Ako uchladit nForce 4 Ultra?

Pretaktovanie, rady, tipy, screenshoty...
hezo
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Ako uchladit nForce 4 Ultra?

Príspevok od používateľa hezo »

Zdravičko, chcem sa spýtať či tu má niekto skúsenosti s chladením chipsetu nForce4 Ultra. Taktiež by som chcel iný chladič na CPU (S939, A64 3000+ Venice) - teraz tam mám BOX.

Podotýkam, že mi ide hlavne o to aby som odstránil hlučnosť PC, a to na CPU + Chipsete, grafika má Zalmana VF900Cu+ a zdroj je enermax, tieto komponenty nepočuť, čiže nejake farebné "blikátka" nepotrebujem, chcem spolahlive a tiche chladenie. Doska je Asus A8N-E, a ten original cooler na chipsete je zabijak, len nevem co namiesto neho, lebo dost hreje.

Takže otázka - čo doporučujete? 8)

THX
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Pasivne nforce4 uchladis velmi tazko. Nejake pasivy existuju ale tie chcu mat dost dobry airflow v skrini. Zalezi na umiestneni PCI-E slotu, pretoze graficka karta sa tam potom nezmesti prave kvoli pasivu. Napr Thermalright HR-05, mozno s trochou moddingu tam vojde Zalman ZM-NBF47.

Co sa tyka CPU tak nieco lacne od Arctic Coolingu (A64 freezer), alebo drahsie od Noctuy (NH-UF12, NH-UF9) alebo Scythe (Ninja, Mine)
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

http://misokgb.szm.sk/nF4/

Ja som tam mal toto, nF4 ti znese aj vysoke teploty. Ale bolo to brutal vrele, ale tahalo to nonstop zataz aj na tento ubohy pasiv... V poho staci ked tam das nejaky maly pasiv a na tom 80mm ako ja na 5V, mas ticho, vlazny chipset... :wink:
hezo
Darca
Darca

t0m4s3 napísal:Pasivne nforce4 uchladis velmi tazko. Nejake pasivy existuju ale tie chcu mat dost dobry airflow v skrini. Zalezi na umiestneni PCI-E slotu, pretoze graficka karta sa tam potom nezmesti prave kvoli pasivu. Napr Thermalright HR-05, mozno s trochou moddingu tam vojde Zalman ZM-NBF47.

Co sa tyka CPU tak nieco lacne od Arctic Coolingu (A64 freezer), alebo drahsie od Noctuy (NH-UF12, NH-UF9) alebo Scythe (Ninja, Mine)
No pozeral som co si mi doporucil a urcite kupim Thermalright HR-05 SLI, v dnesnej dobe asi nema konkurenciu a na CPU tiez nieco velke a pasivne Noctua or Scythe. bude ma to cca dokopy stat 3.000 ale za ti TICHO mi to rozhodne stoji. Dik
Juri1990
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Juri1990 »

Nemám s tým skúsenosti ale myslím že vodné chladnenie je výkonné a tiché.

Kód: Vybrať všetko

http://www.pctuning.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=5501&Itemid=59
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Juri1990 napísal:Nemám s tým skúsenosti ale myslím že vodné chladnenie je výkonné a tiché.

Kód: Vybrať všetko

http://www.pctuning.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=5501&Itemid=59
a oproti klasike drahe, narocne na udrzbu a pre obycajneho uzivatela celkovo nevhodne
hezo
Darca
Darca

Takže zajtra idem pre Thermalright HR-05 SLI na chipset (o to nema strach) ale najviac sa bojím chladiča čo kupim k CPU (Scythe Ninja Plus 1100 rev.B).
Je to hovado a ako meram tako meram, malo by mi to na moj asus A8N-E vojst, ale stale su tam pochybnosti... nie je prave najlacensji ten cooler a tak nevem :roll: Nema tu niekto s tym skusenost? prave s touto kombinaciou:? Hladal som aj na nete ale bezvysledne
thx
hezo
Darca
Darca

Takže som to tam nahodil: prvé testy.
otvorená skrina: pasívne CPU: v klude 45-45 C , chipset 39-40 C.

Zbavil som sa hlukuuuuu. Zatial je to super. Viem že teploty po zavreti stupnu, ale nie az tolko, a hlavne je vsetko pasiv. Pastu som použil Arctic Silver 5. Ventilator Scythe pribaleny k Ninji, sa mi zda byt celkom hlucny, nevem ako by som dokazal zregulovat jeho rychlost, najlepsie na 800 rpm. dik
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Trimrom sériovo zapojeným s elektromotorom. Lenže oný ventilátor má elektronickú reguláciu otáčok, túto záležitosť by si musel nejako ošetriť.
hezo
Darca
Darca

mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

hmm kua ten ninja, to je riadna j*ba, hojko kolko ta to vyslo to chladenie aj na grafu aj na proc dokopy? Este taka otazka, dokaze pasiv uchladit procesor aj ked bude proc pretoceny??
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pises do zlej temy, ale co uz... Chladice ma vysli 1605, tusim okolo tisicky bol Zalman na grafiku, Primecooler na procak bol okolo 600. K tomu som za 260 kupil este dva regulatory napatia od Zalmanu, pomocou ktorych plynule regulujem napatie od 5 do 12V a tym znizujem pocet otacok a zaroven hlucnost. Procak aj grafika ide na najnizsich otackach a vsetko v pohode, dokonca je grafa pretaktovana, procak bol tiez, ale t0m4s3 mi odpalil jednu pamat a ked som ju vymenil za novu, tak uz som to radsej nechcel taktovat, ostala pretocena len grafika.
hitman
VIP
VIP

Príspevok od používateľa hitman »

to hezo: mam tiez ninju a som nadmieru spokojny.a s tym ventilatorom co je pribaleny mas pravdu je dost hlucny ale ide mi na 1300 rpm. :wink: Ale oplati sa.Mam D930, pri boxe bezne teploty okolo 60 teraz max 44.
hezo
Darca
Darca

kto by mal zaujem este o danu temu, na pretaktovanie.sk vysla pekna recenzia chladicov na chipset...
http://www.pretaktovanie.sk/modules.php ... 1168192869
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Hodil som po dvoch tyzdoch konecne chladic na chipset, je to Primecooler NB2 a znizeny na najnizsie otacky cez regulator od Zalmanu. Pohoda.
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jjj »

A teploty .... bez vetracika to neuchladi ?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Co ma po teplotach, aj ked nepojde ten ventilator, aspon bude ako pasiv. Vela veci sa na nete pisalo, ze NF4 treba jednoznacne chladit, ja som siel dva tyzdne bez chladica a fungovalo to, aj ked zataz extra nebola, maximalne tak dve hodinky denne co som si zahral BF2, ale dalo sa. No radsej som investoval 200 korun na chladic, aspon mam istotu, ze teraz je to OK a mozem kludne spavat.
Napísať odpoveď