Zvuk+sluchadla-Ubuntu

Všetko ohľadom Linuxu...
manager666
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Zvuk+sluchadla-Ubuntu

Príspevok od používateľa manager666 »

Zdravim vas.
Mam notebook MSI EX600X-032CZ a na nom Ubuntu 7,10. Ale maam maly problemik. Zvuk mi ide v pohode,nie je problem, lenze po pripojeni sluchadiel do zeleneho vystupu na notebooku, sice zvuk v nich ide,ale ide aj v reproduktoroch. Jednoducho sa nevypnu. Vo Windwose to funguje,takze HW chyba to nie je.
Neexistuje dake nastavenie v Ubuntu,ale program,kt by to vyriesil?

vadka za odpovede
:wink:
tomPD
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomPD »

program Kmix, pdoobny problem som mal a tam som to nadstavil .... GL
martasko
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa martasko »

Mal som podobny problem s svojim notebookom. do

Kód: Vybrať všetko

/etc/modprobe.d/alsa-base
si skus pridat

Kód: Vybrať všetko

options snd-hda-intel model=acer
a restartuj. potom si otvor KMix a jeden z tych bezcov ti bude regulovat hlasitost na sluchadlach a nejaky iny hlasitost v reprakoch
manager666
Star
Star

Mohol by si mi prosim ta napisat, presne co mam napisat do terminalu,aby sa vykonalo to co si mi poradil? Lebo som zaciatocnik v linuxe,takze to neviem.
Mam nainstalovany Kmix,ale nepomohlo,lebo,ked vypnem zvuk v sluchadlach,tak sa vypnu aj reproduktory. A zasa ked vypnem zvuk v reproduktoroch,tak sa vypne aj v sluchadlach.
Inac,preco mam tam dopisat acer,ked ja mam MSI ? Napisa mi prosim ta,ako to potom odstranim,ak by sa nahodou daco stalo.

vdaka
hyzdal
Novice
Novice

Re: Zvuk+sluchadla-Ubuntu

Príspevok od používateľa hyzdal »

manager666 napísal:Zdravim vas.
Mam notebook MSI EX600X-032CZ a na nom Ubuntu 7,10. Ale maam maly problemik. Zvuk mi ide v pohode,nie je problem, lenze po pripojeni sluchadiel do zeleneho vystupu na notebooku, sice zvuk v nich ide,ale ide aj v reproduktoroch. Jednoducho sa nevypnu. Vo Windwose to funguje,takze HW chyba to nie je.
Neexistuje dake nastavenie v Ubuntu,ale program,kt by to vyriesil?

vadka za odpovede
:wink:
Prosim pomoc.Uz som zufaly.Mam uplne tento isty problem.Mam notas MSI MS-1613,,, BIOS A1613IMS V1.09 Lenze co je na tom najhorsie,ja viem,ze ste linuxaci,ale ja som nestastnik s win,a potrebujem mat win koli dalsim uzivatelom tohto notebooku.Prosim poradte mi niekto,vsetko som skusal,hladal som vsade a jednine tu som nasiel aspon cloveka s rovnakym problemom,aj ked on tvrdil,ze vo wine mu to ide ok.pls help
manager666
Star
Star

no ja som to nijak nevyriesil...ani prechod na novsie Ubuntu nepomohlo...chcelo by to skusit daky iny linux asi...
Napísať odpoveď