Zacinat "vzťah"? alebo nie?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Jungle »

Myslím, že si vo veľmi podobnej situácii, ako som bol ja od februára do mája... Sú tu odlišnosti, ale to je samozrejmé, nikto nie je rovnaký :wink: . Pre informáciu, ja mám 19, bývalá* (*viz príbeh) má 17, kamarátka 16. Takže poďme na to, je tam síce rozoberaná nielen kamarátka, ale zase by to nebolo kompletné (a prepáčte tú rozsiahlosť :D ):

V apríli 2006 som sa spoznal cez net s jedným dievčaťom a neskôr sme začali chodiť spolu aj von. Časom vzniklo medzi nami krásne priateľstvo... Priateľstvo preto, že obaja sme mali svoje lásky a nikto z nás netúžil po niečom viac, obaja sme boli spokojní.

V októbri sme sa rozišli ja a moja priateľka (nejdem to rozoberať, bolo by to na samostatnú tému :P , podstatné je, že som ju stále ľúbil a aj ona mňa, ale boli sme hlúpi, že sme si to nevyriešili)... Mesiac na to, po tom čo tú kamarátku nechal jej priateľ, som jej pomáhal to prekonať... Stále sme však boli len priatelia, ja som mal v hlave (a srdci) moju bývalú... Vychádzali sme síce ako kamaráti, ale to zaľúbenému "nestačí". Neskôr si však našla iného (asi chcela zabudnúť, pretože ho naozaj neľúbila) a ja som si povedal, že sa už nechcem trápiť, tak som sa s ňou moc nestýkal, city sa už nedostávali na povrch...

S tou kamarátkou som sa stýkaval aj viac krát za týždeň a raz, keď sme boli spolu u mňa doma, tak sa to zvrhlo na bozkávanie a taký veľmi ľahký petting... Možno si poviete, veď to nič nie je, ale to bola najlepšia kamarátka, nie frajerka :) Mali sme sa veľmi radi, ale láska v tom proste nebola... Presne ako píše Midnight man, necítil som sa ani trošku zamilovane (plus moja kamarátka síce vyzerá dobre, ale fyzicky ma moc nepriťahuje, zase na rozdiel od bývalej :oops: )... Čo sa o mojom vzťahu k mojej bývalej nedá povedať, tú som naozaj veľmi ľúbil a preto som vedel, že toto láska nie je... Uvedomoval som si, že asi robím chybu, ak dovoľujem fyzický kontakt medzi priateľmi, ale veľa razy sme sa o tom rozprávali a mne ani kamarátke to neprišlo nejaké "zlé" či nepríjemné...

Obaja sme vedeli, že nie sme zamilovaní, k ničomu naozaj intímnemu sme sa nikdy nedostali a ani som to nechcel. Ona sa však napriek jej tvrdeniu, že by so mnou nedokázala chodiť a sme priatelia na mňa namotala, začala byť na mne závislá, žiarlila na moje kamarátky a dostavili sa aj ďalšie negatíva, ako obmedzovanie (bola veľmi náročná na čas) či dokonca citové vydieranie (pretože som ju mal rád, tak vedela, že si dokáže vyplakať, po čom túži - vačšinou keď som odmietol byť s ňou, lebo som chcel robiť niečo iné alebo byť s partiou) :? ...

Vtedy som už vedel, že to takto ďalej nejde a treba s tým niečo urobiť. Prišli však matury a ja som nemal čas riešiť vzťahy... Stala sa však vec, ktorú som vôbec nečakal - po jednej akcii na byte dostala ďalší večer bývalá depku (kvôli vzťahom), tak som išiel k nej aj s jej kamarátkou, pomohli sme jej upratať byt a hlavne psychicky ju podporili... Už mala v sebe asi liter vína (nevypila ho naraz samozrejme 8) ) a keďže opitý človek neklame, tak som sa dozvedel, že so mnou jej bolo naozaj dobre a pýtala sa ma, prečo to skončilo vtedy tak... A keď sme sa objali, odrazu vyšli moje city k nej na povrch a obaja sme sa na chvíľu cítili ako kedysi... Potom zaspala (víno), tak som ju nechal spať a šiel domov. Nasledujúce dva-tri dni som sa ešte "spamätával" z toho silného citového zážitku a vedel som, že niečo s tým musím urobiť... Stručne - teraz sme už zase spolu a je to nádherné :roll: .

