Apple iPod vs. Microsoft Zune

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Pedro109
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Apple iPod vs. Microsoft Zune

Príspevok od používateľa Pedro109 »

Takze zdravim vsetkych uzivatelov. Chcel by som pocut vas nazor, ktory prehravac by ste uprednostnili a preco. Prehravac chcem vyuzivat na hudbu a pozeranie videa (hlavne simpsoovcov :D ). Prehravac bude pouzivany so sluchadlami Koss Porta pro takze mi ide aj o kvalitu vystupu.

1. Apple iPod classic 80GB black
-2,5" display 320x240
-bateria 30h/5h
-cena: 240USD= cca 5520Sk
-viac info: http://www.apple.com/ipodclassic/specs.html

2. Microsoft Zune 30GB
-3" display 320x240
-bateria 13h/4h
-cena: 170USD= cca 3900Sk
-viac info: http://www.zune.net/en-US/products/zune30gb/default.htm

3. Microsoft Zune II, 80GB
-display 3,2" 320x240
-bateria 30h/4h
-cena: 249USD= cca 5700Sk
-viac info: http://www.zune.net/en-us/products/zune80gb/specs.htm

Skuste prosim poradit. Prehravac bude kupovany v USA a nasledne dovezeny na Slovensko. Neviete ako je to v takomto pripade so zarukou? Nieje nejaka medzinarodna? Mate niekto skusenosti s reklamovanim napr. dovezeneho iPodu? Vsetkym vopred dakujem.
ehm123
King
King

Príspevok od používateľa ehm123 »

Nevyznam sa do toho nijak ale keby mam brat tak berem iPod,mam Shuffle a neviem si ho vynachváliť.Najlepsie ked zavolas priamo do servisneho strediska Apple na Slovensku a spytas sa vid http://www.apple.sk/slo/servis/servis.html
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

mam nano, som spokojny :)
Smoake
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Smoake »

ja mam presne ten isty ipod 80GB black a som uplne spokojny je sice trochu tazsi ale to nevadi, a musis este s jednym pocitat: original sluchatka k ipodu su uplne nahovno tam jednoznacne musis kupit druhe, ale kedze ty uz mas tie Porty tak to mas super, ja som si kupil Koss Spark Plug a som nadmieru spokojny :?
Pedro109
Light Professional
Light Professional

Smoake napísal:ja mam presne ten isty ipod 80GB black a som uplne spokojny je sice trochu tazsi ale to nevadi, a musis este s jednym pocitat: original sluchatka k ipodu su uplne nahovno tam jednoznacne musis kupit druhe, ale kedze ty uz mas tie Porty tak to mas super, ja som si kupil Koss Spark Plug a som nadmieru spokojny :?
No ja som tak na 70% rozhodnuty pre iPod len ma zaujal aj ten Zune. Niesu na iPode nejake nedostatky ktore by stali za rec? A neboj, original sluchatka by ma ani nenapadlo pouzivat :lol:
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Zabudol si na to ze apple prepocitava ceny podla pravidla USD = EUR.
Pedro109
Light Professional
Light Professional

Gangy napísal:Zabudol si na to ze apple prepocitava ceny podla pravidla USD = EUR.
Ty si si zabudol precitat zvysok prispevku. Prehravac bude kupovany priamo v USA a teda rovno za dolariky. Inak tento krok zo strany Applu je viac ako povazlivy. Keby to mam kupovat za slovenske ceny sa mozem vykaslat na cely ich iPod.
Petoo
Star
Star

Príspevok od používateľa Petoo »

lol nespekuluj s nejakym zune a chod do iPodu :)
Tomika
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomika »

mal som moznost otestovat oba tieto prehravace a osobne sa mi na video viac pacil microsoft zune II... podla mojho nazoru ma skoro nebadatelne lepsi zvuk, prepracovanejsie ovladanie a este aj neznasam ipody :P
pzad
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa pzad »

Na anandtech vyslo nejake porovnanie.

http://www.anandtech.com/gadgets/showdoc.aspx?i=3204

Rozdiel vydrze na baterky je teda hodne velky.
Gizmoo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Apple iPod vs. Microsoft Zune

Príspevok od používateľa Gizmoo »

Pedro109 napísal:Skuste prosim poradit. Prehravac bude kupovany v USA a nasledne dovezeny na Slovensko. Neviete ako je to v takomto pripade so zarukou? Nieje nejaka medzinarodna? Mate niekto skusenosti s reklamovanim napr. dovezeneho iPodu? Vsetkym vopred dakujem.
S reklamaciou IPODu a APPLE veci je to tak ze ked mas potvrdeny zarucny list o kupe tak ti zoberu reklamacie v kazdom applecentre ci uz u nas alebo hocikde na svete.. to je na ipodoch super ... a chcem sa teda spytat zalezi ti na kapacite alebo aj na vsetkych moznostiach co by si mohol od ipodu vyuzit????

