prepätová ochrana vs. zalozny zdroj

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Shrekzv
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

prepätová ochrana vs. zalozny zdroj

Príspevok od používateľa Shrekzv »

Co by ste s kupili? ......dost nadtym rozmyslam..........trosku som hladal a su aj zalozne zdroje s prepätovou ochranou v jednom....

co by ste poradili...pripadne link na dany produkt.....ja sa do tohto velmi nevyznam velmi.....parametre a takto.....a nechcem aby to bol daky shit......a maximalne 2000 som ochotny investovat...nemam prachy......a bolo by dobre kebyze sa da zohnat vo Zvolene/Banskej Bystrici pripadne aj eshop daky

vopred thx :)
Kosh
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kosh »

no, ja som kúpil, presne za 2000 stroj z nazvom NOVA 600 AVR - http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Shortc ... tegoryId=0 - vraj to udrží 15 minút počítač aj s monitorom- mám to vyskúšané, ale až do úplneho vyčerpania som nikdy nešiel - slúži to dobre, hlavne také "bliky" čo zvyknú elektrárne robiť - a aj výpadky elektriny atď. - je to dobrá vec, odporúčam to každému
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

Jednoznacne UPS, prepatovat ochrana za 2000Sk je povacsinou nejaka pasivna suciastka v predlzovacke, pripadne uzol na predlzovacke :D Blesk je taky speedy, ze ti ziadna ochrana imho nepomoze... UPS, inak jak kukam 2000Sk sak to si kupim mozno aj ja, krom toho, ze do zdroja z UPS ide ovela "cistejsi" prud, mensie vykyvy, cize "tvrdsi" zdroj, moze pomoct aj pri stabilite PC. HardCore overclock sa realizuje najma vdaka dobremu zdroju a filtrovaniu prudu cez UPS... Odporucam :)
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

misokgb napísal:prepatovat ochrana za 2000Sk je povacsinou nejaka pasivna suciastka v predlzovacke
Teraz je v móde Transil
Amatérske Rádio napísal:Transil je polovodičová súčiastka ktorá má veľkú schopnosť pohlcovať nap. špičky preto sa využíva v najrôznejších regul. a spínacich obv.

Kód: Vybrať všetko

http://www.spsest.sk/~galik/image14.gif
ShanDo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa ShanDo »

no ja mam prepatovu ochranu, a neviem neviem ci to daco robi, napriklad ked sa nam zapne chladnicka, a pocuvam hudbu tak pocujem v reprakoch take puknutie, ale zase v obraze alebo v PC dako nic nepostrehnem
podla mna ten UPS je lepsi, a aj ja nad tym rozmyslam:D
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

ShanDo napísal:no ja mam prepatovu ochranu, a neviem neviem ci to daco robi, napriklad ked sa nam zapne chladnicka, a pocuvam hudbu tak pocujem v reprakoch take puknutie, ale zase v obraze alebo v PC dako nic nepostrehnem
podla mna ten UPS je lepsi, a aj ja nad tym rozmyslam:D
To čo počuješ v reprákoch, má na svedomí prúdový nárast, spôsobený vrátením poklesu napätia.

Prepäťová ochrana má za úlohu chrániť zostavu proti prepätiu (teda vyššiemu napätiu, ktoré sa môže v sieti objaviť ako následok blesku alebo EMP a Tvoja zostava nie je pripravená na zmieňované vyššie napätie :o ) - nevyrovnáva napätie (nekumuluje náboj - a neodstraňuje pukanie).

Akože to UPS by malo odstrániť spomínané pukanie v reprákoch.
Tú prepäťovú ochranu by som nechal dal ju medzi sieť a UPS.
Shrekzv
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

artabanes: tu urcite nie co si kupil...koly vystupom..potrebujem klasicky vystup..zastrcka.....bo chcem aj repro a hlavne router...bo nebol najlacnejsi.....ale mam to blbe...koly miestu..takato stojata bednicka sa mi paci....lepsie ako lezate....bude mi zavadzat pod nohami.....

...ako tak pozeram vychadza to na UPS a vecinou kazdy UPS ma aj prepätovu ochranu
..poprosil by som nejaky konkretny produkt...co by stal zato v tej cene....a mal dobre parametre
Jeremi
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jeremi »

no neviem ci zozenies nieco do 2000 ale ja som asi 2 tyzne dozadu kupoval toto http://www.sofos.sk/default.aspx?nid=8& ... od_id;5356 mam to aj prepetovu ochranu a je to aj zalozny zdroj
Shrekzv
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Jeremi napísal:no neviem ci zozenies nieco do 2000 ale ja som asi 2 tyzne dozadu kupoval toto http://www.sofos.sk/default.aspx?nid=8& ... od_id;5356 mam to aj prepetovu ochranu a je to aj zalozny zdroj
prestne nieco taketo by som chcel :)
a zauima ma
Off-line, 550VA/330W, 4 zálohované + 4 prepäťovo chránené výstupy
co to znamena ze off-line? a predpokladam ze vsetkych 8 je chranenych prepätovkov a z toho 4 zu aj zalohovane
Jeremi
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jeremi »

j je to presne ako vravis 4+4
Napísať odpoveď