Pevna IP

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
killa_bee
Star
Star

Príspevok od používateľa killa_bee »

canopus napísal:cez DC++ plus to ma vyhodu ze si aktivny vacsi pristup k inym uzivatelom, mozes si dalej spravit vlastny FTp server,ale si ovela viac napadnutejsi z netu, pri neverejnej si kryty firewallom

asi by si si to mal trosku ujasnit :) aj ked mas verejnu a pevnu IPcku, tak stale mozes sediet za x-milion firewallmi :wink: a na napadnutie compov s neverejnymi sa v poslednych rokoch uspesne pouzivaju spy/malware cez www stranky, resp ine zdroje :wink:
canopus
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa canopus »

killa_bee napísal:asi by si si to mal trosku ujasnit :) aj ked mas verejnu a pevnu IPcku, tak stale mozes sediet za x-milion firewallmi :wink: a na napadnutie compov s neverejnymi sa v poslednych rokoch uspesne pouzivaju spy/malware cez www stranky, resp ine zdroje :wink:
co si mam preboha ujasnovat,verejna a pevna je to iste,ale nevadi
pri neverejnej si za firewallom providera,oki?si viacej zabezpeceny,naproti ked mas verejnu
ked mas verejnu IP, tak nie si,musis pouzit WIN firewall,alebo ine napr. KERIO atd,ja mam verejnu a nepouzivam absolutne vobec firewall (ani winacky a ani iny,a nemam ziadne havede v kompe,staci viacej softov na kontrolu a mam to zabezpecene)
nechapem, co pises tymto,spy/malware cez www stranky,si myslis ze pri verejnej nie?
killa_bee
Star
Star

Príspevok od používateľa killa_bee »

Verejna a pevna je to iste???? :) aha, takze vsetci co su na private IP poole musia podla teba bezat na DHCP....zaujimava teoria, zialbohu chybna. Dalsi priklad, ja mam 3 verejne a ani jedna neni pevna, takze WTF??? este raz pre velky uspech - Ujasni si to, alebo lepsie povedane, nezavadzaj na tomto fore BFU's mylnymi informaciami.

Ked mas verejnu IPcku, tak to nemusi znamenat, ze medzi tebou a internetom uz nic neni, ja preferujem napriklad HW FW, takze ani s verejnou IPckou nie som odkazany na SW FW.

A to ze nechapes ma ani neprekvapuje a ani mi to nejako nevadi, len prestan trepat blbosti. Ale zaujimalo by ma ako kontrolujes OUT traffic, ono nie nadarmo sa hovori: menej je niekedy viac.
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa canopus »

killa_bee napísal:Verejna a pevna je to iste???? :) aha, takze vsetci co su na private IP poole musia podla teba bezat na DHCP....zaujimava teoria, zialbohu chybna. Dalsi priklad, ja mam 3 verejne a ani jedna neni pevna, takze WTF??? este raz pre velky uspech - Ujasni si to, alebo lepsie povedane, nezavadzaj na tomto fore BFU's mylnymi informaciami.

Ked mas verejnu IPcku, tak to nemusi znamenat, ze medzi tebou a internetom uz nic neni, ja preferujem napriklad HW FW, takze ani s verejnou IPckou nie som odkazany na SW FW.

A to ze nechapes ma ani neprekvapuje a ani mi to nejako nevadi, len prestan trepat blbosti. Ale zaujimalo by ma ako kontrolujes OUT traffic, ono nie nadarmo sa hovori: menej je niekedy viac.
jj,mas pravdu,uz som si to uvedomil :oops: ,takze ja co mam dom,mam verejnu a staticku,ze,ked si viem vytvorit FTP server a prihlasujem sa do netu pod tou istou IP?vlastne pevna je to iste co staticka?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

cizí slovo >> odpovídající význam
statický >> nehybný, pevný, klidný, neměnný, stálý
Norick98
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Norick98 »

