Switch + WIFI

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
ST1
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Switch + WIFI

Príspevok od používateľa ST1 »

Cawte.
Potrebujem swith ktory ma aj WIFI potrebujem prepojit viac PCs a aby segra mohla behat po dome. Potrebujem zapojit aj net na viac PC, mam v tom velky zmatok pretoze sa do toho nevyznam. A net mam od www.wmx.sk , ale v na buduci rok budem mat opticky od www.e-net.sk alebo orangeu - viem ze orange dava aj switch aj vsetko ale e-net neviem a pojde mi aj net napojit na viacej PC pri optike ?.... DAKUJEM
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

To co si tu napisal su uplne nepodstatne informacie. Radsej si mohol napisat, ci mate na kuchynskom stole cerstve jablka alebo ci su to banany. Neuviedol si to najdolezitejsie a to je sposob pripjenia, ci ide o pripojenie cez sietovku, ale mas vlastny modem, ktory je urceny pre USB a podobne... Predpokladam vsak, ze najskor pojde o pripojenie cez sietovku, takze ti staci normalny wifi router s wan portom. Dalsia dolezita vec je, ci mas pripojenie viazane pevne na svoju MAC adresu zariadenia (ak mas napriklad AP), alebo to zalezi len na IP adrese. Ako to ma riesenie Orange netusim a ani sa mi to nechce hladat.

http://www.alza.sk/18843092/broadband-routery.htm
Mali by ist vsetky, ktore maj wifi (antenka na obrazku, samozrejme nie ADSL router!). Ceny zacinaju okolo 1300 korun.
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:To co si tu napisal su uplne nepodstatne informacie. Radsej si mohol napisat, ci mate na kuchynskom stole cerstve jablka alebo ci su to banany. Neuviedol si to najdolezitejsie a to je sposob pripjenia, ci ide o pripojenie cez sietovku, ale mas vlastny modem, ktory je urceny pre USB a podobne... Predpokladam vsak, ze najskor pojde o pripojenie cez sietovku, takze ti staci normalny wifi router s wan portom. Dalsia dolezita vec je, ci mas pripojenie viazane pevne na svoju MAC adresu zariadenia (ak mas napriklad AP), alebo to zalezi len na IP adrese. Ako to ma riesenie Orange netusim a ani sa mi to nechce hladat.

http://www.alza.sk/18843092/broadband-routery.htm
Mali by ist vsetky, ktore maj wifi (antenka na obrazku, samozrejme nie ADSL router!). Ceny zacinaju okolo 1300 korun.
tak to som hladal a minule segra pripajala furt notebook a blokli jej pripojenie na notas :D ae mne na PC to fici
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

este som na nieco zabudol da sa na router napojit aj tlaciaren + skener ?? ci nieco take je moc sa v tom nevyznam a potrebujem to mat zdielane. Tusim ze sa to zapaja do PC a tak sa to dava zdielat a tu nastava problem, segra to chce mat vsetko vo svojej izbe na notase a notasom behat po dome a na nom ma len 1 usb port.....strasne poziadavky mam ja viem ale co uz....Dakujem za vsetky odpovede. A ked uz som pri tom tak mi sem hodte link na nejaky pomer/cena/vykon nepotrebujem naj na svete....len nech to vydrzi
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Zalezi aky mas router a aku mas tlaciaren/scanner. Na pripojenie do "obycajneho" routru, potrebujes tlaciaren/scanner ktory podporuju pripojenie cez ethernet, prip. potrebujes router s usb portom a podporou print servru.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Ak chces Roter ktory ti Zdiela Tlaciaren tak ASUS WL500G Premium
Mam ho doma ... velmi dobra masinka
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Da sa pripojit aj tlaciaren, aj scanner, ale musi ist o N zariadenia, teda tie, ktore su oznacene pismenom N v nazve. To pismeno oznacuje, ze ide o network a tak je zariadeniu mozno pridelit IP adresu alebo ju nechat pridelit DHCP serverom. Bezne zariadenia pripojit nie je mozne. Niektore routre maju aj USB port, ale nemyslim si, ze je to pouzitelne, pretoze nemas ako tlaciarni prideli IP adresu.
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

