taktovanie Inno3D 7300GT

Pretaktovanie, rady, tipy, screenshoty...
->slavo<-
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

taktovanie Inno3D 7300GT

Príspevok od používateľa ->slavo<- »

Inno3D Geforce 7300GT 256Mb (128bit) DDR2 Core clock 400MHz a MEmory 666Mhz
takto som to mal ked som si ju kupil .
momentalne mam takto Core clock 485Mhz a Memory 838Mhz
a vsetko ide v poho.

potrebujem poradit . ako si co najjednoduchsie viem otestovat vykon . nejaky testovaci program nato musi byt kde vydim zaroven z vykonom teplotu grafickej a pod.. chcem skusit core clock na 500Mhz a Memory na 1Ghz , ale chcem si byt isty ,ze mam maximalny vykon a max stabilitu MHz.
len mam strach ,ze si ju odpalim . neviem co vsetko vydrzi aku teplotu moze mat maximalnu,bude mi stacit moj 500W zdroj ?
neviem ci to pomoze ale mam driver 93.71.
videl som na nvidia stranke 162.18 to je beta? alebo final?
vopred dakujem za kazdu radu .. :wink:
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

driver si nehaj..
skus 3D mark na otestovanie vykonu..
a teplotu si mozes kukat cez riva tuner.. ten aj zaznamena teplotu
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

93.71. je urceny pre radu GeForce 7xxx
162.18 je urceny pre radu GeForce 8xxx
Obe su verzie Final
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Presunute z "Hardware".
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Shark NX napísal:93.71. je urceny pre radu GeForce 7xxx
162.18 je urceny pre radu GeForce 8xxx
Obe su verzie Final
http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_162.18.html
162.18 pre radu 6,7,8 :)
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

A ten 1 ghz na pamatiach skusat nemusis, tolko nedaju.
->slavo<-
Addict
Addict

krija napísal:A ten 1 ghz na pamatiach skusat nemusis, tolko nedaju.
preco myslis? videl som uz aj core 640Mhz a memory 1600 Mhz a slape to moc dobre len neviem ci to zvladne aj moja hhe .
Tu je jeden velky test tejto Perfektnej karty ktora sa za svoj vykon hanbit urcite nebude vsak pozrite si sami http://www.ngohq.com/home.php?page=arti ... &arc_id=86

a vsak jedna vec ma trapi DDR2 a DDR3 je velky rozdiel ze?
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

->slavo<- napísal:a vsak jedna vec ma trapi DDR2 a DDR3 je velky rozdiel ze?
ano, je to rozdiel :wink:
hezo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa hezo »

Máš pocit, že pri tejto karte to stojí za tú námahu?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

hezo napísal:Máš pocit, že pri tejto karte to stojí za tú námahu?
Prave pri lowend karte to za tu namahu stoji, pretoze z podriemerny vysledkov, mozes dostat celkom slusny vykon.
->slavo<-
Addict
Addict

takze moje taktovanie zatial prebieha takto pri testovani cez 3DMARK05
pri zakladnom nastaveni (ked som ju kupil test 1)
test 1 core 400Mhz memory 666Mhz score 2849
test 2 core 480Mhz memory 750Mhz score 3270
test 3 core 485Mhz memory 838Mhz score 3512
test 4 core 485Mhz memory 900Mhz score 3648
test 5 core 495Mhz memory 900Mhz score 3680
takze najviac som s nej zatial dostal 495mhz a memory 900Mhz teraz chcem vediet ci ma zmysel kupit novy chladic pretoze teplota pri 2D je 51C . co nieje vela . Pri 3D (hry)je to od tych 60C do 63C.max.
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

tie teplotne rozdiely pri 2D a 3D su dost male.. podla mna to zle meras.. zrejme sposobom (myslim 3D) ze pustis hru.. hras a vypnes a az potom pozres aktualnu teplotu... to je zle.. pretoze medzi vypnutim hry a kuknutia na teplotu teplota klesne za par sekund o dost vela °C... ale ak pozeras sposobom ze ti zaznamenava teplotu stale.. napriklad cez Riva tuner tak teplota je dost nizka pri 3D a pri takom takte pri stockovom chladici
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Šu-Do, suhlasim s tebou, ale za tych par sekund klesne teplota v priemere tak o 6 - 7 stupnov. cize teplota moze byt na urovni tych 70 stupnov. co nie je vela. z mojho pohladu, teplota v tomto pripade, neobmedzuje dosiahnutie maximalnej hodnoty pretaktovania. uz aj tak povazujem za celkom slusny OC pamati ram, zo 666 na 900 :aasmile29: .
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Nie je tak, ze senzor meria teplotu GPU? Tak by ma zaujimalo, lebo pri takom takte uz musia dost podla mojho nazoru piect, ako zistit teplotu pamati, lebo taktiez aj oni mozu odist do vecnych lovist a teplota GPU moze byt este v norme. Ci nie? Viem o moznostiach ako merat, ci uz senzormi cez gameport, co tu uz na fore je schema alebo dig. teplomermi a podobne. No ako urcit bez tychto zariadení, bo uz tie takty su dost vysoke, aj ked je pravda, ze zalezi na vyrobcovi a jeho kvalite, kolko znesu.
->slavo<-
Addict
Addict

