Distribuovany vypocet (BOINC)
Distribuovany vypocet (BOINC)
Pocita niekto z Vas v projektoch distribuovaneho vypoctu? Ak ano, aky projekt? Ja napriklad pocitam uz vyse roka ROSETTA@HOME... co vy?
EDIT: Vidim ze neviete prilis o co sa jedna... odporucam pozriet sa na stranky http://boinc.sk/
EDIT: Vidim ze neviete prilis o co sa jedna... odporucam pozriet sa na stranky http://boinc.sk/
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
no nejaky ten rocik som sa tomu venoval. Klasicke boinc tahal este duron 700ka, pri hrani Morrowindu (cac 45hodin jedna jednotka
). Neskor som pojal distribuciu v pravom slova zmysle a nahodil som to na 20 Bartonov 2500+ v skole nech to pocitaju v noci, za co som mal 2x dvojtyzdenny ban na konto v skole. Potom som presiel na Predictora, ten ked skoncil pokracoval som v Einsteinovi.
BOINC combined 94,560
Predictor@Home 71,301
SETI@Home 23,260
Rosetta@Home 72,508
Einstein@Home 29,164
Pred dvoma mesiacmi som zistil, ze rozdiel medzi nonstop zatazenym a idle kompom je cca 90W, tak som sa na to vykaslal, kazda usetrena koruna je dobra
BOINC combined 94,560
Predictor@Home 71,301
SETI@Home 23,260
Rosetta@Home 72,508
Einstein@Home 29,164
Pred dvoma mesiacmi som zistil, ze rozdiel medzi nonstop zatazenym a idle kompom je cca 90W, tak som sa na to vykaslal, kazda usetrena koruna je dobra
-
fikus-kukis
Guru wannabe
Na svete je množstvo projektov ako SETI, Výpočet počasia pre najbižšie desaťročie, kadejaké biogenetické disciplíny ... a tie potrebujú spracovať obrovské množstvo dát, na ktoré im nestačia len ich vedecké mašiny, tak sa rozhodli zapojiť do výpočtov dobrovoľníkov na celej Zemi, ktorí im poskytnú svoj stroj na tieto účely.
-
Mek
Addict
boinc poznam, hoci ja sam som sa donho nikdy nezapojil.
ale kolegovia v praci na it oddeleni mali novy server - stvorprocesorovy, s 4 GB ramky a tak, a tak kym tam nainstalovali a nastavili vsetko co bolo treba, tak im trvalo tyzden kym sa k tomu dostali. Zatial tam nechali bezat boinc - vsetky procesory konstantne na 100pro - a dostali sa s tym do prvej tisicky
(ale to bolo uz par rockov dozadu).
ale kolegovia v praci na it oddeleni mali novy server - stvorprocesorovy, s 4 GB ramky a tak, a tak kym tam nainstalovali a nastavili vsetko co bolo treba, tak im trvalo tyzden kym sa k tomu dostali. Zatial tam nechali bezat boinc - vsetky procesory konstantne na 100pro - a dostali sa s tym do prvej tisicky
(ale to bolo uz par rockov dozadu).
-
audiotrack
VIP
Som rad, ze som nasiel tuto diskusiu... nemal som sa koho opytat.
Tiez som premyslal, ze si skusim BOINC a tiez je to takpovediac zo zvedavosti.
Zaujimalo by ma, co to zere energie?
Na noc mavam zapnuty netbook, kvoli downloadu.
Netbook mam kvoli nizkej spotrebe.
Bezny comp mam zapnuty vtedy, ked ho vyuzivam.
Kto v dnesnej dobe, ked je heslo c.1 USPORA ENERGIE a podla toho aj investuje do IT, kto v takej dobe nechava bezat procak na 100perc., ked nic nerobi?
Tiez som premyslal, ze si skusim BOINC a tiez je to takpovediac zo zvedavosti.
Zaujimalo by ma, co to zere energie?
Na noc mavam zapnuty netbook, kvoli downloadu.
Netbook mam kvoli nizkej spotrebe.
Bezny comp mam zapnuty vtedy, ked ho vyuzivam.
Kto v dnesnej dobe, ked je heslo c.1 USPORA ENERGIE a podla toho aj investuje do IT, kto v takej dobe nechava bezat procak na 100perc., ked nic nerobi?