príspevok od používateľa Hawkey »

cawte, chcem sa spytat:

1) ci je lepsie kupit dve 512 MB ramky a dat ich do dual channel alebo kupit jednu 1 GB. som pocul ze je lepsi dual ch. potom ze single, mam to nejak pomiesane ...
2) aky je rozdiel medzi DDR2 a DDRAM ? aky typ je lepsi, prip. aku znacku pamäti odporucate

poradte pls. dopredu diiik
majo55
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa majo55 »

tak lepsie je rozhodne 2x512 MB DDR2.A tie znacky/Kingston,Corsair,OCZ ale zalezi od financii/
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: RAM 2x512 MB DualChannel alebo 1 GB single - co je lepsi

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Hawkey napísal:aky je rozdiel medzi DDR2 a DDRAM ?
DDR2 je modernejší typ a menej používaný, preferuje sa na doskách Intelu.
majo55
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Re: RAM 2x512 MB DualChannel alebo 1 GB single - co je lepsi

Príspevok od používateľa majo55 »

Racius napísal:DDR2 je modernejší typ a menej používaný, preferuje sa na doskách Intelu.
v kazdom pripade su DDR2 lepsie ako stare DDR
MirecPB
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MirecPB »

no ja by som bral 1GB single. a za nejaky cas kupit dalsiu 1GB do dualu.
ONdr3j
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ONdr3j »

ja by som bral urcite 2x .... (ci 512MB alebo 1 GB, zalezi od financii) a urcite DDR 2 (ak ti to doska podporuje), nie je o com
a co sa tyka znacky tak kazdy ma rad ine, niekomu staci obycajne (PQI,A-DATA,....) a niektory chcu mat to naj (Kingston,Corsair,.....)
Hawkey
Amateur
Amateur

ONdr3j napísal:ja by som bral urcite 2x .... (ci 512MB alebo 1 GB, zalezi od financii) a urcite DDR 2 (ak ti to doska podporuje), nie je o com
a co sa tyka znacky tak kazdy ma rad ine, niekomu staci obycajne (PQI,A-DATA,....) a niektory chcu mat to naj (Kingston,Corsair,.....)
mam dosku MSI 945P Neo2 (http://www.msicomputer.cz/clanek.php?id=10070), podporuje DDR2, tak zoberem tie. no a ta znacka, hmm este presne nevim. inak tato je dost zaujimava

http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=7694510 ale asi sa nehodi k mojej doske :?
ONdr3j
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ONdr3j »

Hawkey napísal:mam dosku MSI 945P Neo2 (http://www.msicomputer.cz/clanek.php?id=10070), podporuje DDR2, tak zoberem tie. no a ta znacka, hmm este presne nevim. inak tato je dost zaujimava

http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=7694510 ale asi sa nehodi k mojej doske :?
ta ramka ti tam pojde bez problemov (ak sa mylim opravte ma), ale ked pouzijes len 1 modul tak stratis "dual channel" mod, keby si pouzil 2x... tak ho budes mat a tym sa ti zvysi rychlost ramiek o cca 50-60 % (nebite ma ak to nieje pravda, ale narast vykonu je tam), ja vravim ked mas taku dosku tak to je zbytocnost to nevyuzit (ale to je len moj osobny nazor) :)
Hawkey
Amateur
Amateur

ONdr3j napísal:ta ramka ti tam pojde bez problemov (ak sa mylim opravte ma), ale ked pouzijes len 1 modul tak stratis "dual channel" mod, keby si pouzil 2x... tak ho budes mat a tym sa ti zvysi rychlost ramiek o cca 50-60 % (nebite ma ak to nieje pravda, ale narast vykonu je tam), ja vravim ked mas taku dosku tak to je zbytocnost to nevyuzit (ale to je len moj osobny nazor) :)
no dobre, lenze pri specifikacii tej dosky sa pise, ze podporuje ramky 667/533/400 (Deska podporuje DDRII paměti, a to až do frekvence 667MHz!) a ta Corsair-ka ma 675 MHz..
ezechiel88
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ezechiel88 »

Hawkey napísal:no dobre, lenze pri specifikacii tej dosky sa pise, ze podporuje ramky 667/533/400 (Deska podporuje DDRII paměti, a to až do frekvence 667MHz!) a ta Corsair-ka ma 675 MHz..
to mas jedno moze byt aj 800Mhz ona nepobezi viac ako ti dovoli doska ike mi to pripada trocha ako kravina pretoze 533,667,800 Mhz su DDR2 a 400Mhz je len DDR1 :o
Napísať odpoveď