zaujimalo by ma
do akej miery je ucinne heslo v biose...?
do akej miery je ucinne heslo v biose...?
Zdravim,
zaujimalo by ma
aka je sanca ze niekto sa mi dostane do systemu(alebo k suborom na disku atd.)
ak mam nastavene v biose heslo, takze ho pri kazdom starte pc musim zadat.... 
zaujimalo by ma
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
V niektorých biosoch sa dá nastaviť heslo vyžadované pri vstupe do biosu a aj heslo potrebné na štart počítača.audiotrack napísal:šak ak máš heslo v biose, tak ho pýta iba pri vstupe do biosu a nie pri štarte systému, nie?
vannate: bios sa dá resetovať (na základnej doske), takže ak sa niekto chce dostať do toho počítača, tak sa do neho dostane. Ak sú tam súbory, ktoré nemá nikto vidieť, najlepšie je zašifrovať ich (a nezabudnúť heslo
Az dovtedy, kym niekto neotvori bednu a nezresetuje cmos! Ako napisal chronoSpermoS napísal:Mne raz tak otec zahesloval BIOS , a som bol odpisany...som zapol PC naskocil BIOS a zrazu mi naskocilo Write a Password , alebo nieco take...takze ked das na BIOS heslo, PC sa ti bez hesla nespusti a svoje subory mas dost dobre chranene..
Presne tak, ja som raz mal kamosovi formatnut disk a mal zaheslovany bios... vybral som baterku a uz fical ako novymishenko napísal:na novych biosoch to uz nefunguje, ale staci vybrat baterku (prip pouzit switch) na tych par sekund...takze ochrana ziadna.
Najlepsie je to sifrovanie alebo aj rar archiv na heslo(ak chces chranit iba menej suborov)
Re: do akej miery je ucinne heslo v biose...?
ako bolo vyššie spominane daj do do winraru daj heslo male/velke pismena cislice,znaky... nieco taketo oľžéOé16*954íJ A NEMA šANCU!!!!vannate napísal:Zdravim,
zaujimalo by maaka je sanca ze niekto sa mi dostane do systemu(alebo k suborom na disku atd.)
ak mam nastavene v biose heslo, takze ho pri kazdom starte pc musim zadat....