Mozem kombinovat baliky *DEB Debianu s Ubuntu?
Mozem kombinovat baliky *DEB Debianu s Ubuntu?
Ja si myslim ze ano , ze Kubuntu/Ubuntu je to iste co Debian len obohatene o rozne doplnky a rozhranie KDE/Gnome , je tak ?
mooozes kombinovat kolko len chces. ja tiez obcas siahnem po debian balikoch. aj tux racera som sosal ako debianske baliky z debian repozitarov
dokonca aj rpm si mozes hodit do deb a aj to pouzit a ked ta mrzi, ze ti nevypadali vlasy, tak mozes skusit aj kompilovat (mna ide porazit pri tom a nikdy mi nic normalne neskompilovalo) 
Podľa mňa nemusí, lebo sú zvlášt debian/ubuntu, nejaký rozdiel tam môže byť a to nielen v názve.
Asi väčšinou to funguje ale nemusí vždy, aj rpm to nie je jedno. PC Linuxos je z Mandrivy, niečo som nainštaloval z takého rpm a fungovalo to chybne, no niekedy zase som mal niečo Suse rpm na Mandrive a nebol problém.
Na Ubuntu je všetko a veľmi skoro, hlavne všetko "populárne".
Asi väčšinou to funguje ale nemusí vždy, aj rpm to nie je jedno. PC Linuxos je z Mandrivy, niečo som nainštaloval z takého rpm a fungovalo to chybne, no niekedy zase som mal niečo Suse rpm na Mandrive a nebol problém.
Na Ubuntu je všetko a veľmi skoro, hlavne všetko "populárne".
no v podstate ano, lebo ubuntu je distribucia ktora vychadza s debiana, ale nemusi ti to vzdy fungovat, ale pokazit tym nic nemozes. Debian je univerzalny Operacny system... a Ubuntu sa uz specializuje na Desktop alebo Server... a je pre novacikou linuxu vhodnejsia, Debian je skor pre pokrocilejsich a je o cosi rychlejsi ako ubunu.lollo napísal:takze ked niekde najdem balik ktory je na ubuntu mozem ho dat do debiana?
or palti to aj pri kubuntu a ostatnych verziach ubuntu?
ubuntu baliky by som do debiana nedaval. tato spatna kombinacia sa mi vobec nepozdavalollo napísal:takze ked niekde najdem balik ktory je na ubuntu mozem ho dat do debiana?
or palti to aj pri kubuntu a ostatnych verziach ubuntu?
-
q-parser
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Cesar napísal:Gentoo je rýchlejšie, no Debian a ostané distribúcie sú skoro rovnaké. Pri Gentoo ale trvá inštalácia dlhšie, človek nemá čas celý deň inštalovať systém.
Ale ani toto uz nie je pravda. Gentoo po novom ponuka svoj GUI instalator, cim sa system stava dostupnejsi beznejsim pouzivatelom. A navyse nemusis kompilovat system od zakladov (nakolko stage1 - bootstrap uz nie je podporovany) a existuje stage3, cize subor predkompilovanych balikov, co staci len rozbalit. Dodatocna kompilacia sa stava nevyhnutnou az pri aktualiziacii.Pri Gentoo ale trvá inštalácia dlhšie, človek nemá čas celý deň kompilovat systém.
K teme: Aky mas vobec dovod kombinovat baliky dvoch distribucii? Raz som to skusal medzi Mandrakom a Red Hatom a roztackal som si cely system. Hoc oba systemy (Debian a Ubuntu) zdielaju spolocny zaklad a aj system spravy balikov, no mierne rozdiely mozu existovat. Nebudu to len rozdielne nazvy, no predpokladam, ze urcite zasahy do kodu sa v pripade Ubuntu robia. Hoc je postavene na Debiane, ide svojou cestou.
Post factum: Moj nazor je nekombinovat!