uzamknut sedenie

Všetko ohľadom Linuxu...
turtlak69
Guru
Guru

uzamknut sedenie

Príspevok od používateľa turtlak69 »

tato skvela pomocka je u mna vyuzivana stale. ked idem napriklad von, tka necham uploadovat (torrenty) a locknem si sedenie. proste perfektna pomocka, bez ktorej sa uz nezaobidem. ale uz nejaky ten cas mi to velmi zacina blbnut. ked si locknem sedenie (session), tak po navrate obligatne pohnem mysou a zobrazi sa mi dialogove okno, kde napisem heslo a sedenie pokracuje. ale nie vzdy sa tak stalo. casto sa mi stane, ze po zadani toho hesla mi naskoci plocha, okna, atd a asi po 2 sekundach cele KDE zatuhne. nejde nic otvorit, nic zavriet. co je zvlastne, tak tema na superkarambe mi stale ukazuje vytazenie CPU, linky, atd. vsimol som si, ze sa mi to stane som od PC dlho prec. skusal som pozriet v nastaveniach setricu, ci nahodou nemam nastavene odpojenie hdd po nejakom case, ale nemam. pred tym ako mi system takto zamrzol sa mi este stavalo, ze KDE sa po nejakom case rozbehlo. no teraz uz vobec. ale da sa dostat stale do tty (ctrl+alt+f1) a tam system restartovat (init 6). no je to dost neprakticke...
CPU: AMD Athlon 2400+
RAM: DDRAM 400MHz, 2x256MB
GPU: geforce FX 5600
ZDROJ: 480W
HDD: 160GB maxtor, 10GB WDC (na nom je win a nie je mountnuty, mountujem ho len obcas)

kubuntu 7.04
kernel 2.6.20.16-generic
KDE 3.5.6

ps: dnes mi pred uplnym zatuhnutim vypisalo hlasku, ze bluetooth servis pouziva daka ina sluzba alebo nieco v tom zmysle a mal som moznosti vypnut BT demona a OK tusim. tak som dal vypnut a nespustat pri starte. myslel som, ze chyba je prec. no nestalo sa tak a robi to nadalej aj ked BT demon nie je spusteny.
ps2: spustene procesy mam vzdy fierfox, krusader, quanta a v tray mi odpociva azureus, amarok, gaim, skype, knemo.
azureus to nerobi, lebo som skusal aj bez neho a vysledok bol rovnaky
vopred thx :)
Napísať odpoveď