Viete, čo je to parkour?

O športe...
shortak
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa shortak »

heh, kto by nevedel čo to je :wink:
....... čítal som si čo bolo napísané na začiatku, a musím povedať, že tie osoby čo tam písali o tom "fakt vedia" čo to je :)
Parkour je prekonávanie prekážok, najmä v mestách .. :wink:
Nie je to skákanie po strechách :D Skákanie po strechách je skákanie, nie PK !!
cestovatel napísal:podla mna je to uplne SUPER :D
neviete v ktorych mestach na SVK su nieaky treneri :smt079 alebo instruktori???
treneri ? :D to myslis vazne ?
Kels
King
King

Príspevok od používateľa Kels »

shortak - ty si prave tiez dokazal "ze vies co to je" :D parkour znamena (volne prelozene) umenie pohybu.. Je to laicky povedane presun z miesta do daneho miesta (cez prekazky) co mozno najefektivnejsim a najpriamejsim pohybom ... A tvoje "skakanie po strechach" naozaj patri k Parkouru ,len taketo skakanie po strechach ,uz praktizuju vacsinov maximalne skusení traceuri.. To co vidis ty v uliciach su pravdepodobne deti co skusaju :wink: Nechapu podstatu parkouru,a preto lezu po "strechacH" a proste skacu.. Parkour je podla mna velmi narocny sport ,neni to len o tom "skocit" je treba mat silu (posilovanie-rozne silove treningi) ,dynamiku,vybusnost, musis vediet reagovat,cize reflexi,a mat flow (lahkost pohybu),a v neposlednom rade vediet dopadat,a vediet padat..
shortak
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa shortak »

Kelusko napísal:shortak - ty si prave tiez dokazal "ze vies co to je" :D parkour znamena (volne prelozene) umenie pohybu.. Je to laicky povedane presun z miesta do daneho miesta (cez prekazky) co mozno najefektivnejsim a najpriamejsim pohybom...
tak tak, ale neni to o tom, že ideš kdesi po chodniku rovno, a zrazu uvidíš nejakú strechu a vaaaaaaaaav, poďme si na ňu vyliezť a zoskočiť si ju, ako to tu poniektorí písali .. :D
To máš na ňu vyliezť iba ak ti stojí v ceste, alebo chceš ísť skratkou. :wink:
Eidos
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eidos »

dair napísal: videl niekto Stvrt 13? (Banlieue 13 - D.B.starring)
Ano. Minuly rok som ho videla prvykrat. Uzane. Luc Besson sa opat blisol.
A hlavny hrdina mmm - takych chlapov ja mooozem. ;)

A pytal si sa este na gymnastiku... tu som kedysi v mladosti robievala. Sice z donutenia (teraz lutujem, ze som to nebrala vazne), ale vybudovalo to vo mne cit pre estetiku a vsetko kde je zakomponovana sila a sikovnost, akrobacia, pekne skoky, preciznost... Rozhodcu by som robit mohla. ;)
jojcek
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa jojcek »

mne to nic nehovori ani ma to neoslovilo ale prajem vela uspechov a chuti do cvicenia !!! :wink:
cOre
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cOre »

Viem co to je ale nezacnem to robit.. urcite nie :D
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

:happyrespect: Klobuk dole pred ludmi co su v tom uz ozaj dobri... Taktiez sa mi na tom paci ze to so sebou neberie neaky dalsi styl a sposob zivota ako taky skateboarding... (Sk8 is grejt)

Taktiez nieco co nevadi flojdom (asi) do takej miery...

Nechapem ako moze mat niekto odvahu.
recberko
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa recberko »

teraz sa musím priznať že som nevedel ako sa "odborne" tento šport volá, tak ale učíme sa celý život, možno to niekedy skúsim môže to byť celkom sranda...
Kels
King
King

Príspevok od používateľa Kels »

xixix ,teraz sa zacina trenovat ak je tu dakto z BA mozme zabehat :twisted:
BTW o 21 do 25 ci tak nejak v ostrave je david bell :P asi idem dakto by siel?
(zatial nas ide dost)
susenejablko
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa susenejablko »

