Doba rovnosti? NIE!

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
kubodinho
Professional
Professional

Re: Doba rovnosti? NIE!

Príspevok od používateľa kubodinho »

Mastros napísal:Boli casy, ked boli zeny vzdy v nizsej spolocenskej vrstve, ako muzi.
Zeny nemali volebne pravo, boli znevyhodnovane pri zaujme o pracu, boli podcenovane atd.

Teraz je vek rovnosti. Muz = zena. Zeny su rovnako kvalifikovane pri praci, takmer rovnako platene pri odpracovani rovnakeho mnozstva prace, maju volebne pravo a v mnohom dalsom sa vyrovnali muzom.

Nepaci sa mi vsak, ze profesor na strednej skole vyvola najprv dievca, vyskusa ho zo svojho predmetu a latky, o ktorej dievca povie malo... bohato vsak svoju vypoved ozdobi obkecavanim prkotin, peknym usmevom, tym, ze si da dole trigovicu, cim odhali pupcek...
Pekne pri tabuli "tancuje" (hybe telom, ked nevie, ked sa zmyli atd.) o5 sa usmieva a dolezite j spomenut, ze je to DIEVCA.
Z chabej odpovede dostala 1.
Prihral jej k tomu aj fakt, ze bola 1. z bab, ktore tahali zeton (na ktorom je poradove cislo, ktore patri podla klas. poriadku kazdemu cloveku z triedy). Vytiahla moje cislo.

Prisiel som odpovedat.
Profesorovi som povedal, ze nech mi da rovno jednotku, ked zvolil taky styl skusania...
Ze som prvy chalan, ktory taha zetonik a tak dalej. (Sam si dava take tupe dovody, ako s tym tahanim zetonov a ze prva odpoved, prizmurim oci atd.)
Nepomohlo.
Vyskusal ma, povedal som o nieco malo menej, mozno tolko, ako ta, co bola predomnou... vypalil mi 4.
Predmet: ekologia.

Ten hajzel ma tak nasral!
Mal som chut nanho nakricat, ze keby som mal jemne blondate vlasky, holy pupcek, jednotky kozy s vypchatou podprsenkou, pekne sa usmieval a vykrucal, ci by mi tiez dal jednotku.
To mienim povedat na najblizsom zasadnuti studentskej rady, kde to poviem ako radovy ziak, nie ako predseda triedy.

Ked to pisem, az sa tak trasiem od hnevu a najradsej by som niekoho umlatil...

Tak co, skuseni ludia?
Ako vidite dnesny svet "rovnosti" vy? Mate aj vy podobne skusenosti?
Ako by ste sa zachovali na mojom mieste Vy?
jeziiis ved to sa stava denne , koli jedne 4ke tolko reci? no a co ze ona dostala 1 ? su to len znamky. a neni to taky problem . kym nejde o zivot tak ma taketo veci fakt nerozhadzu . a co by som robil na tvojom mieste? asi nic l sadol by som si na rit a mal v pake tu stvorku. dnesny svet neni spravodlivy tak sa s tym nauc zit cim skor , budes to mat jednoduchsie zivot neni fer.
Opak
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Opak »

presne tak:život neni fér a ty s tým nič nenarobíš...
pešiek nemá na koňa :?
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krupica_dnb »

pride mi to ako banalita, zober si v akej nevyhode su zeny ked si chcu najst napr. solidne povolanie, presadit sa v spolocnosti, a ostatne zenske veci...
Ja som napr. rad ze som chlapec a vazim si kvoli tomuto zeny, fakt ked si zoberiem o co mam jednoduchsi zivot a o co sa nemusim starat tak to ze sa musim viac snazit na rovnaku znamku, prip. zabit klinec tam a odniest tazku tasku... ma fakt nezabije...
Mastros
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Mastros »

Tak som sa dnes zamyslel... dospel som k zaveru, ze som vazne drzy a arogantny.
Mate pravdu, ze zivot je nespravodliva svina... vsetko riesit rozvazne, rozumom a v klude.
Svata pravda. Dlho som kvoli tomu nemohol zaspat... preto mam teraz taky tuhy krk.
Dakujem Vam za odpovede, pootvorili ste mi oci, ostatne uz musim zvladnut sam... krotit sa, byt pohotovy a vsimavy.
Dakujem.
Idem poprosit kompetentnych o lock/zmazanie.
Sepiroth
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Sepiroth »

ale dá sa povedať, že dnešná spoločnosť je pro-ženská. Feministky sa pchajú už do každej ri*i, vo všetkom vidia diskrimináciu... ja SOM za rovnosť pohlaví, avšak dnešný feminizmus ma skutočne vytáča, jeho cieľom už nieje rovnosť váh ale ich naklonenie na jednu stranu. klasických príkladov máte v živote milión, aj vážnejších než toto (napríklad kto dostane dieťa po rozvode? namyslená vymetená piplena alebo muž? piplena zakotkodáka dáku špinavosť na chlapa a je rozhodnuté. Miliónkrát sa stalo, že piplena bola feťáčka alebo alkoholička a aj tak sa toto stalo)
ešte raz zdôrazňujem, že absolútne niesom dáky zakomplexovaný dement podceňujúci, či nenávidiaci ženy. Ale tieto veci takto jednoducho sú a - smola. Je to chyba v systéme, ktorej mierou sme my-muži, a náš prístup. ženy v pozíciách moci nezvýhodňujú iné ženy tak, ako ich v týchto pozíciách zvýhodňujeme my-na základe pŕs.
A ak so systémom nemôžeš bojovať a zničiť ho, kráčaj s ním, odhaľuj jeho chyby, využívaj ich a tak proti nemu môžeš bojovať.
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

no ja som isiel v pribehu prazdnin do billi spytat ci maju brigadu pre mna a kamosa, bol tam taky sef ktory nam odpovedal ze nepotrebuju ziadnych brigadnikov. Po niekolkych hodinach kamoš stretol jeho kamošku a vraj tym babam dali miesto v ten isty den, asi si to romyslel ten sef :roll:
Mrs_the_Hell
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mrs_the_Hell »

