Osvetlenie bicykla
Osvetlenie bicykla
Neviem ako u vás ale už som dosť počul o tom ako policajti pindajú na neosvetlené bicykle. Aj som si všimol že minimálne tú červenú blikačku má každý. V zákone je že každý dopravný prostriedok ktorý sa pohybuje v premávke musí byť osvetlený. Ja sa len tak z haluze chcem spýtať, ak mám len odrazové sklíčka (v predu biele a vzadu červené) tak to stačí? Síce to nesvieti ale tým pádom že kždé auto musí svietiť tak automaticky musí aj moje sklíčko odrážať svetlo. Akurát ja pôjdem v tme a nezbadám prebehujúcich hlodavcov na ceste. Kamoš platil kôli neosvetlenému bajku pokutu 1000sk a viacerých už slovne upozornili. A k našej firme chodia stále mestský, lebo vedia že zarobia.
-
Kibo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
tak ako potom mozes napisat taku blbost? ak mas raz svietit, odrazka sa tam nerata. ja by som dal aj reflexne vesty, kua ked raz idem vecer na bajku, ide predsa o moju bezpecnost, a ak som viditelny, citim sa predsa len bezpecnejsieMayDaySK napísal:Nepochopili sme sa. Pýtam sa či môžu pindať policajti ak mám odrazká, ak niečo ide okolo mňa tak vtedy svietim aj ja... Viem čo znamená osvetlený že svietim stále vlastnou energiou.
-
canopus
Addict
Re: Osvetlenie bicykla
nestaciMayDaySK napísal:Ja sa len tak z haluze chcem spýtať, ak mám len odrazové sklíčka (v predu biele a vzadu červené) tak to stačí?
Aj tu niečo bolo k osvetleniu bicykla: http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=58062
Ďakujem za link a sorry za duplicitnú tému ale nečakal som že ešte aj takáto blbosť dakoho napadne. Ak obvykle chcem založiť tému tak začínam hladáčikom... A máte pravdu. Každý bike čo je predávaný na jazdu po ceste (nerátajú sa trialbikes, bmx, mountain bikes, ktoré sú určené na šport) sú vybavené elektrickým osvetlením.
-
qwerty-xyz
hej pindat mozu,to potom stocis do pola a oni ta na tej felde ci co to maju za auto nebudu nahanat.MayDaySK napísal:Nepochopili sme sa. Pýtam sa či môžu pindať policajti ak mám odrazká, ak niečo ide okolo mňa tak vtedy svietim aj ja... Viem čo znamená osvetlený že svietim stále vlastnou energiou.
inac ja som osvetleny v noci furt.Dve blikacky v zadu,odrazky a v predu author halogenka
-
Runes
Addict
huh ja som zavodak a jak ziv som na svojom XC nemal svetielko teda raz hej ale pri pretekoch sa uvolnilo a rezonovalo ja som nevedel ze svetlo a mal som nervy ked som to v ciely zistil tak letelo dade bo som siel tak na 50% vykon koly tomu no ale k teme ja robim taku vec ze neni osvetleny bike ale ja konkretne spravil som si taku natahovaciu gumicku na stehno na ktoru pripinam cervene svetielko potom pouzivam celovku lebo potrebujem mat osvetleen to kam pozeram ne kam ide bike (policajti nikdy nic nenamietaly) a ked mam helmu tak som spravil taku vec teda zatial len vymyslel 3 bledo modre didodky do helmi vpredu a 3 samoblikacie dozadu a napajane baterkou cez jack konektor 
http://www.google.sk/search?hl=sk&q=ele ... =&aq=f&oq=pulseman napísal:Mozno to sem nepatry ale chcem sa spytat newiete mi poradit kde by som mohol zohnat elektromotor a akumulator na elektricky bicykel??? prosiiiiim napiste diiiky vopred
edit: a ano, naozaj to sem nepatri
Re: Osvetlenie bicykla
Odvtedy som cez deň skúšal že som mal len prilbu ale vestu nie. Tú treba mať ak je tma iba nie? A zatiaľ som v tme šiel iba v meste a tam mi stačia svetlá. Policajti ani raz nič, keď šli okolo.