Ako sa naucit ovladat uder?

O športe...
ForEverHiDe
Zablokovaný
Zablokovaný

Ako sa naucit ovladat uder?

Príspevok od používateľa ForEverHiDe »

Mam na vas otazku: ako sa mam naucit ovladat silu svojho uderu?
Je to totiz tym,ze mam vysoko nadpriemerne silny uder, ktory neviem ovladat,od posledneho incidentu sa uz bojim udriet,pretoze uder neviem ovladat a zvycajne do toho dam vsetku silu.
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

No, ono to funguje asi tak, že keď sa zahánaš, musíš mať ruku uvoľnenú a tesne pred dopadom ju musíš spevniť, napnúť (hlavne predlaktie s päsťou), vtedy sa dostavia najväčšie deštruktívne účinky.
Ty keby si ju skúsil spevniť o niečo skôr, tým pádom by stratila viacej kinetickej energie, čo by mohlo mať za následok menej sily v údere (mohlo).
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

ForEverHiDe, tieto veci si je uplne najlepsie vyskusat na klasickom box. vreci... tak sa najlepsie naucis ovladat svoj uder.
// Neviem co si stazujes- vacsinou maju ludia opacny problem. Akurat si davaj pozor, kam udieras- aby si niekoho nezabil.
ForEverHiDe
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ForEverHiDe »

Dakujem za rady, pomohli ste mi. Stazujem sa preto, lebo je to pre mna problemom, kedze sa bojim cloveka udriet, ze sa zopakuje to, co sa stalo nedavno :/
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

ako ovladat uder? - najprv sa musis naucit ovladat svoje telo a spoznat ho.. spoznat svoju silu - ked nad tym porozmyslas a skusis par uderov len tak do vzduchu alebo do vreca s tym,ze si povies ze nechces nikoho zabit tak to nebudu take udery ako obvykle asi rozdavas.. vsetko je to v hlave - nie v ruke
kupo
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kupo »

to vobec neries, ked uz si situacia vyzaduje aby si niekoho udrel tak potom uz celou silou, alebo ho neudri vobec
schw33k
Guru
Guru

Príspevok od používateľa schw33k »

kupo napísal:to vobec neries, ked uz si situacia vyzaduje aby si niekoho udrel tak potom uz celou silou, alebo ho neudri vobec
no a budes riskovat basu za nejakeho fasa , to veru nie ..
kupo
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kupo »

schw33k napísal:no a budes riskovat basu za nejakeho fasa , to veru nie ..
aku basu? ked ma niekto napadne tak nech znasa aj nasledky (aj celozivotne...) este to by chybalo aby som sa bal sa branit ze utocnikovi nebodaj ublizim
schw33k
Guru
Guru

Príspevok od používateľa schw33k »

kupo napísal:aku basu? ked ma niekto napadne tak nech znasa aj nasledky (aj celozivotne...) este to by chybalo aby som sa bal sa branit ze utocnikovi nebodaj ublizim
lenže ide o to, akému útočníkovi , ked Ťa niekto napadne s nožom, nebodaj so zbraňou , vtedy je to jasné , ale keď Ťa napadne nejaká ožratá úbohá troska , a ty ho neštastnou náhodou zabiješ , pôjdeš zaňho sedieť a celý život platiť ! Hm? To sa ti oplatí ? Na to chlap myslel , ze musí dávať pozor
JumperAL
Medium Star
Medium Star

Re: Ako sa naucit ovladat uder?

Príspevok od používateľa JumperAL »

ForEverHiDe napísal:Je to totiz tym,ze mam vysoko nadpriemerne silny uder
A ty si co za borca? My to pripomina : "som Superman a neviem ovladat svoju super silu".Ked nieco nevies tak to nerob. A pri akej situacii si to zistil? Si kamosa len tak zo srandy buchol do face a bolo to prilis silne alebo co?
Najsilnejsi uder je ked mieris za ciel a ked ho chces kontrolovat len svihni rukou, ale to ti prd pomoze.
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Skus ho udriet niekam,kde to mozes napalit celou silou a bude citit len bolest a v podstate sa mu nic nestane(pleco)..Ale zas ak je to az take silne ako hovoriis...Nauc sa ovladat...ked udries celou silou tak musiis mat pekne nervy(nervak)Skus veci brat trochu s nadhladom a skor si to premysli kym nieco spravis...Tolko moj nazor.. :)
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deblasco »

