Informatika na Karlovke a na Masarykovej
Informatika na Karlovke a na Masarykovej
Tu prosím napíšte všetky svoje názory na tieto dve školy. Zaujíma ma hlavne, ktorá je podľa vás lepšia, v čom, a prečo. 
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
Na toto ti moze odpovedat iba ten kto absolvoval aspon semester na kazdej z nich a takych vela nebude. Za seba mozem povedat ze polovica predmetov na Masarne je matematika a vobec nie lahka. Celkovo je tato skola dost teoreticky zamerana, ale poskytuje dostatocny priestor na prax (rozne laby - http://www.fi.muni.cz/veda/laboratore.xhtml.cs )
-
tomo.za
Light Star
ja som na FIT VUT a nemozem sa stazovat
ohladom tych dvoch ako uz bolo povedane Masarna je dost(velmi) teoreticka... aspon oproti nam. poznam odtial par ludi a hovorili ze v prvaku tam vobec neni nejake real programovanie same take papierove teoreticke... a takych veci tam je viac... zatial som nevidel nikoho kto by si to tam fakt pochvaloval... o Karlovej toho moc neviem ale myslim ze to tam bude dost podobne... ale ja na tvojom mieste by som isiel na ku nam
EDIT: pre porovnanie -->tu<-- je zhruba prehlad toho co ta caka na FIT VUT tak si to porovnajte
ohladom tych dvoch ako uz bolo povedane Masarna je dost(velmi) teoreticka... aspon oproti nam. poznam odtial par ludi a hovorili ze v prvaku tam vobec neni nejake real programovanie same take papierove teoreticke... a takych veci tam je viac... zatial som nevidel nikoho kto by si to tam fakt pochvaloval... o Karlovej toho moc neviem ale myslim ze to tam bude dost podobne... ale ja na tvojom mieste by som isiel na ku nam
EDIT: pre porovnanie -->tu<-- je zhruba prehlad toho co ta caka na FIT VUT tak si to porovnajte
-
makaveli
King
ja som teraz v prvom semestri na FI na MU a je pravda, ze je to dost teoreticke, mozem ti dat taky zbezny prehlad ako to v prvom semestri u mna vyzera...
matematika: od zaciatku semestra je to tazsie a tazsie, zacinali sme s pravdepodobnostou a kombinatorikou, neskor cez elementarnu geometriu, relacie a zobrazenia a teraz momentalne je to linearna algebra...
uvod do informatiky: presli sme cez matematicke dokazy, relacie a zobrazenia, momentalne dokazovanie spravnosti algoritmov
uvod do funkcionalneho programovania: je to divne funkcionalne programovanie v jazyku haskell v interprete hugs (mozes si zistit o tom nieco na nete), je to dost tazke, tento predmet asi nedam...
vypocetni systemy: je to dost tazke... ciselne sustavy, opravne kody, pamate, procesory, citujem: Kurs poskytuje základní přehled o technických principech fungování výpočetních systémů.
uvod do informacnych technologii: toto je asi najviac v pohode predmet, tieto prednasky ma najviac bavia... Přednáška stručně uvádí nejen technické a programové vybavení současných počítačů, ale klade důraz i na etické a sociální rozměry IT. Přednáška seznámí studenta se základy počítačových architektur, operačních systémů, počítačových sítí a počítačové grafiky, ukáže na vzájemnou souvislost jednotlivých částí a připraví tak studenta na jejich hlubší studium. Poslední část přednášky je věnována přerůstání IT do společnosti a sociální odpovědnosti profesionálů.
zaklady databazovych predmetov: toto je celkom v pohode predmet, ale prednasky su strasne nudne a o nicom... tyka sa to vlastne cele teorie databaz a z casti SQLka
anglictina I: je to anglictina, gramatika v pohode, chodil som na gympel, nemam s tym zatial problemy... inak je tato anglictina odborne zamerana na informatiku... to aby si si mohol tento predmet zapisat ma podmienku, ze musis napisat vstupny test na minimalnu urcenu uspesnu hranicu... za bakalarske studium musis dat predmet anglictina...
ekonomicky styl mysleni:je to podobne ako ekonomika na strednej... teda aspon to co som mal ja na strednej
uvod do porgramovania:toto nemam, ale poznam ludi co to maju, je to pascal... zo zaciatku to vyzeralo velmi easy (hello world, writeln, readln...) ale zevraj sa pritvrdzuje...
takze toto je taky strucny prehlad... je to dost tazka skola, ale asi ziadna takato vysoka nie je lahka... hlavne je to drsne po tom nicnerobeni a lehare na strednej...
ale ked sa ucis a nehras stale na notebooku atd tak je to ako-tak v pohode... jedna super vec co sa mi na tejto skole paci je IS (informacny system) a pristup ku vybavovaniu veci... vsetko sa tu robi cez net cez to IS -- prihlasovanie na skusky, pozeranie si vysledkov, prihlasovanie sa do seminarnych skupin, pisanie niektorych pisomiek, atd, atd ... a este jedna fajn vec, je, ze si mozes vacsinu prednasok live pozerat cez stream na intraku a aj potom stiahnut v divxe do compu... a v skole a na intraku je kurv4 rychly net...
matematika: od zaciatku semestra je to tazsie a tazsie, zacinali sme s pravdepodobnostou a kombinatorikou, neskor cez elementarnu geometriu, relacie a zobrazenia a teraz momentalne je to linearna algebra...
