Je program na zistenie odberu energie PC?
-
Rammer
Light Professional
Je program na zistenie odberu energie PC?
Mam 350W zdroj a chcem kupit graficku kartu a neviem ci mi to zdroj utiahne. Tak existuje take nieco?
-
fikus-kukis
Guru wannabe
-
zachariasko
Star
- Kontaktovať používateľa:
TU si to jednoducho naklikáš a vypočítaš 
-
uNreal_saTch^
Professional
Re: Je program na zistenie odberu energie PC?
nie neexistuje...da sa zistit mozno kolko prudu ti odobera pc, aj to len tak ze by si medzi pc a zastrcku namontoval klasicky merac...Rammer napísal:Mam 350W zdroj a chcem kupit graficku kartu a neviem ci mi to zdroj utiahne. Tak existuje take nieco?
nie je na to specialny stroj, ani softwarovo sa to neda...
-
fikus-kukis
Guru wannabe
-
t0m4s3
Admin
Bludy http://www.hojko.com/post611132.html#611132zachariasko napísal:TU si to jednoducho naklikáš a vypočítaš
-
zachariasko
Star
veď tam ti to vypočíta max. spotrebu - teda peak, s rezervou, to aby mal prehľad na koľko mu vybehne pc napr. pri zapnutí, nie?? ja nevraví že toľko to reálne berie - tam si môžeš túším aj nastaviť približnú hodnotu podľa zaťaženia pc..t0m4s3 napísal:Bludy http://www.hojko.com/post611132.html#611132
-
zachariasko
Star
ok sorry, no čakal som že tí amíci, či kto to má, keď už tam majú toľko info o kvalitných zdrojoch atd... ze tu kalkulacku spravia dost presnejšiu.. aspoň viem aj ja že nemusím kupovať nový zdrojk6 napísal:Ano, ta kalkulacka netova je nejaka divna, trosku som sa s tym hral... Neviem akym sposobom to rata, ale pri urcitych konfiguraciach to pise skutocne bludy.
..sorry za OT
-
misokgb
King
Neobjektivna kalkulacka, pre amaterov... Napr. oni zoberu vseobecnu info o procaku Core2Duo, ze ma 65W TDP, takze daju 65W na tento procak. !IBAZE! sa vyrobi kus, ktory ma TDP 50W, a vyrobi sa aj taky, co ma 70W, takto vznikaju odchylky na kazdom komponente odhliadnuc od toho, ze castokrat v tychto hyper ultra "kalkulackach" su uz zakladne udaje o spotrebe zle. A dalej, nie je zdroj ako zdroj... Ale to sa tu uz rozoberalo. Kompromis je FORTRON.
Najjednoduchsie pozicat od elektrarni elektromer a odskusat si to, pripadne v domacich podmienkach skrz V/A meter a vypocitat... Nie je problem...
Najjednoduchsie pozicat od elektrarni elektromer a odskusat si to, pripadne v domacich podmienkach skrz V/A meter a vypocitat... Nie je problem...