W Vista Final mi sposobila toto....
W Vista Final mi sposobila toto....
Urobil som multiboot , mam dve jednotky C a D na C je XP na D som instaloval Vistu , vsetko ide ako ma , ale ked pristupim vo W XP k jednotke D kde je VIsta a vytvorim tam zlozku a chcem ju otvorit napise ze nemam prava a toz som Admin v XP , a to pri kazdom otvoreni priecinku chce prava , ano musim si ich pridat , a to nieje myslitelne aby som u kazdej zlozky pridaval prava na otvorenie , kur** aj z Vistou co to zas vymyslela , ak niekdo s tymto mate skusenost napiste alebo poradte ako nastavit volne prava pre vsetky zlozky naraz alebo ja neviem co , Dakujem 
-
igynko
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
Nema to nic spolocne s verziou NTFS.
Vista si priradila vlastne prava na svoje ucty, ale tie vo Windows XP neexistuju. Ked si pozries zalozku Security, tak tam vidis len nieco v tvare S-1315469-543131 a kopec dalsich cisiel. Je to tzv. SID konkretneho uctu. Kazdy ucet ho ma ine a aj ked spravime dva rovnake ucity, ich SID nie je rovnaky. Prava sa priraduju v skutocnosti tymto SID a nie priamo ucitom. Za "Administrator" sa skryva tento SID. No a kedze X ma iny SID ako Vista, tak preto vlastne nemas prava. Da sa to riesit tak, ze si pridas prava priamo na X: (particia s Vistou) a povolis dedenie prav. Vtedy sa tieto prava aplikuju aj na podradene priecinky a subory, pricom ostanu zachovane aj prava dane Vistou. A Tvoj problem by mal byt vyrieseny. Od poctu soborov toto moze trvat aj 5-10 minut.
Vista si priradila vlastne prava na svoje ucty, ale tie vo Windows XP neexistuju. Ked si pozries zalozku Security, tak tam vidis len nieco v tvare S-1315469-543131 a kopec dalsich cisiel. Je to tzv. SID konkretneho uctu. Kazdy ucet ho ma ine a aj ked spravime dva rovnake ucity, ich SID nie je rovnaky. Prava sa priraduju v skutocnosti tymto SID a nie priamo ucitom. Za "Administrator" sa skryva tento SID. No a kedze X ma iny SID ako Vista, tak preto vlastne nemas prava. Da sa to riesit tak, ze si pridas prava priamo na X: (particia s Vistou) a povolis dedenie prav. Vtedy sa tieto prava aplikuju aj na podradene priecinky a subory, pricom ostanu zachovane aj prava dane Vistou. A Tvoj problem by mal byt vyrieseny. Od poctu soborov toto moze trvat aj 5-10 minut.
-
qwerty-xyz
Tak to je riadne na hlavu nemyslis? myslim ako sa spravaju voci uzivatelovi.igynko napísal:Nema to nic spolocne s verziou NTFS.