ja tiez pouzivan NO-IP a som s tym max spokojny. pred tym som si myslel ze take daco vobec neexistuje. teraz hned ako zapnem komp pripojim sa k netu a updatnem si moju dynamicku IP na tu ktoru mam na NO-IP... v podstate mam obe IPcky len ta jedna sa stale meni a ta druha ju moze zastupit...robim teamspeak server a preto potrebujem pevnu IP.
len skoda ze v tom NO-IP sa neda regnut ciselna IP..hehe viem je to absolutene nerealne...len v daktorych programoch sa da pouzit len ciselna IP a nie pismenova.
ScroLLs
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ScroLLs »

notrit napísal:a na čo to je dobre?
:?: presne ani ja neviem :?:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

ScroLLs napísal::?: presne ani ja neviem :?:
na vytvorenie statickeho DNS zaznamu priradeneho k dynamickej IP adrese.
funThomasik
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa funThomasik »

ludia.....neviete nahodou ci sa neda nejako zmaknut verejna ip s mikrowlnkom pripojenim???
pesio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

nechapem

Príspevok od používateľa pesio »

nechapem vy tu v kuse vravite o ip atd ale ja neviem ako to nastavit na tej stranke.chcem hrat jednu hru cez net tak to skusam takto aj som vytvoril nieco s ip a spustil som to v tom programe ale aj tak mu neslo pripojit co mam ako nastavit a aku ip potom pouzivat?? :(
SETL
Novice
Novice

Príspevok od používateľa SETL »

Nemohli bi ste na http://www.no-ip.com/ zrobit nejaky navod

ono mi to zrobí verejnu IP ????
ichliebdich
Light Expert
Light Expert

pomoc

Príspevok od používateľa ichliebdich »

prosim vas ako sa to da nastavit na dc++? chcem byt active
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

SETL napísal:Nemohli bi ste na http://www.no-ip.com/ zrobit nejaky navod
ono mi to zrobí verejnu IP ????
Nie. Aby si to mohol používať, verejnú IP musíš mať (je to dynamické DNS, teda tvoj počítač bude mať rovnaké meno aj keď sa IP bude meniť).
SETL
Novice
Novice

Ja mam pevnú IP , a keď napr. chcem hrať warcraft TFT cez Battle potrebujem verejnú IP . Dá sa pomocov no.IP dosiahnuť aby som mohol hrať ?
ppt
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ppt »

SETL napísal:Ja mam pevnú IP , a keď napr. chcem hrať warcraft TFT cez Battle potrebujem verejnú IP . Dá sa pomocov no.IP dosiahnuť aby som mohol hrať ?
Musis mat verejnu IP (vid prispevok nad tebou :wink: ).
SETL
Novice
Novice

da sa to pomocov no.IP spraviť verejná alebo nie ?
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

SETL napísal:da sa to pomocov no.IP spraviť verejná alebo nie ?
Nie. No.IP nerobí s IP adresou vôbec nič.
kzS^
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kzS^ »

takze ked mam dyn. IP tak pomocou NO-IP nespravim verejnu IP aby som si mohol mat napr. vlastny TS server??? .... a ak nie nepoznate niekto nato nejaky program?:)
Gadelat
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gadelat »

ked mas dynamicku ip, tak zaroven mas aj verejnu
kzS^
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kzS^ »

aj ked mam t-com? takze potom si kludne mozem spravit TS server na ktory sa dokaze pripojit hoci kto hej? ak niekto viete ako nato pohli by ste poradit pls lebo nejako mi to nejde rozchodit diky ...:))

//autoeditácia príspevku ( 30 Jun 2009, 18:03 )
Gadelat napísal:ked mas dynamicku ip, tak zaroven mas aj verejnu
no neviem ci to je tak ja mam dyn. IP ale ci je verejna to neviem lebo ked si idem spravit TS server tak vkuse tam mam na vyber len jednu IP a to 192.168.1.2 ...
Napísať odpoveď