Tu ale prichádzame k pointe: kamarátka to však veľmi zle znáša... Ona mala totiž svoje predstavy, verila, že časom sa to vyvinie do lásky aj napriek tomu, že som ju nikdy neklamal (tj. netvrdil jej, že ju ľúbim alebo podobne). Ešte stále to s ňou doriešené nemám a bohužial už asi nikdy nebude naše priateľstvo také krásne, ako bolo kedysi :(

Midnight man: moja rada vyplývajúca z vlastnej skúsenosti - priateľstvo a láska sú dve rozdielne veci a myslím, že je nie je dobré miešať veci, ktoré človek robí z lásky medzi priateľov... Ja som optimista, ale mám pocit, že toto je pre teba zbytočný risk... Síce som na 2-3 mesiace zabudol na bývalú, stačí však nejaká náhoda a všetko môže byť zrazu ináč... A nemusí to byť zrovna s bývalou, môžeš sa zaľúbiť do niekoho iného a tvoja kamarátka na to doplatí (prípadne sa zaľúbi ona a doplatíš na to ty). Držím ti palce, aby to dopadlo dobre, nech už sa rozhodneš akokoľvek :wink:
skaner
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa skaner »

ak ju nemáš viac ako rád tak sa to neoplatí chlapina, to je bez debaty .. každopádne je škoda že si to začal v hlave až tak rozpytvávať ..
.. prišiel si akurát na to, že je to fayn baba, s ktorou si to vieš predstaviť keby si ju ľúbil .. takže už sa do nej len zaľúbiť ..

.. a toto je kritický moment, lebo to asi nepôjde len tak, ked si zmyslíme, však ?
recberko
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Zacinat "vzťah"? alebo nie?

Príspevok od používateľa recberko »

midnight_man napísal:Mno po dlhej dobe som sa rozhodol ze to sem napisem..mam taky "problemik" riesim v hlave istu dilemu.poznam jednu super dievcinu...kamoska...neriesme odkial a ako ju poznam ;) proste sa pozname..obaja sme si padli do oka..a chceli by sme nieco viac..je to super pekna baba...kazdy chalan na mojom mieste by nerozmyslal(na tom nieco bude :?: ) ale ja proste neviem :? mam ju rad..no nelubim ju ..a to je to blbe..necitim ten pocit..ze by som ju lubil..mam ju rad..hotovo..kamoska..je to ine ako ked niekoho lubim..tie pocity ze mi chyba.a ze by som ju objal..a dal jej pusu..a uz nikdy ju neopustil :( nic take..a to ma nuti rozmyslat ci ma zmysel daco zacinat...pride to casom? alebo nie? rozideme sa? mozno som uz po tej dlhej dobe moc opatrny a poznaceny hojkom a tym vsetkym co sa tu deje a uz neviem normalne rozmyslat...naskytuje sa sanca zacat "nanovo" zahodit historiu za hlavu ---a pokracovat v niecom inom..mno na druhej strane sa bojim ze to zle dopadne....kedze nemame az taky "doverny" vztah...neviem..skuste sa vyjadrit...povedat svoj nazor...hocico....dakujem vopred ;)
no ak sa poznáte dlho a fakt v nej cítiša vidíš "len" kamošku asi by som počkal a možno sa časom do nej fakt zaľúbiš, ale zasa to môže prísť aj keď sa dáte dokopy... toto je dosť zložité, osobne by som si asi nič nezačínal, ale to som ja... ty sa musíš rozhodnúť za seba, ty jediný vieš presne čo cítiš a z tých niektorých názorov čo som tu od teba na hojku videl si rozumný chalan.. takže nech urobíš čokoľvek I wish you good luck ;-)
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

To whisper: zaujimavy pribeh aspon vidim ze tu niesom sam..a naozaj krasny koniec..bodaj by vam to vydrzalo co najdlhsie...Mno moja byvala ma frajera..pekny vztah a ja ju sice lubim :/ mno ani nahodou sa jej do toho pliest nebudem lebo viem ze ona lubi jeho strasne ;) ....och...ako tak citam...vidim ze by to nebol moc dobry napad :( a ako tu uz bolo pisane...staci malickost a je to vsetko spat.....
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

midnight

zober si to tak.. ja by som sa na to pozeral s dvoch hladísk.. (inak bojujem presne s tým istým teraz)
hladáš vzťah na život a na smrt? ak hej či si myslím že ešte nie tak to nechaj plávať hned a kašli na to
Ak nie? tak je tu tá možnosť skúsiť to vieš v koľkých vzťahoch ľúbi len jeden? ale zase na druhej strane mohol by si jej ublýžiť ale ja si myslím že si dosť rozumný aby si koče neublýžil len tak a vieš čo a ako máš robiť.. myslím v jednostrannom vzťahu a možno by ti to aj pomohlo vieš s čím.
Ale zase je tu tá dileme sakra neľúbim ju a toto.... si zober keby možno takto rozmýšlali naši rodičia tak tu veľa z nás ani nieje..
Ja tiež neviem poznám jednu babu poznáme sa už dlhšie aj sme spolu niečo mali a ja som jej ublýžil ale že strašne(to bolo pred rokom) dokázala mi odpustiť síce až ked som sa jej asi tak pred dvoma mesiacmi ospravelnil za všetko a fakt som to ľutoval .. a vdaka nej som prestal robiť hlúposti. ale to je jedno teraz .. to som chcel že teraz sa stratávame trocha častejšie a ja začínam vidieť že stále aj po tom všetom niečo ku mne cíti .. a viem že to by bol super vzťah lebo by ma ľúbila a dala by mi všetku lásku - ale je mi s nou dobre ale vôbec neviem či ju ľúbim či nie...
a nechcem jej ublýžiť takže urobím nasledovné a to radím aj tebe.. budeme sa stretávať aj nadalej možno aj trocha častejšie a budem si to čekovať že čo a ako.. či mi bude chýbať a tak ale hlavne nejdem jej dávať žiadne nádeje aby sa nesklamala... a ked budem cítiť že bez nej neviem byť tak to skúsim - možno bude pozde ale ber to tak že sa môže stať, že ked sa zaľúbime tak oni už nebudú mať záujem a naše srce sa zase zlomí.. ale neublýžime našou vinou niekomu inému... ja to rád vezmem na svoje triko neviem ako ty

