Jehovisti
ak nie je nejak extra veriaca, tak s tym nemusi byt problem, problem bude, ked napriklad bude mat sluzbu a privezu jej zraneneho cloveka, ona v nom spozna jehovistu a odmietne mu dat transfuziu...piton napísal:Aj moja spoluziacka je jehovistka, ide na medicinu. Neviem ako silno je veriaca, ale je to uplne v pohode dievca, mile vzdy pomoze... A ani raz mna ani nikoho z triedy nechcela prekonvertovatAle ti co chodia po domoch su dost otravni.
vo vseobecnosti jehovistov nenavidim, minule babke zabuchali na branu, ze sa chcu porozpravat, babka ze kto ste, oni zacali tie ich reci o biblii a podobne, bbk ich poslala prec, zavrela dvere na dome a vidi, ze normalne preliezali branu. mala stastie, ze to videl sused, on ich odohnal
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Moja skúsenosť s jehovistami:
http://www.hojko.com/jehovistka-t66465-15.html
Nemám ich rád, lutujem deti, ktoré sa jehovistom narodia.
http://www.hojko.com/jehovistka-t66465-15.html
Nemám ich rád, lutujem deti, ktoré sa jehovistom narodia.
-
miki690
Medium Professional
Osobne som sa s nimi stretol nen na ulici, ked mi dali do ruky nejaky letak ... ani som na to poriadne nepozrel a dal som to do odpadkoveho kosa ... Ide o to, ze oni vecsinou ani sami neveia co sa to vlastne snazia presadit . Bratranec tak raz isiel s jehovistom vo vlaku a celou cestou sa s nim rozpraval. Povedal mi o tom cloveku asi tolko, ze vytrhaval jednotlive kusky z bilbie, nedokoncene myslienky a potom to nejako pospajal do vlastnej teorie. Ta jeho teoria hovorila len o kralovstve nebeskom na zemi , o tom, ze maju byt zrusene vlada a vladnut ma jedine Boh a jedine zakony maju byt bozie zakony... Popri tejto teorii sa uplne vynechava cloveka ako tvora co ma vlastnu volu a moze sa rozhodnut co urobi... potom mi bratranec povedal, ze sa ho opytal len par otazok , na ktore by dokazal odpovedat hociktory krestan, ale on na nich odpovedat nevedel ...
no pripadaju mi trochu cudni ...
Hm hm hm, tak osobne som este nepocul o "nie extra veriacich" jehovistoch, AFAIK u nich je to tak, ze akonahle s nejakym ich ucenim nesuhlasis, alebo "zotrvavas v hriechu", proste ak nie si dokonaly, resp. netvaris sa tak, tak ta jednoducho vykopnu (typicka sekta skratka). Pokial v kazdej volnej chvili neagituje medzi ostatnymi ludmi, to este nemusi nic znamenat, o jej nazoroch vyplyvajucich z vierovyznania. Najlepsie by bolo sa spytat asi, no. :)ades napísal:ak nie je nejak extra veriaca, tak s tym nemusi byt problem, problem bude, ked napriklad bude mat sluzbu a privezu jej zraneneho cloveka, ona v nom spozna jehovistu a odmietne mu dat transfuziu...
A potom, u jehovistov by som sa nebal toho, ze niekto nedobrovolne chce-ale-nedostane transfuziu... ako vravim, pokial je niekto u nich, tak na 99percent veri a suhlasi so vsetkym, co hlasaju (to nie ako u katolikov :D) Preto si myslim, ze na medicine to bude mat tvrde, asi ako clovek veriaci v plochost zeme (ano aj taki este su) na geografii :))
PS: klop klop - "Kto tam?" - "Jehovisti" - "Co chcete?" - "Rozpravat sa" - "A kolki ste"?" - "Dvaja" - "Tak sa porozpravajte!"
-
bolek
Guru
Myslis, ze ked to nespravil sedem rokov, tak to spravi akurat teraz?Sheep napísal:vies jehovisti nepridu ku tebe a povedia "pridaj sa k nam", raz pride nato kedy ti ten kamos nahuci take kraviny ze sa pridas k nim automaticky, takto sa rozsiruju kruhy jehovistov
Presne... za 8 rokov uplne nic, dozvedel som sa ze spoluziacka je jehovsitka asi v septembri. A uplne normal. dievca, dost slusne, pocuva punkbolek napísal:Myslis, ze ked to nespravil sedem rokov, tak to spravi akurat teraz?.On sa nikdy nesnazil na seba upriamovat pozornost, ani nic podobne. Pocula som o ludoch (ako som aj spomenula), co sa pridali automaticky, ale nemyslim si, ze by to bol zrovna moj pripad. Neverim ziadnemu nabozenstvu, som ateistka a ani to nehodlam v blizkej buducnosti zmenit
.
cvoci... ved aj v jednej talkshow bola nejaka pani ktora bola 7 rokov u nich, potom dostala rozum, odisla, ale nalakala tam celu rodinu a ona jedina je uz von. ostatni su stale u nich a teraz to velmi lutuje. vsetky hadky, vojny, problemy su pre nabozenstvo...
