Ako prejsť na linux?

Všetko ohľadom Linuxu...

Mate podobnu skusenost s prechodom na linux ?

Ano - a preto som furt na Windowse
11
26%
Nie - ja mam s linuxom iný probelm (napisem nizsie)
3
7%
Neskusal som prejst !
12
28%
Ano - ale vyriešil som to takto (napisem nižšie)
6
14%
Nie - bezproblemov som prešiel pretože (napišem nižšie)
11
26%

Celkom hlasov: 43

Curuj
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Curuj »

ja mam aj Win a aj linux. konkretne som skusil Mandrivu 2007.0 free a zatial fungujem obcas vo woknach a obcas v linuxe. :)
MayDaySK
Star
Star

Príspevok od používateľa MayDaySK »

Ja som doteraz na Windowse lebo sa mi nepodarilo prejsť. Neviem zohnať Linuxové CD so slovenskou alebo českou lokalizáciou. Tam čo sú tie linky na sťahovanie linuxov tomu nerozumiem ani prd a všetko je po anglicky. Nikto mi nedal odpoveď či je aj linux taký user friendly ako windows že len nahdím CD nabootujem, ono mi samo rozozná ovládače, ja iba budem odklikávať OK na všetko a nainštaluje sa mi to. Nikto mi nepovedal či to funguje ako na wine že tam strčím USB klúč a hneď rozozná, alebo či mi to rozozná driver na internetovú kartu čo ide z boku do notebooku (mám cez T-Mobile) to malé ploché myslím. To mi pod linuxom pôjde???

PS: Aj mňa štve to neustále padanie Windowsu!!!
davidman
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa davidman »

Ja som stiahol Ubuntu 7.04 a je po slovensky, ale nie kompletny, ale to sa prejavy az pri sputeni linuxu, instalacka je prelozena. Ale da sa stiahnut komplet slovencina.
USBcka ti najde. Mne naslo dokonca aj iPod, co windows ani nevie co to je. Netreba ich instalovat vobec, ako je to na windowse pri kazdom pripojeni ineho druhu USBcka.
Internet ..... tak to neviem. Ja mam Vigor318 aDSL od T-comu a mal som problem. Ale na nete som nasiel navod prelozeny v kope jazykoch a aj v slovencine, taze som to vyriesil pohode.
MayDaySK
Star
Star

Príspevok od používateľa MayDaySK »

Ale na nete som nasiel navod prelozeny v kope jazykoch a aj v slovencine, taze som to vyriesil pohode.
A môžem pendlovať medzi netkaviarňou a domovom, lebo ak si nenahodím internet tak sa ani neviem pripojiť. A keď už ten net budem potom to už bude neskoro.
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

MayDaySK napísal:A môžem pendlovať medzi netkaviarňou a domovom, lebo ak si nenahodím internet tak sa ani neviem pripojiť. A keď už ten net budem potom to už bude neskoro.
Teraz si v net kaviarni?
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

tak si rozdel disk pol na pol a budes mat vsetko

ja som na linux presiel vcera a zatial plesatiem. rano som ho nespustil, tak reku nebudem sa s tym srat, nainstalujem este raz. druhykrat som ho nainstaloval ale nepacilo sa mi rozlisenie, tak podho zmenit ho, kedze predtym som mal vyssie, a ouha, toto je zrazu maximalne. tak co teraz? tak skusal som detekovat periferie automaticky, dal som a ouha, zrazu mam uz len polovicne rozlisenie, a mozem ho len zmensit. tak teda co teraz? skusam skusam, sak neviem o tom nic. tak fajn instalujem este raz a zrazu je rozlisenie fajn. tak fajn. tak sa modlim aby vydrzalo. mam kubuntu. predtym som sa stretol s debianom v style zapnut mozillu a thats all, tak sa ucim. uvidim. povedal by som ze keby to bolo vychytanejsie a opacne kompatibilne tak MS by mal vazny problem. niektore veci su uplne super. konzola aj ked viem tak 2 prikazy a manazer balikov proste fasa. hry mi netreba. mozem sa zacat ucit. uvidim ci budem mat trpezlivost.

ale seru ma take veci, ktore vo wine nastavim bez problemov ako napr. rozlisenie.

vie mi niekto povedat ci sa da rozbehat photoshop?
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

zelovoc napísal:vie mi niekto povedat ci sa da rozbehat photoshop?
Photoshop v Linuxe spustíš iba cez program Wine.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

kubuntu

Príspevok od používateľa zelovoc »

a este taku srandu ze jazyk klavesnice. lebo furt ked dakde zmenim jazyk tak na klavesnicu to nema vplyv
cimo
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cimo »

zelovoc napísal:vie mi niekto povedat ci sa da rozbehat photoshop?
Ani nemusis pouzivat wine ale staci si dat gimp. Ten sa snazia urobit podla photoshopu takze by sa to malo dat lahko naucit.
Napísať odpoveď