good luck
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

midnight_man napísal:To whisper: zaujimavy pribeh aspon vidim ze tu niesom sam..a naozaj krasny koniec..bodaj by vam to vydrzalo co najdlhsie...
no, mozno trochu offtopic, ale aktualne tento vztah prave prechadza velkou krizou... lebo sme riesili, co bolo medzi tym, ked sme sa vtedy rozisli a dneskom... no a co som sa dozvedel, ma nielen ze nepotesilo, ale vzhladom k tomu, ze ja sex dokazem mat len s niekym, koho naozaj lubim, ma to priam nici... takze momentalne neviem, ci ma aj teraz lubi, alebo som len dalsia "nahrada", ktora jej pomaha zabudnut... je mi nanic, preco sa vsetko musi vzdy nejak doj*bat? este raz sorry za offtopic, ale zakladat temu sa mi kvoli tomuto nechce a ani nemam sily to cele na desiatky riadkov vysvetlovat...
midnight_man
Guru
Guru

a je utorok...mali sme ist vonka okolo 13 tej..ja mam za to ze to bolo dohodnute. o 12 tej som jej pisal sms ze ako co...a odpisala mi "Prepac zlato ale to si mi mal dat vedet vcera ze teda dnes ano bo dnes uz mam nieco ine prepac a k tomu si este chory a inak uz nemam kredit toto je posledna koruna" bud som deb*l ja alebo uz neviem..dohodli sme sa na utorok..pytala sa ma ci to plati napisal som ze jasne utorok..a teraz toto...cize odpoved na celu tuto temu je asi taka ze LOCK ;) nemalo by to vyznam....och joj...mozno pride ina...a mozno nie..
Shadow_blaster
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shadow_blaster »

vies co skus sa jej opitat co k tebe citi a porozpravajte sa o tom tak si myslim že to bude lepšie ale ak ju nelúbiš vzťah nezačínaj zbytočne by si sa s nou rozišiel a už by to nebolo take ako predtým
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

whisper napísal:no, mozno trochu offtopic, ale aktualne tento vztah prave prechadza velkou krizou... lebo sme riesili, co bolo medzi tym, ked sme sa vtedy rozisli a dneskom... no a co som sa dozvedel, ma nielen ze nepotesilo, ale vzhladom k tomu, ze ja sex dokazem mat len s niekym, koho naozaj lubim, ma to priam nici... takze momentalne neviem, ci ma aj teraz lubi, alebo som len dalsia "nahrada", ktora jej pomaha zabudnut... je mi nanic, preco sa vsetko musi vzdy nejak doj*bat? este raz sorry za offtopic, ale zakladat temu sa mi kvoli tomuto nechce a ani nemam sily to cele na desiatky riadkov vysvetlovat...
Ja som toho nazoru opravte ma ak sa mylim ... ze vo veku 16-19 neexistuje dievca ktore by to z tebou planovalo natrvalo ... to by ste si museli fakt sadnut (Spoluziak sa presne trafil ... uz maju spolu dieta a ma 20 rovnako ako ja ;) Zaujmave ze .... oni dvaja vedia ze budu spolu az kym ich smrt nerozdeli)
Ako hovorim musite si byt sudeny ... inac by sa to skor ci neskor rozpadlo
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Shark NX napísal:Ja som toho nazoru opravte ma ak sa mylim ... ze vo veku 16-19 neexistuje dievca ktore by to z tebou planovalo natrvalo ... to by ste si museli fakt sadnut (Spoluziak sa presne trafil ... uz maju spolu dieta a ma 20 rovnako ako ja ;) Zaujmave ze .... oni dvaja vedia ze budu spolu az kym ich smrt nerozdeli)
Ako hovorim musite si byt sudeny ... inac by sa to skor ci neskor rozpadlo
Toto nemá zmysel riešiť, veď za necelé 2 mesiace odchádza na rok... Ale späť k Midnajtovej téme... Ani ja nemám rád, keď dievča nevie, čo chce a potom to vyzerá tak, že jeden deň je sladká a na druhý sa tvári, že sa ledva poznáte :P
midnight_man
Guru
Guru

whisper napísal:a potom to vyzerá tak, že jeden deň je sladká a na druhý sa tvári, že sa ledva poznáte :P
to je puberta ;) zvykajme si...
Napísať odpoveď