Linux -> Lan -> WiFI
Linux -> Lan -> WiFI
Nazdar chystam sa z win prejst na LInux konkretne Mendrivu, ale potreboval by som vediet ako tottam je s drivermi na dosku,grafiku a podbne ale hlavne ako zpochodnit LAN a WiFi mame totiz v baraku lanku-wifi atd... potreboval by som vediet co to obnasa a podobne dikyy...
no Linux vo vseobecnosti obsahuje hlavne kopu istalacie a prekladania zdrojakov. Pri Mandrive som mal problemy zohnat vhodne balicky (mozno ze len preto ze to bol moj prvy linux).Vacsinu by ti mal rozoznat sam ale s wifi byvaju dost problemy vsetko sa da vyriesit pomocou google.Bohuzial mandriva ma slabu podporu komunity.
jj mandriva je slaba ...
asi najviac sa my pacilo opensuse
ale kym som prisel preco my necela ist grafika
:D:D to zabralo par hodin 
a inac na lan je to v pohode, som nenasiel ziadne problemy ...
iba som si musel zmenit ovladac z sk98lin na skge lol ale to pretoze moja deska nema rada linux ... p5b
a s wifi to neni az take zle kto hlada ten najde ovladace
asi najviac sa my pacilo opensuse
ale kym som prisel preco my necela ist grafika
a inac na lan je to v pohode, som nenasiel ziadne problemy ...
iba som si musel zmenit ovladac z sk98lin na skge lol ale to pretoze moja deska nema rada linux ... p5b
a s wifi to neni az take zle kto hlada ten najde ovladace
re
No tak grafika a net je to posledne s cim mam ted a problemy, problemy sa vyskytli na uplne inom mieste a to disky, NTFS oddiely mi islo pod linuxom iba citat a Oddieli naformatovane Linuxom som musel preformatovat fdiskom lebo ich nerozpoznal windows halabala ... Neviete niekto ako je to vlastne s Oddielmi v Linuxe preco mi v LInuxe pise na normal NTFS oddiely ze su windowsacke a nemozem do nich zapisovat ani mazat ??? preco preco 
Re: re
No linux ma vo vseobecnosti problem s NTSF ale na nete sa uz objavili nejake tie pokusy o to aby sa to dalo. pri FAT32 je to tak ze sa pri defaultnej urovni zabezpecenia mountuju tieto disky len na citanie ale da sa to prestavit vo fstab-e.vvTF napísal:No tak grafika a net je to posledne s cim mam ted a problemy, problemy sa vyskytli na uplne inom mieste a to disky, NTFS oddiely mi islo pod linuxom iba citat
vies fstab tam mas napisane moutpointy a nejake parametre ...
ked ti kernel nepodporuje ntfs tak ti nepomoze ze to mas napisane v fstab ...
rovnako aj zapis ...
tak bud si prekompiluj jadro s podporou zapisu na ntfs a potom si to mozes zapnut v fstab ... alebo si stahni nejaku utilitu/driver co ti ich spristupni ...
som vravel captive
ked ti kernel nepodporuje ntfs tak ti nepomoze ze to mas napisane v fstab ...
rovnako aj zapis ...
tak bud si prekompiluj jadro s podporou zapisu na ntfs a potom si to mozes zapnut v fstab ... alebo si stahni nejaku utilitu/driver co ti ich spristupni ...
som vravel captive
vvTF: myslim ze to bolo trebalo prepisat riadok s tym diskom na:
je to z hlavy tak som si nie ale na 70%.
ide to len na FAT32
Kód: Vybrať všetko
<disk> <pripojne miesto> vfat defaults 0 0ide to len na FAT32
re
No ide mi o disk FAT32 teraz ze mi nejde na neho zapisovat, nemozem zapisovat na ziadne disky co niesu v tom linuxovom formate , ale diky za rady nieco sa uz budem snazit poriesit
Btw: je nejaky prikaz ktorym automaticky ukonci linux a hodi mi win ako bolo klasicky v dosoch ??
Btw: je nejaky prikaz ktorym automaticky ukonci linux a hodi mi win ako bolo klasicky v dosoch ??
-
funThomasik
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: Linux -> Lan -> WiFI
ja som skusal mandrivu 2006 u mna len tak ze co to je za distro....nainstallil som to a ono si to samo vyhladalo vsetko- hodil som tam iba ipcky a fical som -taze no problemvvTF napísal:Nazdar chystam sa z win prejst na LInux konkretne Mendrivu, ale potreboval by som vediet ako tottam je s drivermi na dosku,grafiku a podbne ale hlavne ako zpochodnit LAN a WiFi mame totiz v baraku lanku-wifi atd... potreboval by som vediet co to obnasa a podobne dikyy...
(ale mne osobne viacej sedi debian preto mandriva letela von tak rychlo ako prisla
Re: re
btw si neupdatoval alebo inak menil konfiguraciu disku?vvTF napísal:No ide mi o disk FAT32 teraz ze mi nejde na neho zapisovat, nemozem zapisovat na ziadne disky co niesu v tom linuxovom formate , ale diky za rady nieco sa uz budem snazit poriesit
a urcite je to fat32?
-
funThomasik
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Ntfs
Ľudia vedeli by ste mi povedať či sa také niečo dá dokázať s ubuntu 6.10Edgy Eft.? V linuxe som lama mám ho asi týždeň čo to už wiem. Mountnuť a čítať sa mi ntfs podarilo ale zapisovať naň ani náhodou
Poraďte ak sa to dá. Ale návod poprosím pre menej pokročilú LAMKU