Ahaaa diki moc, je to napajane cez USB.
Hojko: diki zavysvetlenie ale hladal som router ktory ma USB porty kvoli tomu aby to mohla segra mat vsetko v izbe a ona ma ktomu notas cez WIFI potrebuem 3 veci do kopy a tj dost problem si myslim.
A este jedna vec nasiel som aj nejake DSL routre s Wifi ked buem mat 4G net tak aky router ? s acces pointom ?? inak coe to ten acces point ??
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Hladaj proste ADSL Wifi Router, o viac sa nestaraj.
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

Tak teraz uz fakt posledny otazka :P, da sa na tychto wifi routeroch nastavit aj rychlost Netu aku ma odosielat do ostatnych PC ?? bo ja cem mat 3/4 tychlosti aspon a segre staci malo....diki
ehm123
King
King

Príspevok od používateľa ehm123 »

ST1 napísal:Tak teraz uz fakt posledny otazka :P, da sa na tychto wifi routeroch nastavit aj rychlost Netu aku ma odosielat do ostatnych PC ?? bo ja cem mat 3/4 tychlosti aspon a segre staci malo....diki
da sa,ale tieto routre stoja pochpitelne viac!
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Staci, aby mal router nastavenie QoS a tam by to malo byt, ma to uz vacsina beznych routrov.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

hojko napísal:Staci, aby mal router nastavenie QoS a tam by to malo byt, ma to uz vacsina beznych routrov.
Vacsina beznych QoS routrov ma velmi chabe nastavenie QoS. Maximalne tam preferovanie urciteho typu trafficu pred inym (VoIP, gamimg...)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Ja som kupoval router za dve tisicky, ponuka bandwidth controler, sice len na zaklade IP ci MAC adresy, ale na taketo pouzitie by to mohlo stacit.
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:Ja som kupoval router za dve tisicky, ponuka bandwidth controler, sice len na zaklade IP ci MAC adresy, ale na taketo pouzitie by to mohlo stacit.
No dakujem ale toto uz je moc na mna :D radsej mi sem hodte linky, aby som vedel ze ake....moc a musi mat tie podmienky co chcem....Dakujem
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Tento Canyon Mimo to urcite ma, pretoze ho mam doma.
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

Dakujem este raz. presne toto som hladal :smt023
ehm123
King
King

Príspevok od používateľa ehm123 »

hojko napísal:Tento Canyon Mimo to urcite ma, pretoze ho mam doma.
nechcel nahodou ADSL WIFI ROUTER?? a nie apcko
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Aha, no zabudol som na to, ze ak chce mat ADSL, tak bude potrebovat ADSL wifi router.

Nemozem najst presny popis, ale vyzera, ze tento ma moznost nastavenia QoS a navyse je mozne pripojit tlaciaren cez USB: http://www.alza.sk/us-robotics-adsl2-mo ... d57269.htm

Tieto su urcite s podporou nastavenia rychlosti, lebo to udava aj popis:
http://shop.zyxel.sk/1169-karta-Prestig ... 3_v.2.html
http://shop.zyxel.sk/26-karta-Prestige_661HW-D3_D7.html
http://shop.zyxel.sk/1090-karta-Prestige_660HW-67.html
http://www.distribucia.data.sk/produkty/6359/popis.aspx
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

ahaa tak dakujem za ochotuu vsetkym, ale dneska prisiel jeden typek a akurat skusam net tak asi ho buem mat aj a v pondelok idem s otcom do BGSka kupit tu sramdu o com piseme, bo ttam ma znamych taze este raz dakujem.
Napísať odpoveď