do akej miery je ucinne heslo v biose...?

Informácie o software, ankety...
vannate
Amateur
Amateur

do akej miery je ucinne heslo v biose...?

Príspevok od používateľa vannate »

Zdravim,
zaujimalo by ma :idea: aka je sanca ze niekto sa mi dostane do systemu(alebo k suborom na disku atd.) :!: ak mam nastavene v biose heslo, takze ho pri kazdom starte pc musim zadat.... :?:
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

šak ak máš heslo v biose, tak ho pýta iba pri vstupe do biosu a nie pri štarte systému, nie?
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

audiotrack napísal:šak ak máš heslo v biose, tak ho pýta iba pri vstupe do biosu a nie pri štarte systému, nie?
V niektorých biosoch sa dá nastaviť heslo vyžadované pri vstupe do biosu a aj heslo potrebné na štart počítača.

vannate: bios sa dá resetovať (na základnej doske), takže ak sa niekto chce dostať do toho počítača, tak sa do neho dostane. Ak sú tam súbory, ktoré nemá nikto vidieť, najlepšie je zašifrovať ich (a nezabudnúť heslo :) ).
SpermoS
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa SpermoS »

Mne raz tak otec zahesloval BIOS , a som bol odpisany...som zapol PC naskocil BIOS a zrazu mi naskocilo Write a Password , alebo nieco take...takze ked das na BIOS heslo, PC sa ti bez hesla nespusti a svoje subory mas dost dobre chranene..
ppt
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ppt »

SpermoS napísal:Mne raz tak otec zahesloval BIOS , a som bol odpisany...som zapol PC naskocil BIOS a zrazu mi naskocilo Write a Password , alebo nieco take...takze ked das na BIOS heslo, PC sa ti bez hesla nespusti a svoje subory mas dost dobre chranene..
Az dovtedy, kym niekto neotvori bednu a nezresetuje cmos! Ako napisal chrono :)
vannate
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa vannate »

aha ok...toto presne som cel vediet....takze iba ak fyzyckym zmazanim cmos... diky za odpovede
tuti
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tuti »

pripadne sa k datam moze dostat tak ze vymontuje HDD a pripoji ho k inemu PC
Jimbo
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jimbo »

pripadne existuje na niektorych "underground" strankach zoznam par hesiel do biosu co vzdy funguju...samozrejme zalezi od verzie a znacky biosu
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

na novych biosoch to uz nefunguje, ale staci vybrat baterku (prip pouzit switch) na tych par sekund... :) takze ochrana ziadna.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

mishenko napísal:na novych biosoch to uz nefunguje, ale staci vybrat baterku (prip pouzit switch) na tych par sekund... :) takze ochrana ziadna.
Presne tak, ja som raz mal kamosovi formatnut disk a mal zaheslovany bios... vybral som baterku a uz fical ako novy :D - minimalna ochrana dat.
Najlepsie je to sifrovanie alebo aj rar archiv na heslo(ak chces chranit iba menej suborov)
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

neviem
Element
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Re: do akej miery je ucinne heslo v biose...?

Príspevok od používateľa Element »

vannate napísal:Zdravim,
zaujimalo by ma :idea: aka je sanca ze niekto sa mi dostane do systemu(alebo k suborom na disku atd.) :!: ak mam nastavene v biose heslo, takze ho pri kazdom starte pc musim zadat.... :?:
ako bolo vyššie spominane daj do do winraru daj heslo male/velke pismena cislice,znaky... nieco taketo oľžéOé16*954íJ A NEMA šANCU!!!! :wink:
Napísať odpoveď