Šu-Do napísal:tie teplotne rozdiely pri 2D a 3D su dost male.. podla mna to zle meras.. zrejme sposobom (myslim 3D) ze pustis hru.. hras a vypnes a az potom pozres aktualnu teplotu... to je zle.. pretoze medzi vypnutim hry a kuknutia na teplotu teplota klesne za par sekund o dost vela °C... ale ak pozeras sposobom ze ti zaznamenava teplotu stale.. napriklad cez Riva tuner tak teplota je dost nizka pri 3D a pri takom takte pri stockovom chladici
sa preber riva tuner mam :roll:
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

slavo, nepochopil si ho. je rozdiel merat teplotu pocas hrania, a tesne po konci hrania. tam je ten rozdiel, co som spominal.

pato83, v podstate mas pravdu. dolezitym aspektom moze byt, ci GPU ma spolocny chladic s VRAM, alebo nie. vela k tomu nie je co povedat. v prvom rade sa jedna o sposob taktovania. na zaver prispevku dam link, kde je mozne docitat sa nejake zaujimavosti ako na to, a ako sa co prejavuje. myslim si, ze iba malo overclockerov ide s nejakym merakom na pamate VRAM. poznavacim prvkom presvihnutia pretaktovania su artefakty. podla nich je dokonca mozne urcit, ci ste presvihli OC na GPU, alebo na pamatiach.
pravdou je, ze ja osobne nesuhlasim so vsetkym, co sa docitate z prilozeneho linku, ale to su detaily :wink: .

http://www.svethardware.cz/art_doc-DB0C ... C3954.html

///tak dobre, ze si to ty :wink:
nad tymto by som si dovolil sa pozastavit.
Frekvence jádra a pamětí testujte zároveň. Je dobré nejdříve přetaktovat jádro a po ověření úplné stability jít na paměti. Jádro totiž zahřívá své okolí, což má na přetaktování pamětí výrazný vliv. Nejvíce je to znatelné, když je chladič společný pro GPU i paměťové čipy. Testujte v reálných podmínkách počítačové skříně.
v podstate to je pravda, co autor napisal, ale moje skusenosti s kartami od nvidie (fx5700, 6600GT, 6800GS GS), mi graficka karta pripomina spojene nadoby, ale o tom neskor.
za pomoci "utility" od nvidie (XP=coolbits, vista=ntune) pretaktovat kartu automaticky. zmienovana "utilita" sa vyznacuje tym, ze sa zvykne zmylit v jednej hodnote. bud to je v pretaktovani jadra, alebo pamati. takto sa da za par sekund priblizit maximalnym hodnotam OC. autorov navod je podla mojho nazoru zbytocna strata casu. automaticky OC v 99,9% pripadov prejde kazdym testom v 3D marku bez artefaktov.
po prevedeni auto OC je mozne postupovat podla slov autora. postupne sa pokusit najst max. frekvencie jadra. po tom ako sa objavia artefakty, sa vratit, ako autor uviedol tak o 2 kroky s5 a mozte sa vrhnut na hladanie max. OC pamati, az do prichodu artefaktov.
"spojene nadoby" - fx5700 nemala senzor, ani ovladanie otacok ventilatora, ale to bola prva karta pri ktorej som si to vsimol. takze v tomto pripade to je mozne brat s malou rezervou. ale v pripade 6600GT (v niektorych pripadoch nie, ale da sa zapnut) a 6800GS GS uz je mozna kontrola teploty. potom, co date auto OC a nasledne najdete max. OC na jadre je rozdiel v teplote minimalny, ktory je mozne oznacit za chybu v merani. v mojom pripade to boli 1-2 stupne. zarazil ma ale fakt, ze ak som znizil takt na jadre o 10 MHz, tak o 10 MHz sa dali pamate viac pretaktovat (bez zmeny teploty). v urcitom rozmedzi frekvencii bol tento stav takmer konstantny. prestal platit, ak som zacal robit s kartami psie kusy. jeden z nich som uviedol v teme 3d marks. battle among t0m4s3, mystique, krija and my wonder fx5700. :smt006
Napísať odpoveď