Chameleon

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
zuzkazuzka
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Chameleon

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Zvazujem kupu chameleona jemenskeho a tak sa snazim najst co najviac dostupnych informacii. Ma tu niekto skusenosti s chovom chameleonov? Uvitala by som akekolvek prakticke rady/osobne skusenosti, co by mi mohli pomoct pri kupe i chove. (spravanie, krmenie, denny rezim,...)
Dakujeeeeem! :)
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

ja by som ziadneho chameleona nekupoval..ale kazdemu by som povedal...ze som si ho kupil.....a keby ho chcel..niekto vidiet tak mu donesiem prazdnu klietku a poviem ze chameleon sa ta boji tak sa momentalne maskuje...a nevidis..ho!!.... :hehe:
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

qwerty-xyz napísal:ja by som ziadneho chameleona nekupoval..ale kazdemu by som povedal...ze som si ho kupil.....a keby ho chcel..niekto vidiet tak mu donesiem prazdnu klietku a poviem ze chameleon sa ta boji tak sa momentalne maskuje...a nevidis..ho!!.... :hehe:
inak si ok?? :?
Te-wei
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Te-wei »

zuzkazuzka: on sotva.

Inak aj ja zvažujem kúpu, ale ešte neviem čo presne chcem, úplný ideál by bol veľkad královský, ale nemám miesto na také veľké terárium, paksom chcel aj Leguána, ale včul zvažujem niečo mále, zaujímavé, možno chameleona, možno gegóna, tarantulu, alebo možno aj škorpíóna.
saj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa saj »

zuzkazuzka: Ten tvoj avatar znazoruje tvojho chmeleona ? ci to je len obrazok ?
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

a coto stoji taka sranda? lebo mojim snom je taky pekny leguan v mojej izbe.
Te-wei
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Te-wei »

zelovoc napísal:a coto stoji taka sranda? lebo mojim snom je taky pekny leguan v mojej izbe.
cca 1500 Sk. Ale záleži ako kde.
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

zuzkazuzka napísal:inak si ok?? :?
jou....som zo srandy napisal.....nezlincujte ma tu hned....my ludia z vychodu si take nekupujeme..noo.....prepacte..my mame psov,macky...na dedinach kravy,sliepky,prasata..................my leguanov a chameleonov nekupujeme...
:(
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Sajmon napísal:zuzkazuzka: Ten tvoj avatar znazoruje tvojho chmeleona ? ci to je len obrazok ?
je to len obrazok, ale presne take mladatko sa chystam kupit. takze ak budem mat vlastneho chameleona, tak tam dam jeho fotku :)
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Te-wei napísal:cca 1500 Sk. Ale záleži ako kde.
ano, asi tak nejako. ale to je len samotny chameleon. treba k tomu pripocitat terarium s kompletnou vybavou, stravu atd. prvotnu investiciu odhadujem okolo 8 000 SK.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Mám takú blbú otázku...Čo už len môže byť pekné na chameleónovi. To ani do ruky zobrať a pohladkať, ani radosť neukáže ako psík či mačička. Pohrať sa s tým, o tom nemôže byť ani reč.
Len to čumí a čumí, 5 hodín sa to nepohne, človek má pocit že to už postojačky zdochlo :hehe:
Fakt by som chcel vedieť, čo je na tom pekné....
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

