Graficka 6600 gt Sparkle

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
pato83
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Graficka 6600 gt Sparkle

Príspevok od používateľa pato83 »

Zdravim všetkých, mam možnosť kupiť grafaren od Sparkle 6600 gt 128mb ddr3, jadro 500 mhz, pamate 900 mhz za 2500 sk. Určite to bude velky rozdiel ooproti mojej GF 5200, ale moja otázka znie či tých 128 mb nie je pre tu kartu brzda, či to nie je malo. Diki za odpoved, urýchlene, thx
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

128MB je pre kartu s takymto vykon akurat ;-)
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

128 MB je už v dnešnej dobe naozaj trochu málo, ale nad tým by som sa nepozastavoval. s tou kartou sa dajú slušne zahrať aj posledné hry a možeš ju mať fakt za slušnú cenu. je veľký predpoklad, že pôjde aj dobre taktovať, takže moja rada znie: daj si pozor, aby ta niekto nepredbehol :wink:
pato83
Addict
Addict

Takže je to ok, diki moc. Idem na vec : )
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

krija napísal:128 MB je už v dnešnej dobe naozaj trochu málo, ale nad tým by som sa nepozastavoval. s tou kartou sa dajú slušne zahrať aj posledné hry a možeš ju mať fakt za slušnú cenu. je veľký predpoklad, že pôjde aj dobre taktovať, takže moja rada znie: daj si pozor, aby ta niekto nepredbehol :wink:
Ano, to ze je 128MB dnes malo, ale treba si uvedomit jednu vec. Na karte, ktora nove hry zvladne iba v priemernych az podpriemernych rozliseniach a detailoch je 128MB dostatok.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3, veď som písal, že sa netreba nad tým pozastavovať + dá sa slušne na nej zahrať + dobrý OC a naozaj v neposlednom rade dobrá cena (v jeho prípade) ešte k tomu vzhľadom na to, že je to verzia pre AGP.
pato83
Addict
Addict

Zajtra si idem po tu grafciku, no zaujima ma že čo v prípade ak zdroj bude slabý, či nemože napr. vyhoriet a zobrat so sebou aj ostatne súčiastky v compe? Mam semprona 2200/2,0Ghz, 1pamatový modul 512, 2*hdd-20a 40 GB a 2 fany, a ta karta zožere okolo 90 w. Zdroj mam 300w eurocase. Ako vyskušam len či to nepoškodi zvyšok lebo to by ma fakt mrzelo. Diky
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

no s tými 90 W si to prehnal. ako asi vieš tak AGP verzia 6600GT má externé napájanie. PCI-E pre zmenu nie. tu je niečo o špecifikácii PCI-e:
Graphics cards in the “desktop” PCI Express variant are powered by two lines, 3.3v and 12v. The specification of the PCI Express x16 slot sets the maximum currents on these lines at 3amp and 5.5amp, respectively. The total power consumption on these lines, i.e. the maximum consumption of a graphics card without additional power connectors, is easily calculated to be 75.9W.
to znamená, že spotreba karty bez externého napájania nepresiahne 75.9W. ale spotreba AGP verzie tiež nie. AGP slot nie je schopný dodávať zariadeniu taký príkon ako je tomu pri PCI-e. preto potrebuje GK to externé napájanie:
all gaming graphics cards received their power from the AGP slot. Quite a few of the AGP slot pins are designed to supply power to the graphics card – 3.3v, 5v and 12v. The maximum consumption currents on these lines are 6A, 2A and 1A, respectively, according to the latest specification, AGP 3.0. If you know the voltages and the maximum currents, you can easily calculate the power consumption of the graphics card through the AGP slot – it is about 41.8W.
Obrázok
kolega v práci má podobnú zostavu a 300W neznačkový zdroj + 1x 512MB pamätový modul naviac. grafická karta MSI 6600GT. odpojil som mu 1 CD napalovačku, vybral 1 zariadenie z PCI slotu, a povypínal nejaké nepotrebné veci v BIOSe a všetko šlape ako má. :wink:
pato83
Addict
Addict

Thx Krija, neopuštaj v žiadnom pripade toto forum :) , ale nie važne diky, ja by som eventualne aj dokupil zdroj, ale tento mesiac už nie bo financie nejdu len do kompu. A tých 90 w som našiel na nete, pohladam a dam sem ten link: už sa mi moc nechce hladat- Možno som to len zle pochcopil, najskor.

EDIT: Je skvela, konečne si zahrám aj call of duty2, inak zatial takty 600mhz core, 1,07 GHz pamate :) , DIKI Krija a Tom4s3
Napísať odpoveď