Windows Vista, zvukove karty a DX10

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
Shakal
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Windows Vista, zvukove karty a DX10

Príspevok od používateľa Shakal »

Taaaaaaaaaaakze.

Poznate to. Stretnu sa dvaja mudrlanti v krcme pri pive a jeden zacne nadavat na novy OS od M$. Nezabudne pri tom spomenut ako dlho on uz pouziva Linuxy, ktore su free, stabilne, uzasne, flexibilne, pekne, vy-efektovane a vonave.
Druhy sa neda zahambit a povie to iste, ale na Vistu.

Prvy ma vsak eso v rukave (vie co plati na oproti sediaceho kamarata) a spusti prednasku o tom, ako Visty maju problemy zo zvuk. kartami od Creativu. Ako na nich nefunguje EAX a ako sa Vista falosne xsichti ked ma prehravat songy na 5.1 kanaloch (vraj v skutocnosti len roztahuje 2 kanale na tie zvysne).

V tom sa ten druhy typek zarazi a v hlave sa mu zacina vynarat kopa otazok.
1/ Je to pravda?
2/ Nespravil zle, ked kupoval nove PC s win Hlistou a chcel do nej vyslovne zvukovu kartu od Creativu?
3/ Vista ma test, ktory ma otestovat 5.1 reprodukciu. Podla testu vsetko funguje. Na obrazku sa zobrazia 4 repraky + 1 sub. a vsetky vydavaju zvyky tak ako maju. Ale naozaj to funguje pri realnom prehravani songov, tak ako ma?
4/ Je nejaky sposob ako naozaj spolahlivo otestovat 5.1 reprodukciu ci sa naozaj nejadna len o nejaku "emulaciu" ?

Prvy typek nezahala a zasadzuje smrtelny uder v podobe reci o tom, ako DX10 voooobec nesposobil ocakavane zvysenie vykonu systemu, tak ako sa o tom hovorilo v prospektoch od M$. Nasledne jeho prisediaci kolega, uz poriadne nalomeny a vytriezveny z predoslej otazky, zacne premyslat, ci /inak spolahlive - Visty/ nepreinstaluje na Win XP.

Taaakze. Zaujima ma vas nazor + budem rad, ak mi niekto povie svoje skusenosti zo zvuk. kartami od Creativu na Win Viste.
Ta moja je - Sound Blaster Audigy 4.

Dik
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Pokial budes prehravat obycajne mp3, tak sa jedna o akusi emulaciu, tak, ze zvukova karta naklonuje zvuk aj do ostatnych vystupov.
Shakal
Light Star
Light Star

t0m4s3 napísal:Pokial budes prehravat obycajne mp3, tak sa jedna o akusi emulaciu, tak, ze zvukova karta naklonuje zvuk aj do ostatnych vystupov.
No a pri win XP je to to iste?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Shakal napísal:No a pri win XP je to to iste?
Ano. Operacny system s tym moc docinenia nema, zavisi hlavne na ovladacoch.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

soundblaster x-fi - zo zaciatku problemy boli, nebol dostupny onen soft prikladany k tymto zvukovkam, ktory poskytoval viac moznosti ako len ovladac samotny. 5.1 zvuk mi normalne prehra, v pripade ale ze mas hry ktore nebezia pod OpenAL, mozes si doinstalovat Creative Alchemy. Potom aj hry podporujuce len DirectSound, pobezia v 5.1 mode. Ale je pravdou ze creative sa sustredi najma na podporu x-fi, ostatne karty lezia zatial bokom.

Co sa DX10 tyka.. zatial je to v plienkach, hier jak safranu, HW je len taky prechodovy, takze poriadny kus zeleza si vychutname az sa viac rozsiria hry DX10 a vyrobcovia zacnu chrlit schopne DX10 karty.

.. vistu pouzivam od aprila ako jediny system a nemozem si stazovat. .. mozno keby sa vrhnem na hranie niektorych starsich hier, ze narazim na problemy.. ale ked brat hra na tomto kludne aj fallout ci baldur's gate, ja som hral aj lemmingsov, tak snad to nebude taka tragedia.
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

jedinu vec co by som vytkol windows viste co sa tyka zvuku je to ze bola odobrana podpora MPU-401, hladam na nete nejaky fix nato ale zatial marne... :wink:
dexter7007
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dexter7007 »

ja vam takto povim mne zvuk na viste ide iba 2.1 ale ked pustim film tak je to 5.1.....uz to ani neriesim lebo chytim nervy a jako je ten comp novy tak ho chytim a rozjebem ostenu.....klud.......... :evil: ...............bez OT:DX10 je ozaj v plienkach.......a stych starsich hier mi nejde san adreas to som skusal a nejde.....no newa vychutnam ine hry........to ako kamarat ma doma novy comp namakany ze az.... a on naanom hra princa a super maria :lol:
Shakal
Light Star
Light Star

vdaka za nazory.
skusim to Alchemy ci sa nieco zlepsi, lebo je pravda, ze v hrach ten zvuk dost skripe.

Ak to nepomoze, tak WinXP rulezzzz
Napísať odpoveď