ked chces dat 5500sk za i pod tak doplat cca 1200sk a kup 8GB iPod Touch .. mal so tu hracku v rukach a je to nieco neuveritelne. ..obrovsky displej na pozeranie filmov, pocuvanie hudby, surfowania po nete, hrania hier.. je na to nehorazne vela aplikacii ktore su neuveritelne .. blizsie info je tu:
http://store.apple.sk/IMC-Apple-Store/W ... name=touch ... u nas vyde za 10600 najlacnejsie... cize ked mas moznost to kupit v USA ...
tak nevahaj a ber :indian:
D!eSel_78
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D!eSel_78 »

urcite iPod, v pripade nakupu v USA je zaruka 1 rok.
Pedro109
Light Professional
Light Professional

Schre! napísal:urcite iPod, v pripade nakupu v USA je zaruka 1 rok.
ale musim ho reklamovat iba v USA alebo mozem aj niekde tu? Inak iPod je uz kupeny, ja ho budem mat za cca 2 tyzdne. :)

edit: sorry nevsimol som si posledne 2 prispevky, takze dufam ze zarucak vyplneny bude, bolo to kupovane priamo od apple.com...touch som nechcel koli relativne malej kapacite a zase 16GB je dost drahy
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

dufam ze sa netesis na kvalitny zvuk, pretoze budes velmi sklamany.kadejake serepeticky okolo toho nie su dolezite.
Pedro109
Light Professional
Light Professional

seth82 napísal:dufam ze sa netesis na kvalitny zvuk, pretoze budes velmi sklamany.kadejake serepeticky okolo toho nie su dolezite.
je to s tym zvukom take zle? aky iPod a na akych sluchadlach si testoval ty ak sa smiem spytat?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Pedro109 napísal:je to s tym zvukom take zle? aky iPod a na akych sluchadlach si testoval ty ak sa smiem spytat?
mam iPhone (ktory ma byt podla stevea jobsa (veduceho apple) zaroven najlepsim a najdokonalejsim iPodom v historii, a testoval som to na:
Koss Porta Pro
AKG K27i
Koss SparkPlug
Sennheiser PX200
Pedro109
Light Professional
Light Professional

seth82 napísal:mam iPhone (ktory ma byt podla stevea jobsa (veduceho apple) zaroven najlepsim a najdokonalejsim iPodom v historii, a testoval som to na:
Koss Porta Pro
AKG K27i
Koss SparkPlug
Sennheiser PX200
skoda no, ja vacsinou pouzivam Porta Pro ale iPod bude vyuzivany prevazne na prenosne ucely kedy je zvuk pomerne ruseny okolim a pozeranie filmikov, kde je to jedno...ale aj tak dufam ze to taky prepadak nebude
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Pedro109 napísal:skoda no, ja vacsinou pouzivam Porta Pro ale iPod bude vyuzivany prevazne na prenosne ucely kedy je zvuk pomerne ruseny okolim a pozeranie filmikov, kde je to jedno...ale aj tak dufam ze to taky prepadak nebude
nuz ak pocuvas rockovu alebo tvrdsiu hudbu, tak ta musim varovat, ze stredy ti budu prskat. skusal som hocico, ale nepomohlo to ani v jednom z pripadov. Ale ak ta nejak netrapi extremna kvalita zvuku, tak ipod. Zune som este nepocul, ale recenzie nema zle.
Pedro109
Light Professional
Light Professional

seth82 napísal:nuz ak pocuvas rockovu alebo tvrdsiu hudbu, tak ta musim varovat, ze stredy ti budu prskat. skusal som hocico, ale nepomohlo to ani v jednom z pripadov. Ale ak ta nejak netrapi extremna kvalita zvuku, tak ipod. Zune som este nepocul, ale recenzie nema zle.
No rockovu hudbu pocuvam, ale skor take tie maksie variacie...inak iPod je uz kupeny, takze je rozhodnute, ku mne sa vsak dostane za tyzden az dva takze uvidime. Inak dakujem vsetkym ktori sa zacastnili debaty a pomohli mi. :)
Cyclone
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

zune

Príspevok od používateľa Cyclone »

Vseci ta nahovaraju na iPod lebo len to poznaju...podla mna je to blbost...ja si idem teraz kupit Zune 80gb...ma to vecsi displej, wifi a nemusis tam pesnicky davat cez iTunes co je strasna vyhoda...tiez to berem za dolare z ameriky...ja to skusim :)
Napísať odpoveď