Retne napísal: Taktiez nieco co nevadi flojdom (asi) do takej miery...
hehe...neda mi neodpisat na tuto vetu... mas pravdu, vadi im to, ajked neviem co...pochopil by som, keby za mnou prisiel, spytal sa co robim, ja by som vysvetlil a odpochodoval by...ale ja mam taku skusenost ze na mna vrieskal ze nemam co preskakovat to zabradlie (100% to nebol sukromny pozemok...len nieco ako taky nadchod) ...lebo ze ho nicim... skoro som sa mu vysmial do xichtu, ale to by uz bolo moc, ale ajked som mu potom vysvetloval ze nieje nic zle na tom ze ho preskakujem, ajtak nepochopil...ale stare dobre cigarety a alkohol pomohli (ta carovna veta ze: co, mame radsej hulit travu a pit kazdy piatok a zabijat macky a tak?)...povedal ze dobre, chlapci ale davajte si pozor :D (doteraz nechapem celu situaciu :D)
Sepiroth
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Sepiroth »

S kamaratmi sme sa tomu zacali trocha venovat, ale myslim, ze uz nikdy nebudem na ich urovni....nic nieje horsie ako bolestivy uraz ktory vas na isty cas aj odpise hned v tzaciatkoch.
vedel som skocit cez zabradlie v podstate cokolvek a co som este nevedel, to som skusal...teraz mam psychický blok. vazne...rozbehnem sa, vsetko spravne az na to, ze nohy mi prosto zostanu na zemi. neodrazim sa. neviem to prekonat.....prosto bezim a...nic. :(
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

tak ten blok skus prekonat v telocvicni - neboj, viem o com hovoris a poviem ti ze to pomaha... ak nemas prilezitost ist do telocvicne tak to uz je horsie
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Sepiroth
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Sepiroth »

Maki napísal:tak ten blok skus prekonat v telocvicni - neboj, viem o com hovoris a poviem ti ze to pomaha... ak nemas prilezitost ist do telocvicne tak to uz je horsie
mal som iba narazene obe zapästia....akle aj tak je to velm,i neprijemny uraz. Blbe je, ze ked uz som sa trocha osmelil, rozhodol som sa pre Speed, ktory mi nikdy predtym nerobil problem. rozbehol som sa, skocil, prechytil lavou rukou, ktorou som to robil vzdy, no zranenie este nebolo zahojene. Vlastne ma doteraz lave pri vecsej namahe bolí. prosto som sa zachytil nohami a d*bol, lebo ta lava ruka sa mi uplne podlomila....
Cez co mam v telocvicni skakat?
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Gul'dan napísal:Vlastne ma doteraz lave pri vecsej namahe bolí. prosto som sa zachytil nohami a d*bol, lebo ta lava ruka sa mi uplne podlomila....
Cez co mam v telocvicni skakat?
pocuj nechcem ti do toho kafrat ale nechces s tym prestat? .... ak ta to vazne bavi tak neprestanes ale takto si doje*** zdravie ... :?:
susenejablko
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Sepiroth napísal: Cez co mam v telocvicni skakat?
svedska bedna, zinienky poukladane na seba alebo hocico co najdes v sklade telicvicne...kazda telocvicna ma ine vybavenie tak sa tazko da poradit...ale taka sevdska bedna je tak akorat...

a k tomu klipu od David Guetta & Vajco...povedal by som ze taky priemer co sa tyka svetoveho formatu...len by som chcel vidiet mesto, kde su secci obyvatelia PKristi...
jackoff8
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jackoff8 »

osiris/cannabis napísal:parkour zalozili francuzi omg :wink:
presne tak david belle ho presnejsie zalozil mohli ste ho vidiet aj vo filme 13.okrsok alebo okrsok 13 to podla toho kde ste ho videli a ked ste nevideli tak teraz niekedy v juni ma ist na markize :wink:
Smoake
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Smoake »

je to taky cudny sport....
ivoralik
Star
Star

Príspevok od používateľa ivoralik »

Smoake napísal:je to taky cudny sport....
je to šport,kde prekonávaš svoje hranice,alebo zachádzaš až za hranice svojich schopnosti,,,ale nikdy to netreba podceniť,pretože parkour nieje extremny šport
Edit:nedal by niekto za take 2-3 mesiace JAM?ak hej piste SS
susenejablko
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

ivoralik napísal:je to šport,kde prekonávaš svoje hranice,alebo zachádzaš až za hranice svojich schopnosti,,,ale nikdy to netreba podceniť,pretože parkour nieje extremny šport
Edit:nedal by niekto za take 2-3 mesiace JAM?ak hej piste SS
tak prepac, ale teraz si povedal blbost...si si povedal oxymoron...ze prekonavas svoje schopnosti ale nieje to extrem...v parkoure ZASADNE neprekonavas SCHOPNOSTI...prekonavas tak sam seba ale nie svoje schopnosti...prekonavas mentalne bloky...napr. ja som dnes prekonal jeden a konecne som vyskusal monkey valut a aj som sa ho naucil...

aaaaa odkial si??? (na ten jam)
Napísať odpoveď