Kupa monitora poradte
Kupa monitora poradte
Chcel by som si kupiť monitor 19" a neviem ci si mam kupiť
LDC 19"
LCD 19" širokouhlý
CRT 19"
LDC 19"
LCD 19" širokouhlý
CRT 19"
na CRT zabudni, kup si sirokouhly LCD panel (alebo normalny) a budes happy 
kukaj na odozvu, jas, kontrast, ake ma konektory (analog, DVI, popripade USB, repraciky a ine)
skus sa pozret sem alebo sem
precitaj si recenzie alebo ti este niekto iny poradi konkretny monitor (ja ho zatial nemam) ale zatial som sa rozhodol pre tento ale len zatial, mozno pride nieco lepsie
kukaj na odozvu, jas, kontrast, ake ma konektory (analog, DVI, popripade USB, repraciky a ine)
skus sa pozret sem alebo sem
precitaj si recenzie alebo ti este niekto iny poradi konkretny monitor (ja ho zatial nemam) ale zatial som sa rozhodol pre tento ale len zatial, mozno pride nieco lepsie
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
http://www.pcexpert.sk/lcd-monitory/eiz ... m1900-grey
v Ba sa da zohnat v jednom shope [ak bude zaujem zistim] za 14k aj s danou. V ciernom velmi dobra volba. Cumim do neho uz 1816 hodin
v Ba sa da zohnat v jednom shope [ak bude zaujem zistim] za 14k aj s danou. V ciernom velmi dobra volba. Cumim do neho uz 1816 hodin
tak ten by som braluplink napísal:http://www.pcexpert.sk/lcd-monitory/eiz ... m1900-grey
takze ak mas tolko prachov tak nevahaj a kupuj
ak chces tu je recenzia
P.S. len ma trosku zamrzelo ze to je len superTN panel (pri takej cene), mohol byt uz lepsi ale celkom postaciii
Kedže mame kukadla horizontalne a nie vertikalne usporiadane, tak prirodzenejšie je sledovať širokouhlý obraz, no vzhladom na podporu pri hrach/ ak sa nehraš tak v pohode/, je lepšie mať klasicky 4:3. No videl som zabery z HL2, aspon myslim že to bola tato hra, na widescreen a zisk v rozsahu oblasti, ktorú na klasickom formate nemohlo zobrazit, bol podla mna dost výrazný.
-
uplink
VIP
Suma sumárum, v dnešní době těžko seženete lepší TN+Film monitor než je EIZO M1900ONdr3j napísal:tak ten by som bral, zial monitor si budem kupovat az za 2-3 mesiace
![]()
ale velmi dobry a este viac kvalitnejsiiii (vsak eizo je eizo
)
takze ak mas tolko prachov tak nevahaj a kupuj
ak chces tu je recenzia
P.S. len ma trosku zamrzelo ze to je len superTN panel (pri takej cene), mohol byt uz lepsi ale celkom postaciii
ja to poviem takto nic lepsie ako eizo sa kupit neda eizo je jednoduch eizo!
na slovensku je oficialny distributor eizo sofos www.sofos.sk skus sa pozriet na ich stanky mozno budu mat nejake akciove modeli
na slovensku je oficialny distributor eizo sofos www.sofos.sk skus sa pozriet na ich stanky mozno budu mat nejake akciove modeli
vyber je na tebe, ak chces pozerat na nom filmy tak len sirokouhly ak nie tak to je asi jednoale potrebujem poradiť sakra ktorý radsej širokouhlý alebo obyčnaý na CRT serem
uz zopar rokov je podpora v hrach dana na sirokouhle monitory (ci hned alebo patchom), ked si kupis sirokouhly tak budes toho vidiet viac ako pri normalnom (klasickom) monitoreKedže mame kukadla horizontalne a nie ver.......ormate nemohlo zobrazit, bol podla mna dost výrazný
to hej, ale ta odozva ma skrie, kedze sa hravam tak to je pre mna dolezity udaj a co sa tyka farieb (inac su skvele) tak tie ma az tak "netrapia" lebo s fotkami az tak casto nemienim pracovat (1 za uhorsky rok) ale na PC pozeram TV, takze to musi aj nejako vyzerat (takze asi bude ten sirokouhly) a mozno lepsie technologie ako TN (S-PVA,...... ), no este fakt neviem, rozmyslamSuma sumárum, v dnešní době těžko seženete le......na lepsiu alternu . A nemam 30k na Profi Eizo o tejto uhlopriecke...