uvod do informatiky: presli sme cez matematicke dokazy, relacie a zobrazenia, momentalne dokazovanie spravnosti algoritmov
uvod do funkcionalneho programovania: je to divne funkcionalne programovanie v jazyku haskell v interprete hugs (mozes si zistit o tom nieco na nete), je to dost tazke, tento predmet asi nedam...
vypocetni systemy: je to dost tazke... ciselne sustavy, opravne kody, pamate, procesory, citujem: Kurs poskytuje základní přehled o technických principech fungování výpočetních systémů.
uvod do informacnych technologii: toto je asi najviac v pohode predmet, tieto prednasky ma najviac bavia... Přednáška stručně uvádí nejen technické a programové vybavení současných počítačů, ale klade důraz i na etické a sociální rozměry IT. Přednáška seznámí studenta se základy počítačových architektur, operačních systémů, počítačových sítí a počítačové grafiky, ukáže na vzájemnou souvislost jednotlivých částí a připraví tak studenta na jejich hlubší studium. Poslední část přednášky je věnována přerůstání IT do společnosti a sociální odpovědnosti profesionálů.
zaklady databazovych predmetov: toto je celkom v pohode predmet, ale prednasky su strasne nudne a o nicom... tyka sa to vlastne cele teorie databaz a z casti SQLka
anglictina I: je to anglictina, gramatika v pohode, chodil som na gympel, nemam s tym zatial problemy... inak je tato anglictina odborne zamerana na informatiku... to aby si si mohol tento predmet zapisat ma podmienku, ze musis napisat vstupny test na minimalnu urcenu uspesnu hranicu... za bakalarske studium musis dat predmet anglictina...
ekonomicky styl mysleni:je to podobne ako ekonomika na strednej... teda aspon to co som mal ja na strednej
uvod do porgramovania:toto nemam, ale poznam ludi co to maju, je to pascal... zo zaciatku to vyzeralo velmi easy (hello world, writeln, readln...) ale zevraj sa pritvrdzuje...
takze toto je taky strucny prehlad... je to dost tazka skola, ale asi ziadna takato vysoka nie je lahka... hlavne je to drsne po tom nicnerobeni a lehare na strednej...
-
Carver11
Light Star
som v prvom semestri na aplikovanej na masarne a poviem vam, ze tolko teorie pokope, sa len tak nevidi. a hlavne mame kopec "zbytocnych" predmetov, ktore ked absolvujes, tak si sice mudry z toho, ale na co bude dnes cloveku, ktory robi v PHP, napriklad taky Haskell? pre neznalych je to funkcionalny programovaci jazyk. a kto nevie, co je to funkcionalny jazyk, tak nech nepatra. aj tak mu to bude NANIC!
-
BzuCo
Expert
PLS neurazaj funkcionalne programovanie. Podla mna je velmi elegantne a silne. Je referencne transparentne, co je jeho silna stranka. Je sice tazsie na pochopenie, ale vobec nie je zavrhnutia hodne. Dovolim si tvrdit, ze dokaze akykolvek imperativny jazyk strcit do vrecka.Carver11 napísal:som v prvom semestri na aplikovanej na masarne a poviem vam, ze tolko teorie pokope, sa len tak nevidi. a hlavne mame kopec "zbytocnych" predmetov, ktore ked absolvujes, tak si sice mudry z toho, ale na co bude dnes cloveku, ktory robi v PHP, napriklad taky Haskell? pre neznalych je to funkcionalny programovaci jazyk. a kto nevie, co je to funkcionalny jazyk, tak nech nepatra. aj tak mu to bude NANIC!
-
tomo.za
Light Star
nabuduce to pls napis tak nech tomu uz fakt nikto nerozumieBzuCo napísal:PLS neurazaj funkcionalne programovanie. Podla mna je velmi elegantne a silne. Je referencne transparentne, co je jeho silna stranka. Je sice tazsie na pochopenie, ale vobec nie je zavrhnutia hodne. Dovolim si tvrdit, ze dokaze akykolvek imperativny jazyk strcit do vrecka.
-
BzuCo
Expert
Tak zase podla mna sa C moze naucit kazdy amater a netreba na to vysoku skolu. Ale zase si myslim, ze funkcionalne programovanie nie je az tak nevyuzitelne ako si myslis. A nayse sa na VS hodi, lebo ta nauci dobre chapat rekurziu, ktora sa niekedy fakt zide aj u imperativneho programovania.tomo.za napísal:nabuduce to pls napis tak nech tomu uz fakt nikto nerozumieHaskell nie je mozno zly ale jeho vyuzitie v praxi je zatial nulove... a podobne je to bohuzial s viacerymi dobrymi jazykmi. riesit tu ktory je lepsi nema vyznam to ti je dufam jasne... kolega chcel povedat asi to ze to nie je jazyk vhodny na vyucbu programovania na vysokej skole. mali by ich tam radsej ucit C alebo nejaky objektovy jazyk proste nieco vyuzitelne...
-
tomo.za
Light Star
ze kazdy amater... no ked myslisBzuCo napísal:Tak zase podla mna sa C moze naucit kazdy amater a netreba na to vysoku skolu. Ale zase si myslim, ze funkcionalne programovanie nie je az tak nevyuzitelne ako si myslis. A nayse sa na VS hodi, lebo ta nauci dobre chapat rekurziu, ktora sa niekedy fakt zide aj u imperativneho programovania.