qwerty-xyz napísal:jou....som zo srandy napisal.....nezlincujte ma tu hned....my ludia z vychodu si take nekupujeme..noo.....prepacte..my mame psov,macky...na dedinach kravy,sliepky,prasata..................my leguanov a chameleonov nekupujeme...
:(
ved v poho. ja psa uz mam a chameleon je moj sen. ved zijeme len kratko, tak preco si nesplnit sen??
eritrocit napísal:Mám takú blbú otázku...Čo už len môže byť pekné na chameleónovi. To ani do ruky zobrať a pohladkať, ani radosť neukáže ako psík či mačička. Pohrať sa s tým, o tom nemôže byť ani reč.
Len to čumí a čumí, 5 hodín sa to nepohne, človek má pocit že to už postojačky zdochlo :hehe:
Fakt by som chcel vedieť, čo je na tom pekné....
chameleon nie je na to, aby si sa s nim hral a maznal. na to mam uz havina :) takze v tomto smere idealnym spolocnikom urcite nie je. a do ruky ho samozrejme vziat mozes.
proste ma na tom zvierati nieco fascinuje a okrem toho je to nova skusenost. vyzaduje specialnu starostlivost, stravu a tak. a tiez by dufam bol v mojom uponahlanom zivote tym ukludnujucim elementom :P
ludia, co chameleonov chovaju mi urcite daju za pravdu, ze tieto zvierata maju cosi do seba.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

heh, tak určite to niečo do seba mať musí. Je to zaujímavé zvieratko. Ale myslím, že by ti úplne stačila jeho fotka v akváriu :hehe: . Pri jeho aktivite veľký rozdiel nezbadáš. Ani ju kŕmiť nemusíš, ani umývať :lol: :lol: :lol: Len občas utrieš prach... :lol:
Nie, no ak sa ti páči, kúp si ho. Určite to bude pekná skúsenosť.
Tak nech ti v zdraví dlho vydrží :)
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

eritrocit napísal:heh, tak určite to niečo do seba mať musí. Je to zaujímavé zvieratko. Ale myslím, že by ti úplne stačila jeho fotka v akváriu :hehe: . Pri jeho aktivite veľký rozdiel nezbadáš. Ani ju kŕmiť nemusíš, ani umývať :lol: :lol: :lol: Len občas utrieš prach... :lol:
Nie, no ak sa ti páči, kúp si ho. Určite to bude pekná skúsenosť.
Tak nech ti v zdraví dlho vydrží :)
hehe, fakt to nie je velmi aktivne zviera, ale kazdopadne je zaujimave. a ked si ho nakoniec predsalen zaobstaram, tak sem urcite dam foto na ukazku. :)
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Takze tu je moj novy milacik :) Zda sa, ze sa celkom pekne u mna zabyval :)
Enjoy!!!!
Prílohy
Arthur na kvetine
Arthur na kvetine
arthur 008z.JPG (81.79 KiB) 1685 zobrazení
Arthur
Arthur
arthur 003z.JPG (79.67 KiB) 1689 zobrazení
Pezzo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pezzo »

kolko si za to vsetko vycalovala?

daj presne vetvicky,teratium,chameleon...
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hmmm.... som ta inspirovala??? :)

no skusim to rozkalkulovat nejako - terarko tak 2000, chamik 1500, uv lampa 1500, piesok+konare+rastliny+lampa-2000. no a nejaka ta ziva cvrlikajuca strava :)
myslim, ze sa to celkom da.
strasne je chutny :)
Pezzo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pezzo »

no rozmyslal som o tom ale zratal som si to a preslo ma to :)
atlox
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa atlox »

Chameleón je krásne zvieratko. Pred niekoľkými rokmi som mal takú morálnu dilemu ako ty. Kúpiť si ho? Nekúpiť si ho? Predsa 1500 SK nie je dvacka na žuvačky... Zdalo sa mi to zaujímavé sledovať jeho pohyby a môžem tvrdiť, že aj napriek tomu, že tu niekto hovoril o tom ako sa maskujú a sú pomalé, sú to čiperné zvieratká (samozrejme nie ako pes alebo mačka).

Ale z terária o poschodie nižšie :D na mňa žmurkol moj leguán zelený a nejako mi prirástol k srdcu... :lol: Mám ho už asi 5-6 rokov a poviem ti, že s týmto je aj zábava... a ináč leguány sú poriadne rýchle keď chcú... :wink:
Napísať odpoveď