Diskrimacia je vsade - ci uz muzov alebo zien. Zavisi to od daneho cloveka. A s tym sa nic nenarobi. Nikdy nic nebude uplne fer.
A co sa tyka skoly, vacsinou to nezalezi od pohlavia, ale od toho ako sa zapisu dany ziaci - ked jeden bude vyslovene drzi a druha spoluziacka s nim poflirtuje, tak hadaj ako to dopadne... A poznam to aj naopak, ze profacka dava lepsie znamky chalanom, a na baby si zasadne.

Takze ziadne stresy, 4 hore dole - mozno sa zacnes viac ucit:D
Eritrea
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eritrea »

tak isto ako sa ona usmievala na profaka, ci uz vedomky alebo nevedomky, ty sa mozes usmievat na profacku, nemysliS? ked ti uz ide o tu rovnopravnost..
ked sa chces na niekoho hnevat , hnevaj sa na tvojho profaka, kt nieje natolko profesionalny aby mal cisty usudok a necha sa ovplivnit pubertalnym dievcatkom kt sa okolo neho kruti v kratkom tricku..chvalabohu nie vsetci su taky..ale sme len ludia nie?
Sepiroth
Light Professional
Light Professional

môžme si za to sami, chlapi, že sme takí ľahko ovplyvniteľní... kozami. :lol:
akurát dnes vravel foter o svojich školských časoch, keď sedel v prvej lavici a učil ho taký kkt, čo je teraz na tej istej škole (kde som aj ja) zástupcom a budí hrôzu. Prosto si v tých časoch súdruh učiteľ rád vypil. A mal rád mladučké babské prsíčka... vtedy sedemnástky, riadne vástrihy, žiadna podprda. :P tak si raz prišiel s dobrou náladičkou na hodinu. A začal vyvolávať. jedna, druhá, tretia, štvrtá... samé ženské, tie najprsnatejšie. iba sa pohodlne rozvalil, nechal ich kecať, ani ich nepočúval, iba sa kochal (samozrejme, že dostali jednotky, za ten pohľad si zalúžili, ale to je vedľajšie)...po chvíli sa postavil, nanešťastie (jeho) si neuvedomil, že nielen on :lol: navyše vtedy nosieval taký obtiahnutý oblek, aký by si väčšina z vás nedala ak by nešla na stretnutie homosexuálov.... no ten pohľad musel stáť za to.... fotrík sedel v prvej lavici tak si ten pohľad fakt vychutnal.... :lol:
pancuska26
Expert
Expert

Príspevok od používateľa pancuska26 »

no nemyslim si,ze je to len o pohlavi..je to o sympatiach a o pohlavi.

napr: krasny hokejista vysportovana postava moja slovencinarka.keby mohla ho tam pretiahne na lavici doslova povedala,ze my sme idioti a len on je TEN inteligent...

spoluziacka ukecana pekna baba s krasnou postavou a milym usmevom..vsetci o nej vedia..natahuju sa s nou na hodinach etc.no hlavne PROFESORI!!!....

tak o com to je?!nehovorim znamky neprilepsuju,ale sposoby spravania k nim a k ostatnym je odlisny...

na tvojom mieste by som sa naucila opravila si tu znamku a vedela by som,ze je to poctivo zarobena znamka nie vytancovana pred tabulou
:wink:
kupo
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kupo »

co to ma co spolocne z rovnostou???

proste isla baba odpovedat:
prisla tam
bola mila
na otazku sa snazila odpovedat aj ked nevedela (obkecavanim)
ma to za 1

potom si prisiel ty:
nabehol si tam ze chces jednotku
profak si mozno myslel ze na to mas tak ti daval tazsie otazky
nic si nevedel (pravdepodobne si sa ani nesnazil odpovedat)
bol si agresivny
mas to za 4

tak isto by som hodnotil aj ja

co s toho vypliva?
1. znamky by ta nemali vobec zaujimat - proste sa snaz napisat/odpovedat na co najlepsie
2. nebud agresivny na toho kto ma tvoj osud vo svojich rukach
3. nabuduce si zober minisuknu aj ty
Mastros
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Mastros »

Agresivitu som vsak neprejavil.

Ak agresivitu definujeme ako destruktivne ciny alebo ciny, ktorymi ublizujeme okoliu, tak sa agresivita z tejto situacie vytraca.
Bol som nahnevany, jedine, co som spravil je, ze som mozno zatal paste, zuby a to je vsetko.
Sepiroth
Light Professional
Light Professional

ja by som len podotkol, že ženské sú väčšinou tie, čo sa ani nepostavia (tá demencia ma vyslovene vytáča) a začnú lamentovať, že sa neučili a nevedia to, nech im dajú hneď päťku... profák im povie, že tak na budúce. Profesorka im to dá za 5 a nabuduce im rada da dalsiu...
....chlap sa postavi aj ked nevie, improvizuje, domyšľa si-koľko krat som to takto dotiahol aspon na dvojku, aj jednotku...
Napísať odpoveď