zatial je kandidat ten co som napisal hore vyssie, ma dobry kontrast, odozvu, je sirokouhly a su nan dobre ohlasy, ale uvidim co bude este
-
uplink
VIP
LG uprednostnit pred hocijakym Eizom....no ked myslis. Ako mal som uz cest s high end LG su fajn, ale nedaju Ti 5 rokov zaruku na vypaleny pixel a subpixel s garanciou vymeny na mieste, ako v hore spominanom sofose...ale budis. Ja uprednostujem servis a kvalitu pred dokonalou kvalitou zobrazovania. A tiez si dovolim tvrdit ze zaoblovanie textu ma Eizo ovela lepsie vyriesene v nenativnom rozlisku ako LG, tak isto zobrazovanie farieb, ale ako som napisal, proti gustu...ONdr3j napísal:lot of stuff
Ow, az teraz som si pozrel z blizka ten model od LG. To nie je ani high end, nuz ten neobstoji imho ani pri pohlade laika. Krasne sa to da otestovat na fotkach co som pozeral u seba a u LG ownerov. Pozeral som vsetky mody [sRGB, a presety na paneloch + teplotne presety]. A co mas s tou odozvou? Hravam veci co idu cez 100 fps a nevidim nejakych duchov alebo daco podobne
no sak dobre, ja nevravim ze LG je lepsie ako Eizo, len v tej recenzii ma zarazilouplink napísal:LG uprednostnit pred....odpozeranych "par" filmov...
situace se zhoršila při sportovních přenosech. Zde je již odezva celkem výrazně znatelná a například fotbalový míč za sebou nechával viditelnou stopu.
Half-Life 2 je již tradičně na tom dost špatně. Je to způsobeno velkým množstvím šedé barvy. Rozdvojení hran je naprosto běžná situace a rozmazání textur taktéž. Hra Unreal Tournament 2004 sice vykazovala o něco lepší výsledky, ale ani zde bych panel příliš nedoporučil pro profi použití. Trefit v rychlé otočce nepřítele se stává celkem uměním.
toto ma "trapilo" ale ked vravis ze si nic nezbadal tak neviem, nemam moznost si pozret u kamaratov LCD kedze nemaju ziadne, cize ja sa len spolieham na recenzie a od ludi co daco povedia na tie ktore monitory (na forach a tak), takze nebol by som rad ked pri dakej hre budem mat problemy s odozvou alebo duchmi a hlavne ked stoji 15 tisicNově jsme zařadili do testů i hru Need For Speed Most Wanted a Earth 2160, abychom pokryli větší spektrum her. Hra NFS:MW obsahuje "motion blur" efekt, který viditelnost odezvy prakticky smazává, a tak jsem byl nucen snížit úroveň detailů, abych tento efekt odstranil. Poté již začala být odezva viditelná a to převážně na sloupech veřejného osvětlení a kolemprojíždějících autech. Byl jsem však mile překvapen, jak se takto rychlá hra i na panely s průměrnou odezvou pěkně hraje. Inu pokud tedy hodláte hrát závodní hry, tak dostačuje i tento panel. Je to jistě potěšující zpráva. Hned po hře NFS:MW přišla na řadu strategie Earth 2160. Strategie obecně nemají v lásce pomalou odezvu. To se hned záhy potvrdilo. Terén se sice při pohybu vykresloval ještě dobře, ale jakmile vezmete větší skupinu jednotek a dáte jim příkaz, aby se přesunuli jinam, tak zjistíte, že se detaily lehce ztrácejí. Nejde však o žádnou tragédii.
M1900ka nie je už výbehový model? Tiež mám záujem o kúpu nového LCD.. môj súčasný EIZO L365 pomaly po 12000hod už dosluhuje. Len mne stačí iba 17ka.. a tam je na výber:
L578
M1700
S1731
Ale.. L578 sa mi nepáčia reproduktory po bokoch.. (mám už repro 5+1), M1700ka akoby už bola výbehovka.. a S1731 je podozrivo lacný.
Tak ktorý odporúčate?
Aký je rozdiel medzi L578 a S1731? To naozaj tie reproduktory stoja takmer 4000sk? ..lebo ostatné parametre akoby mala lepšie tá S1731ka. 
Účel využitia.. internet, filmy, office, foto/grafika.. a hry medzi poslednými.
L578
M1700
S1731
Ale.. L578 sa mi nepáčia reproduktory po bokoch.. (mám už repro 5+1), M1700ka akoby už bola výbehovka.. a S1731 je podozrivo lacný.
Účel využitia.. internet, filmy, office, foto/grafika.. a hry medzi poslednými.
ja som asi 2 dni robil na S1731 a je to jednoznacne zatial naj lcd na akom som nieco robil takze keby som na neho mal tak beriem ten
PS: myslim ze v sofose nieje problem si pozriet akekolvek lcd ktore chces ak ho maju v ponuke ja som takto kamaratovi kupoval neovo f417 ked sme boli tam tak nam doniesli viac lcd a kazde si mohol pozriet a porovnat
PS: myslim ze v sofose nieje problem si pozriet akekolvek lcd ktore chces ak ho maju v ponuke ja som takto kamaratovi kupoval neovo f417 ked sme boli tam tak nam doniesli viac lcd a kazde si mohol pozriet a porovnat