<Jehovista> dobry den, mohu vam polozit par otazek?
<Gorgo_cz> prosim jak je libo
<Jehovista> kolik je vam let?
<Gorgo_cz> kdybyste nebyl jehovista, tak byste dokazal pravym tlacitkem kliknout na me v kontakt listu a podivat se do detailů
<Jehovista> 20, dobre.. a jakeho jste vyznani?
<Gorgo_cz> Věřím v sílu AMD64
<Jehovista> AMD? to je který bůh?
<Gorgo_cz> jediný pravý... je posvátný.. modlím se k němu každý večer před spánkem...
<Jehovista> jak vypadá bůh AMD?
<Gorgo_cz> Je takový hranatý, tmavý a má 939 nožiček
<Jehovista> vy vyznavate stonozky?
<Jehovista> ano nebo ne?
<Gorgo_cz> ne.. AMD64 není stonožka...
<Jehovista> a kdo tedy?
<Gorgo_cz> AMD je AMD... kam se za ním hrabe INTEL
<Jehovista> INTEL? to je nějaký způsob dorozumívání?
<Jehovista> vy AMDisti máte nějakou šifru?
<Gorgo_cz> lol. ROFL..
<Jehovista> to opravdu nezní jako normální mluva
<Gorgo_cz> STFU U Noob
<Gorgo_cz> pardon.. jazykem srozumitelným psáti budu nyní
<Jehovista> necht vas Vas buh AMD doprovazi ve vasem zivote
<Gorgo_cz> THX
<Gorgo_cz> pardon... děkuji
<Gorgo_cz> jeste ze to neni jediny buh ktery me doprovazi
<Jehovista> ktery je ten dalsi?
<Gorgo_cz> GTA
<Jehovista> GTA? Golias, Ten Abnormalni?
<Gorgo_cz> ne, GTA:SA
<Jehovista> Golias, Ten Abnormalni: Super Anticky?
<Gorgo_cz> Mohu tuto diskusi rozšířit mezi ostatní, kdo uctívají AMD nebo GTA:SA ???
<Jehovista> ano, nas buh dovoluje sirit ostatni vyznani
<Gorgo_cz> ten náš to téměř přikazuje.
<Jehovista> ano? zvlastni, vse si znamenam
Komentář: Netuším, jestli si dělal srandu, nebo to byl fakt Jehovista, ale diskuse to byla skvělá...
lamer.cz
-
bolek
Guru
Tak, tak. Existuju okolo nas ludia, ktori su Jehovisti a dozvieme sa to len nahodou. (Ja o tom mojom spoluziakovi na nemine, ked sme sa rozpravali o Vianociach a kedze oni neoslavuju, tak sme sa to dozvedeli). Preto si myslim, ze ich netreba vsetkych hned odsudit. Jasne, su rozni, ale preco by som sa mala zacat k tomuto spoluziakovi spravat teraz inak? Len preto, ze som sa to dozvedela? Ja nehodnotim ludi podla vierovyznania,ale podla toho, aki skutocne su.piton napísal:Presne... za 8 rokov uplne nic, dozvedel som sa ze spoluziacka je jehovsitka asi v septembri. A uplne normal. dievca, dost slusne, pocuva punk
-
pinacolada
Guru wannabe
-
pinacolada
Guru wannabe
sak jasne.podla mna su zmrdi tiez.tibet napísal:Oznaceni mozu byt akokolvek, ale aj tak vzdy zostanu sektou.
ked som chodil do skolky tak som mal spoluskolkara jehovistu.a nejak sa nasi a ich rodicia spoznali cez nas.no a tak si pekne na nas sadli.kazdu chvilu otravovali.sme im tisickrat hovorili ze mame vlastnu vieru no oni sa nedali odbit.nakoniec to vyriesilo az prestahovanie(samozrejme sme sa nestahovali koli nim,ale uz neotravuju)
inac nebola to vzorna rodinka.otec celkom slusny alkoholik.bil ich vsetkych.chudaci
je ich dost.... v poslednom case je to "in" medzi romami ist ku nim(aspon v niektorich oblastiach),ale pravdaze nechodia tam len oni .....SRneC napísal:maju stastie ze sa regli kym nebol tento zakon o 20000 podpisoch myslite ze je ich viac ako 20000?
poznam dvoch ucitelov na ZS ktori su Jehovisti ,no a su troska "svojsky"