cesar myslel som to ironicky. ak totiž zanikne podpora linuxu zadarmo, zanikne (podľa mňa) podstata linuxu. reagoval som len na chrona, ktorý tvrdí, že podstata linuxu nie je to, že je zadarmo ale to, že je open source... aj keď ja s tým nesúhlasím...
je mám nainštalovaný aj win aj lin. mám nejaké problémy rozbehať určité veci ale verím, že sa mi to podarí...
btw chrono: všimol som si, že si dosť zbehlý v lin. môžem nejaké otázky aj cez ss? díky...
myslíte že Linuxu pristane graf.prostredie(desktop)?
-
supermario
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Každý žije z peňazí, niekde robí, nemôže sedieť len tak celý deň pri počítači a poskytovať podporu. Preto sú fora, veľa ľudí sa tam pozre, dávajú rady - ZADARMO. Napíšu sa podrobné návody - všetko je dostupné ZADARMO. Kto je lenivý, nechce sa mu to čítať ani sa pýtať na forach, nech si zaplatí.
Kúpou distribúcie ich len podporíš, aby nezanikli, dostaneš dvd so systémom, knihu s podrobným návodom a aj officiálnu podporu alebo nejaký komerčný software.
Môžeš si vybrať. Nikto nezaplatí stovky odborníkov aby sedeli pri počítači a poskytovali podporu, kto to zaplatí a z čoho? Zadarmo to nikto nebude robiť, nemôže...
Kúpou distribúcie ich len podporíš, aby nezanikli, dostaneš dvd so systémom, knihu s podrobným návodom a aj officiálnu podporu alebo nejaký komerčný software.
Môžeš si vybrať. Nikto nezaplatí stovky odborníkov aby sedeli pri počítači a poskytovali podporu, kto to zaplatí a z čoho? Zadarmo to nikto nebude robiť, nemôže...
Licencia GPL nezakazuje Linux predávať. Teda napr. aj ja by som ho mohol predávať. Otázne je, kto by si ho odo mňa kúpil, keď si ho môže stiahnuť zadarmo.
Open source je o slobode používania a nie o cene. Samozrejme je milé, keď niekto vo svojom voľnom čase niečo naprogramuje a potom to šíri ďalej.
supermario: ak budeš mať nejaký zaujímavý problém, môžeš mi napísať správu (pokúsim sa ti dať normálnu odpoveď)
Open source je o slobode používania a nie o cene. Samozrejme je milé, keď niekto vo svojom voľnom čase niečo naprogramuje a potom to šíri ďalej.
supermario: ak budeš mať nejaký zaujímavý problém, môžeš mi napísať správu (pokúsim sa ti dať normálnu odpoveď)