studium na strednej v USA

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Petoo
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

studium na strednej v USA

Príspevok od používateľa Petoo »

Kód: Vybrať všetko

http://www.ano.sk/pages/index.php?menu=79&page=129#10j
mate prosim vas niekto skusenosti s touto firmou, resp. skusenosti so studovanim na strednej v USA?

chcel by som ist na rok do ameriky, no bojim sa ci to nebude prilis dlha doba... privitam kazdu skusenost aj co sa tyka dlhodobejsieho byvania v rodinach/internatoch. kolko treba ratat ze tam za ten rok miniem na vedlajsie vydavky? po navrate na slovensko budem musiet robit na mojej skole asi vyrovnavacie testy, nie? je to dobre ist v tretom rocniku?

vdaka vopred, moc by mi to pomohlo pri rozhodovani...

takuto temu som hladal, no nenasiel som - ospravedlnujem sa ak tu taka uz je
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Môžem len prostredníctvom, čo mi vravel bratranec. On bol tiež v Amerike v mestečku Greenfield v Massachutes a pôvodne mal ísť na pol roka. Lenže tak sa mu tam zapáčilo, že prosil rodičov, aby mu to predĺžili až na rok a bol veľmi spokojný. Býval v rodine, v rodinnom dome na rozľahlom pozemku, chovali sliepky, králiky, lenže napriek tomu tam nemusel pohnúť ani zadkom. Strašne zlatých mal tých rodičov. Mali ešte dve deti - dvoch chlapcov, takže o zábavu bolo postarané, keďže boli v jeho veku. Do školy tiež viac nechodil ako chodil, no napriek tomu tam bol jeden z najlepších študentov. Výhodou je aj to, že je tam strašne veľa aktivít po škole a také haluze ako orientačný beh a pod :D. Keď sa ti to však zdá náročné, vyberieš si niečo ľahšie, napr. volejbal s dievčatami, č spravil aj on :wink:. Proste v Amerike má po škole každý nejaký krúžok. Výhodou cudzinca je aj to, že sa tam o neho vraj každý zaujíma, odkiaľ je..., čiže nie je problém si nájsť kamarátov. takže aby som to zhrnula, strašne tam zlenivieš a po návrate ani nepomyslíš na školu, takže namiesto komisionálnych, aby si mohol ísť normálne do ďalšieho ročníka budeš ten jeden rok opakovať, ale určite sa zlepšíš v angličtine, spoznáš kopu nových ľudí (celá rodina si navzájom chatujú, dokonca oni boli už pozrieť tu na Slovensku a opačne) a trochu tam dospeješ, ale na druhej strane, všetkých, čo boli v Amerike tam totálne zdiveli a správajú sa ako odtrhnutý z reťaze :D. Ak by si chcel viac info, pošlem ti kontakt priamo na bratranca.
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

dopisal by som len tolko ze ak sa mas trepat do USA tak urcite nato aby si tam zil a nejak zarabal nie dal okolo pol melka alebo kolko to stoji a tam dalej minal a uzival si s americkymi pubertakmi :D
Petoo
Star
Star

bolek napísal:...
hmmm diki, ak by si mi mohla dat ICQ na bratranca bol by som rad. opakovat rocnik to je prave to co ja nechcem,bola by to podla mojho nazoru strata jedneho roku zivota, prave preto rozmyslam nad tym ist tam na pol roka, co sa mne zda byt ako celkom rozumny kompromis - ten polrok by som stihol dohnat a aj by mi to mohlo pomoct s moju anglictinou. ale zasa druha vec je ze cenovy rozdiel medzi rokom a polrokom je uz pri takej sume uplne smiesnych zhruba 300USD (!!!)..

co sa tyka ceny tak by to malo stat okolo 220k + treba ratat tych 80k na vedlajsie vydavky, ak sa mi nepodari najst nejaky ten part-time job.
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Ved to, stratiť jeden rok, to je na tom najhoršie a navyše, ak si tretiak a išiel by si na celý rok, tak dobehnúť celý rok by bolo dvakrát ťažšie, bo to je už pred maturitným - semináre, voliteľné predmety... Ale zase poznám aj ľudí, ktorí šli na konci prázdnin spraviť tie zrovnávacie skúšky, komisionálky alebo ako sa to volá a nemali až také veľké problémy. Takže všetko sa dá, ak človek chce. :) A to by nebol až taký zlý nápad ten part - time job, bo výdavkov je tam naozaj dosť, tak by si si aspoň privyrobil.
pancuska26
Expert
Expert

Príspevok od používateľa pancuska26 »

cely min.skolsky rok segra bola v USA v Tenesi v Halls..velmi si pochvalovala..anglictinu ovlada perfektne bodaj by nie..byvala v rodine,kt.si ju tak povediac zobrala ako charitu..maju tam neake take programi..chodila normal do skoly kde mala 4 predmety,ale jedna hodina tam trva nasich 90 min.ale nieje to vraj vo vsetkych statoch rovnako..mala tam ist najpr len na polroka,ale kedze priplatok na dalsi polrok bol oproti tomu predoslemu len neakych ,,zopar drobnych" mama sa rozhodla,ze ju tam necha bud chce alebo nie...odisla v auguste a prisla v juni..prazdniny sa zacinaju skor ako nam nieje to vsak pravidlo..a do skoly sa ide uz 8.8...bolo tam vraj super dodnes udrzuje kontakty..vlastne tam bola cely treti rocnik...a teraz ked prisla si vybrala 3 predmety,z kt.ide maturovat a z tych robi komisionalky..akoze cele prazdniny sa ucila na skusky,ale podla nej to stalo zato :) ..a isla tam cez jednu agenturu kde najprv urobila neake trapne testy aby vedeli do akej kategorie ju daju v USA..taze tak...vrelo odporuca :wink:
k tym vydavkom ssegra robila babysitting,bola to jedina praca,kt.ako cudzinka mohla robit...zasa neako nezlenivela lebo v rodien mala 2 bratov a jednu sestru a amici su strasne lenivi cize pratav sobotu musela ona..ale inak pohoda prisla domov len s velkymi maniemri na nase obchody :D ..inak je uplne v pohode :)
Petoo
Star
Star

pancuska26 napísal:...
mozes mi dat nazov tej agentury prosim ta? a ako to bolo s aktivitami po skole? co robievala cele dni, chodila von s kamaratkami?
a co sa tyka tyh komisionalok, to robila iba z predmetov z ktorych isla maturovat? to by bolo v pohode, ale myslim si ze to viac menej zavisi na vedeni skoly...
pancuska26
Expert
Expert

Príspevok od používateľa pancuska26 »

cize:agentura sa vola SAPA...aktivity mala na zaciatku studia take ze softball/nieco take ako baseball/,tennis...nic moc nebavilo ju to tak vsetko zrusila..po skole vies nemas ani velmi casu pretoze mas plnit zelania svojich tzv.rodicov robit domace a ak mas surodencov a mladsich tak ich mas strazit a tak...s komisionalkami...mala 3 predmety z dvoch ide maturovat a kedze je na gymku a v tretom rocniku sa na dejepise preberaju slovenske dejiny tak si ich musela dobrat a robit komisionalky z nich..dalej to bola slovencina a NOSKA...akurat vcera ich spravila na 1 1 2...nic tazke..taze asi tak.. :) ak budes nieco potrebovat kludne sa opytaj :wink:
Napísať odpoveď