Velmi inteligenty ludia alebo autisti ?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
M4jk1:-)
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Velmi inteligenty ludia alebo autisti ?

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

neviem ci aj ostatny ale dneska som videl v telke dokument o jednom chlapikovy volal sa Daniel a bolo to nieco neskutocne. Ako maly prekonal epileptisticky a vsetko v okoli vnimal pomocou cislic ako ze kazde cislo predstavuje u jeho niejaky tvar. Je to autista ale sprava sa ako normalny clovek . No a teraz k veci on si dokazal zapametat Ludolfovo cislo na 22500 desatinych miest. Proste dokazal robit velmi tazke matematicke operacie napr dokazal umocnit 36 na 6 a rozne ine vypocty.Ti ho co testovali da sa povedat ze nevereli vlastnym ociam a este postupil jeden test kde sa dokazal za 1 tyzden naucit irsky jazyk (niesom si isty ci to bol irsky) ale ze domaci obyvatelia vraveli ze je az nemozne sa naucit tento jazyk ak ste cudzinec. Mal tam jednu ucitelku s ktorou sa ucil a vysledkom toho bolo ze mal po tom tyzdni rozpravat v televizii s moderatotmi a dokazal to . Abo este jeden cernoch , ktory ked bol maly tak dostal s basebolovou loptickou po hlave a utrpel velky uraz a teraz nevie ako ale vsetky dni od tej nehody vie sa vybavit ake bolo pocasie a ktory den to bol. POvedali mu napr 25.8 1990 a on proste povedal ze bola sobota a dazdive pocasie . Aky je vas nazor ohladom toho ? myslite ze tie matematicke vypocty ma naucene alebo dokaze tieto tazke matematicke vypocty ratat ?
Explo!D
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Explo!D »

no, je mozne ze ich vie ratat ale tomu cernochovi moc neverim, podla mna to mal vsetko dohodnute z televiznym stabom :roll:
i1
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa i1 »

tak tito ludia "autisti" - ja ich uznavam... :oops:
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

Podla mna tato "inteligencia" obnasa akurat tak problemy...Urcite tito ludia sa nevedia poriadne zaradit do bezneho zivota a este tak si najst partnera pre zivot...su to zvacsa osameli ludia a to by som necel...ee veru nie...Takze je sice pekne co vie ale povedzme si takto NACO MU TO JE....
i1
Amateur
Amateur

Martin44 napísal:Podla mna tato "inteligencia" obnasa akurat tak problemy...Urcite tito ludia sa nevedia poriadne zaradit do bezneho zivota a este tak si najst partnera pre zivot...su to zvacsa osameli ludia a to by som necel...ee veru nie...Takze je sice pekne co vie ale povedzme si takto NACO MU TO JE....

no oni si to mozno asi urcite ani neuvedomuju - ze su mimo a kto vie mozno ze su stastny taky aky su, mozno ze si nestazuju, ale to vedia asi iba oni
M4jk1:-)
Professional
Professional

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

Martin44 napísal:Podla mna tato "inteligencia" obnasa akurat tak problemy...Urcite tito ludia sa nevedia poriadne zaradit do bezneho zivota a este tak si najst partnera pre zivot...su to zvacsa osameli ludia a to by som necel...ee veru nie...Takze je sice pekne co vie ale povedzme si takto NACO MU TO JE....
no ten Daniel vravel ze nemal kamaratov bol samotar a ktomu ze naco mu to je vies napr. moze mat kolko chce skol vystudovanych , jazyky ovlada len keby siel do vedomostnej sutazi tak by mu siahali po päty
btw ma napadlo ked vravis ze naco mu to je tak preco sa ty tiez ucis v skole?
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

M4jk1:-) napísal:no ten Daniel vravel ze nemal kamaratov bol samotar a ktomu ze naco mu to je vies napr. moze mat kolko chce skol vystudovanych , jazyky ovlada len keby siel do vedomostenj sutazi tak by mu siahali po päty
Mat vedomosti je jedna vec ale vedet ludolfovo cislo na neviem kolko cislic to je chore....Myslel som ze naco mu je taka extra inteligencia ked nema priatelov a neuzije si zivot...a najhorise je na tom ze si to pravdepodobne neuvedomuje...
Explo!D
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Martin44 napísal:Mat vedomosti je jedna vec ale vedet ludolfovo cislo na neviem kolko cislic to je chore....Myslel som ze naco mu je taka extra inteligencia ked nema priatelov a neuzije si zivot...a najhorise je na tom ze si to pravdepodobne neuvedomuje...
a co on za to moze?
jamess
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jamess »

Martin44 napísal:Mat vedomosti je jedna vec ale vedet ludolfovo cislo na neviem kolko cislic to je chore....Myslel som ze naco mu je taka extra inteligencia ked nema priatelov a neuzije si zivot...a najhorise je na tom ze si to pravdepodobne neuvedomuje...
on si uziva zivota, len inak ako ty...len za to ze netr*ka kazdu druhu abbu co mu pride pod paprce ako ty neznamena ze si zivota neuziva, a to ze nema priatelov je zrejme nasledok toho ze ho ludia nevedia pochopit tak ako ani ty
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Explo!D napísal:a co on za to moze?
ja som nepovedal ze za to moze ci ano???

No uziva neuziva....ak by zistil ake je to super tak by si mozno aj on zacal uzivat zivot inak...
i1
Amateur
Amateur

co ty vies, mozno vymisli nieco co bude v buducnosti prospesne tebe a tvojim potomkom...tito ludia su nevypytatelny a to je na nich krasne...proste nikdy nemozes vediet co sa mu v hlave premieta...
Explo!D
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Martin44 napísal:ja som nepovedal ze za to moze ci ano???

