Okienko do HDD
-
7iro
Zablokovaný
- Kontaktovať používateľa:
Okienko do HDD
Uz ste niekto nieco take robili? Ja davnejsie, na starom disku, uz nefacha ale isiel, chystam si to urobit aj na novsi...Rad by som sa spytal ci niekto nieco podobne ma..
OT budu tu asi prispevky ak otvoris disk uz ho nerozchodis - neviem co je na tom pravdy, ale pre mna je to blbost. Ja som jeden taky hdd spravil a isiel..
OT budu tu asi prispevky ak otvoris disk uz ho nerozchodis - neviem co je na tom pravdy, ale pre mna je to blbost. Ja som jeden taky hdd spravil a isiel..
vakuum tam nie je, ale je tam uplne bezprasne prostredie, cize ked to otvoris, tak tam hned napada tona prachu a budes mat chybne sektory alebo ten prach bude lietat v tom disku. tiez som davnejsie rozmyslal o niecom podobnom, skusil som to na starom pokazenom disku, ale ten bol z takej silnej liatiny, ze lupienkovou pilkou na ocel som to nebol schopny vyzerat (1mm tak 5 minut fidlikania), mozno nejaka freza alebo rozbrusovacka by si s tym poradila,, a dalsi problem je v tom, ze ten disk ma na tom mieste kam chces asi dat okienko prevzdusnovaci otvor, cize ho budes musiet spravit aj na tom okienku, ale bude tam musiet byt aj filter, tak isto neviem ako sa bude novsi disk spravat, lebo hlavicky sa pohybuju "nad vzduchovym vankusom" takze ked to tam bude inak usporiadane, mozno nevzniknu rovnake podmienky a hlava doskrabe platnicky.
-
Josifek
Zablokovaný
Videl som to robit na jednom projekte, konkretne sa to volalo Spider-man mod. Typek urobil plex na dva HDD, robil to v nadobe s priesvitnym bokom, uplne zbavenej prachu, na ktorej z boku boli gumene rukavice, v ktorych to robil. V HDD nie je vakuum, ale ako bolo spomenute, nesmie sa tam dostat ani zrnko prachu. BTW tomu chlapcovi jeden HDD odisiel aj napriek spomenutym podmienkam...

-
martin850
Light Expert
ano ja to mam spravene na jednom 30GB disku co som chvilu pouzival ako prenosny kym som si nekupil USB box. uz je tam to okno asi rok a disk funguje stale. ked som robil, hned jak som rozobral disk som ho zavrel do plastovej krabice od jogurtov, ktoru som predtym umyl od prachu. ked som dorobil, len som ho vybral a zosroboval. normalne to funguje.