Rozmyslam nad kupou HDD 320GB len neviem aky ? Ceny pri Hitachi, WD a Seagate su relativne rovnake -+50SK. Jo a disk ma byt 7200 /ziaden 10k rmp / sata II.
A este momentalne mam hitachi 160GB.
Prosim pomozte kludne ma odkazte aj na nejaky web alebo nieco.
robil som chvilu v predajni PC a 80% HDD ktore boli na reklamaciu alebo pokazene boli WD
Ja odporucam Seagate. Pouzivaju ho aj banky a aj ja ich pouzivam.
Konkretne tento by som to odporucil tento:
po posldnej kupe WD a Seagate, odporucam momentalne seagate baracuda
je nepomerne tichsi ako wd, oba mam na stoliku v externych case-och... kym seagate ani neviem ze bezi, WD huci ako riťť
dost zalezi od konkretnych modelov - niektore modely su tichsie u WD, ine u Seagate. Hadat sa ze ktora znacka je v tomto lepsia, nema zmysel. Mojimi preferovanymi znackami su jak WD tak Seagate, momentalne pouzivam Seagate. Zeby boli zrovna nejak tiche - sice su tiche ale zase maju slusne vibracie (tak ked su dva spolu mozno aj preto) a cele sa to prenasa do skrinky (holt neskoro som pochopil ze setrit na kvalitnej skrini sa neoplati a zobral som shitny thermaltake swing )
jj.. každý model iné správanie. Mám vo svojom kompe už 5x Seagate (od 5400rpm po 7200.10) a každý jeden počujem.. a práve podľa vydávaného zvuku viem, ktorý disk práve pracuje..
spanoo napísal:robil som chvilu v predajni PC a 80% HDD ktore boli na reklamaciu alebo pokazene boli WD
Aby toto číslo malo žiadanú vypovedaciu hodnotu, musíš ešte napísať % zastúpenie značky WD medzi novými diskami, ktoré sa predali. Ak z nových diskov je 80% WD, tak kľudne môže byť aj reklamovaných diskov značky WD až 80%..
KoCi napísal:dost zalezi od konkretnych modelov - niektore modely su tichsie u WD, ine u Seagate. Hadat sa ze ktora znacka je v tomto lepsia, nema zmysel. Mojimi preferovanymi znackami su jak WD tak Seagate, momentalne pouzivam Seagate. Zeby boli zrovna nejak tiche - sice su tiche ale zase maju slusne vibracie (tak ked su dva spolu mozno aj preto) a cele sa to prenasa do skrinky (holt neskoro som pochopil ze setrit na kvalitnej skrini sa neoplati a zobral som shitny thermaltake swing )
Ja som porovnaval najnovsie rady tj. KS od WDcka a 7200.10 od Seagatu.
brm napísal:jj.. každý model iné správanie. Mám vo svojom kompe už 5x Seagate (od 5400rpm po 7200.10) a každý jeden počujem.. a práve podľa vydávaného zvuku viem, ktorý disk práve pracuje..
Aby toto číslo malo žiadanú vypovedaciu hodnotu, musíš ešte napísať % zastúpenie značky WD medzi novými diskami, ktoré sa predali. Ak z nových diskov je 80% WD, tak kľudne môže byť aj reklamovaných diskov značky WD až 80%..
Ano to priznavam..WD sa dost predavaju, ale aj tak nedoporucujem..TO je moj osobny nazor a osobna skusenost...Ale vsetko zavisi od modelu