ZitePunkom napísal:Skus ho udriet niekam,kde to mozes napalit celou silou a bude citit len bolest a v podstate sa mu nic nestane(pleco)..Ale zas ak je to az take silne ako hovoriis...Nauc sa ovladat...ked udries celou silou tak musiis mat pekne nervy(nervak)Skus veci brat trochu s nadhladom a skor si to premysli kym nieco spravis...Tolko moj nazor.. :)
na ludskom tele neexistuje miesto kde mozes udriet uplne "spokojne" bez toho aby si cloveku neublizil, neprizabil... nezabil....
udries niekoho na hlavu? moze padnut, na stolicku, schod, beton, je*ne si hlavu a je po nom...
udries na zaludok?
zastava srdca, odtrhnes pecen, zaludok, slezinu a ja neviem co a avykrvaca vnutorne v strasnych bolestiach...
kopnes ho do stehna?
praskne mi cieva a vykrvaca... alebo sa mu vytvori zrazenina ktora mu sposobi porazku, bud mozgovu alebo srdcovu alebo sa mu to dostane do pluc, pluca opuchnu zacnu vylucovat vodu a on sa do rana utopi...

a je toho podstatne podstatne viac... ;)
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

deblasco napísal:na ludskom tele neexistuje miesto kde mozes udriet uplne "spokojne" bez toho aby si cloveku neublizil, neprizabil... nezabil....
udries niekoho na hlavu? moze padnut, na stolicku, schod, beton, je*ne si hlavu a je po nom...
udries na zaludok?
zastava srdca, odtrhnes pecen, zaludok, slezinu a ja neviem co a avykrvaca vnutorne v strasnych bolestiach...
kopnes ho do stehna?
praskne mi cieva a vykrvaca... alebo sa mu vytvori zrazenina ktora mu sposobi porazku, bud mozgovu alebo srdcovu alebo sa mu to dostane do pluc, pluca opuchnu zacnu vylucovat vodu a on sa do rana utopi...

a je toho podstatne podstatne viac... ;)
ale potom by profesionalny boxeri a K1 padali mrtvy v prvom druhom kole.
JumperAL
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa JumperAL »

Utoky na hlavu a krk su najnebezpecnejsie. Potom asi chrbtica a hrudnik.Ked chcem niekoho udriet do hlavy, tak bud do nosa, alebo do brady(usta)- inde je to velmi nebezpecne.
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

cela tato tma je fraska. nejde o nic ine len sa chcel pochvalit aky incident sa mu stal no nikto sa ho to neopytal...
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

zelovoc napísal:ale potom by profesionalny boxeri a K1 padali mrtvy v prvom druhom kole.
trening? ta akoze neovplyvni? cakal som ako rychlo sa spyta prave taku pixovinu ako si sa spytal :D chytas za slovicka...:D bavime sa teraz nie o "laboratornych" podminkach v ringu ale na ulici, kde clovek uder necaka a tym padom, nema adrenalin v krvi ani napnute svalstvo... moj, chapes? :D
Dizzy
Star
Star

Príspevok od používateľa Dizzy »

deblasco, nechcem sa zastavat zelovoca, ale nemal som pocit, ze je tu rec o situaciach na ulici, ked clovek uder necaka....

A minimalne toto bolo pekne pritiahnute za vlasy
deblasco napísal: udries niekoho na hlavu? moze padnut, na stolicku, schod, beton, je*ne si hlavu a je po nom...
Mozne je ozaj vselico, ale tak zase odtial potial

To uz aby sme pomaly z postele nevychadzali :wink:
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

dizzy, bil si sa s niekym napr. v skole v triede? su tam lavice a stolicky...
vonku na ulici mas problem sa o nieco udriet? schodik? obrubnik?
zastavaj si koho chces...
...ja sa radsej stretu a konfliktu vyhnem... ale ked sm donuteny, vim ako prijat ranu tak aj rozdat...
ale ked udieram, nemam strach o seba ale o toho cloveka...
skus sa niekedy naozaj ale naozaj pobit... a ked adrenalin ustupi skus si spomenut co vsetko sa mohlo stat... dufam ze nikdy nebudes mat vycitky svedomia ze si niekomu trvale ublizil... :?
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

ForEverHiDe napísal:Dakujem za rady, pomohli ste mi. Stazujem sa preto, lebo je to pre mna problemom, kedze sa bojim cloveka udriet, ze sa zopakuje to, co sa stalo nedavno :/
no a co ze sa zopakuje.....neboj sa ..to je dobre ze mas silny uder!!! :twisted:
pikiliki
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa pikiliki »

zelovoc napísal:ale potom by profesionalny boxeri a K1 padali mrtvy v prvom druhom kole.
pozri si UFC zápasy 8)
Napísať odpoveď