No uziva neuziva....ak by zistil ake je to super tak by si mozno aj on zacal uzivat zivot inak...
je to jeho sposob zivota a ked mu sedi, je to cisto jeho vec a preco by malo byt chore zapametat si to cislo? ked to niekdo vie, tak to vie a nemusi byt preto padnuty na hlavu
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

myslim ze asi "padnuty na hlavu bude" bo toto si normal clovek nezapamata a normal ludia maju aj nieco comu sa hovoria priatelia....resp co robi cloveka normalnym...viete to definovat???
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

M4jk1:-) napísal:no ten Daniel vravel ze nemal kamaratov bol samotar a ktomu ze naco mu to je vies napr. moze mat kolko chce skol vystudovanych , jazyky ovlada len keby siel do vedomostnej sutazi tak by mu siahali po päty
Ten dokument som videl ... Ten Daniel je ojedinely pripad resp. jeden z mala , kde autista dokaze normalne komunikovat s ostatnimi a pritom je to v podstate genius... 99% autistov strati vsetky socialne schopnosti a ziju vo svojom svete. V tom dokumente bol este jeden autista ktory cital tal rychlo ze to vyzeralo ze si tu knihu len listuje a pritom si zapametal skoro kazde slovo, no on by nedokazal zit samostatne. Pri tejto teme sa rozvyja aj tema co je to vlastne inteligencia ?
Martin44 napísal:myslim ze asi "padnuty na hlavu bude" bo toto si normal clovek nezapamata a normal ludia maju aj nieco comu sa hovoria priatelia....resp co robi cloveka normalnym...viete to definovat???
Presne to som sa gta chcel spytat co je podla teba normalne ? Pre kazdeho je normalne nieco uplne ine chapes? Pre mna je normalne ze idem v piatok vecer von a pre neho je normalne ze si pameta veeela cisel ...
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

Podla mna sa mylis, obycajne sa stanu z nich vedci alebo vyvojari a vymyslia niejake zariadenie ktore si ty neskor kupis do kompu. Neni vsetko o vine a sexe :wink: . Tie cisla sa zapamat nedaju, dojde k nim logickym myslenim.

S pamatanim cisel neni problem ja viem naspamat zatial asi 10 IP adries, 20 fyzickych(nie MAC :D ), 20 telefonnych cisel a evidecne cisla 120tich elektriciek...toto asi vse :D
Fall
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fall »

martin44: nehnevaj sa ale tvoje chapanie ludskeho zivota a normalnosti mi pride dost plytke, slusne povedane, ale snad stoho vyrasties, snad...kazdemu pride normalne nieco ine, si myslis, ze jedina normalna vec je to co povazujes za normalnu ty? akoze v piatok sa ist niekam s kamosmi flakat, balit kocky aby si si potom povedal aky si ty frajer? jemu sa moze zdat uplne nenormalne to co robis ty, ludia s vysoko nadpriemernou inteligenciou su casto povazovany inymi ludmi za divnych lebo ich nechapu, no vezmi si to tak, kde by bolo ludstvo ako take, keby takychto ludi nebolo, krasnou ukazkou ako to dopadne ked sa dava do popredia "normalnost" je obdobie temna tj stredovek, kde nedoslo k ziadnemu vyraznejsiemu objavu ani pokroku, da sa povazovat za uspech, ze sa v tom obdoby nevracalo este spat...cize aby som to uzavrel, trosku tolerantnosti ludia, to co nie je presne podla Vas nemusi byt hned zle
Explo!D
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Martin44 napísal:myslim ze asi "padnuty na hlavu bude" bo toto si normal clovek nezapamata a normal ludia maju aj nieco comu sa hovoria priatelia....resp co robi cloveka normalnym...viete to definovat???
a ty si normalny kled mas karmu -24? asi pises ost nenormalne prispevky :roll:
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Traktorista »

popravde suhlasim s martinom44...
suhlasim aj s vami ostatnymi, ze nemozeme posudzovat druhych podla seba, ze nemozeme hovorit o niektorych ako o normalnych a tych podla nas "nenormalnych" vylucovat zo spolocnosti, ale pre mna nie su tito "nenormalny" ludia nicim vynimocny, moj zivot sa nezmeni ked ich bude viac, ani ked vsetci vymru, preto su mi absolutne ukradnuty...(?i?)
a podla mna je chore ked si niekto pamata 140 evidencnych cisel elektriciek,.. :roll:
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

podla mna to dokaze kazdy clovek,lebo ludsky mozog je najdokonalejsia hmota v galaxii iba kazdemu brania nejake psychicke bloky,alebo nieco podobne a tym dvom ludom uvolnili tieto bloky ta epylepsia a uder tou loptickou.
inak myslim si ze mozog dokaze este ovela viac
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

pinacolada napísal:podla mna to dokaze kazdy clovek,lebo ludsky mozog je najdokonalejsia hmota v galaxii iba kazdemu brania nejake psychicke bloky,alebo nieco podobne a tym dvom ludom uvolnili tieto bloky ta epylepsia a uder tou loptickou.
inak myslim si ze mozog dokaze este ovela viac
Ano, normalny clovek sa vie naucit naspamat 50 zvazovu encyklopediu, vystudovat ucivo 10tich vysokych skol a dokonale sa naucit rozpravat 15 jazykmi :D .
Napísať odpoveď