DVD vs HD-DVD vs Blue Ray

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
masino
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

DVD vs HD-DVD vs Blue Ray

Príspevok od používateľa masino »

myslite ze koncia dvd? lebo su tu uz nove technologie...
dvd sa konecen usadilo a pozrite ako to ide :-) heh
co si o tom myslite vy?
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Ze DVD tu bude este dlho. Aspon v nasich "zemepisno-ekonomickych" sirkach :)
funThomasik
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa funThomasik »

dvdcka taq ryclo neskoncia......takto sa predpovedalo ze aj cdcka skoncia a stale su tu
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Vsetko ostane, co je okruhle. Tak, ako mozes pchat CD a DVD do jednej masinky a napalovat, tak ti spravia aj na blueray a aj dalsie disky az nepride nejaky ozajstry prevrat.
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Frikso napísal:Vsetko ostane, co je okruhle. Tak, ako mozes pchat CD a DVD do jednej masinky a napalovat, tak ti spravia aj na blueray a aj dalsie disky az nepride nejaky ozajstry prevrat.
Niečo kostrbaté :lol: .

DVD určite tak rýchlo nevymiznú, aj keď klopú na dvere filmy v HD.
A čo by sa potom stalo so stolnými DVD prehrávačmi :cry: ?

A blueray? T-o-ľ-k-á kapacita až sa mi to nepáči (stratíš z archívu jeden disk a zmizne Ti celá zbierka hudby :o ).
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

V pripade blu ray diskov je kapacita jednej vrstvy 25 GB, firma TDK testuje až 200 GB disky. Ich výhody oproti všetkemu predtým je vysoká kapacita a oproti klasickým dvd ohromna odolnosť voči poškriabaniu a to vdaka ochrannej vrstve Durabilisu taktiež od TDK. Ale zase prehrávače HDDVD majú lacnejšie prehravače momentalne. A k teme len tolko, že o DVD strach nemusime mať, kedže sa v hojnom počte použivajú este stale aj diskety, a možte ma opravit ale jedine záznamové media ktoré sa už nepouživajú su pasky z kazetakov a 5,25 diskety a to su začiatky 80 rokov. Takže klud. :)

to fikus-kukis: Čo skor stratiš 100 dvd a z tohto balika 1, alebo z 10 dvojvrstvových bluray 1? Alebo v buducnosti trebars z 3 tých TDK 200GB 1? Jednoducho vedel by som,že tam budem mať všetko a tak to riadne napalim a taktiež uschovam. Ale tot moj nazor. :)
masino
Light Professional
Light Professional

Frikso napísal:Vsetko ostane, co je okruhle. Tak, ako mozes pchat CD a DVD do jednej masinky a napalovat, tak ti spravia aj na blueray a aj dalsie disky az nepride nejaky ozajstry prevrat.
blue ray a hd-Dvd su velmi podobne formaty.a vyrabaju ich uplne odlsine firmy.bude to konkurecny boj a o tom co si tu napisal, ze bude daka mechanika, co bude citat aj blue ray aj hd-dvd nechcu tie konkurencne firmy ani len pocut :oops:
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

masino napísal:blue ray a hd-Dvd su velmi podobne formaty.a vyrabaju ich uplne odlsine firmy.bude to konkurecny boj a o tom co si tu napisal, ze bude daka mechanika, co bude citat aj blue ray aj hd-dvd nechcu tie konkurencne firmy ani len pocut :oops:
Podobne to bolo pred par rokmi s formatmi DVD-R vs. DVD+R :) A ako to dopadlo? Verim, ze coskoro (snad do roka) uz bude aj napalovacka HD DVD + BLUE RAY + DVD+R + DVD-R + CDR :)

..niekde som uz aj nieco podobne cital, ze sa chysta, ale terazky to neviem najst. HP napr. uz vyhlasuje podporu obom formatom.. :)

Staci, aby jedna spolocnost prisla s takouto napalovackou, ktoru si zacnu vsetci zakaznici hufne kupovat a ostatni sa budu musiet prisposobit. :)
masino
Light Professional
Light Professional

brm napísal:Podobne to bolo pred par rokmi s formatmi DVD-R vs. DVD+R :) A ako to dopadlo? Verim, ze coskoro (snad do roka) uz bude aj napalovacka HD DVD + BLUE RAY + DVD+R + DVD-R + CDR :)

..niekde som uz aj nieco podobne cital, ze sa chysta, ale terazky to neviem najst. HP napr. uz vyhlasuje podporu obom formatom.. :)

Staci, aby jedna spolocnost prisla s takouto napalovackou, ktoru si zacnu vsetci zakaznici hufne kupovat a ostatni sa budu musiet prisposobit. :)
ani nehovor mam nove domace kino :D a na dalsie co bude citat vsetky hentie media uz otca neprehovorim :D
brm
Darca
Darca

masino napísal:ani nehovor mam nove domace kino :D a na dalsie co bude citat vsetky hentie media uz otca neprehovorim :D
Neboj.. kym budu tieto napalovacky, media a filmy v uvedenych formatoch cenovo prijatelne, budes mat kopec casu na presviedcanie.. a uz budes mozno aj zarabat a kupis si uz zo svojho! :lol:
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

to by najskor museli skoncit diskety a cedecka...;). To ze blu-ray unesie cca 10-20x tolko co dvd ece neznamena zahubu dvdciek...;)
masino
Light Professional
Light Professional

uplink napísal:to by najskor museli skoncit diskety a cedecka...;). To ze blu-ray unesie cca 10-20x tolko co dvd ece neznamena zahubu dvdciek...;)
tiez si to myslim... ale diskety uz podla mna zmizli... ani neviem kedy som ju naposledy pouzil
brm
Darca
Darca

Teraz som nasiel ten clanok o moznosti CD + DVD + HD DVD + BLUE RAY in one:
http://www.zive.cz/h/Bleskovky/AR.asp?A ... 2&CAI=2097

//EDIT 11.10.2006: http://www.cdr.cz/a/18788
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

Co sa tyka buducnosti (nasledujuce 3-4 roky), ma podla vas vyznam priplatit peniaze za blu-ray napalovacku?
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

Holubar napísal:Co sa tyka buducnosti (nasledujuce 3-4 roky), ma podla vas vyznam priplatit peniaze za blu-ray napalovacku?
waw.. ozivil si temu po roku a pol :shock:
odpoved... to uz uvidis sam, co bude za 3-4 roky.. i ked hry su pomaly na 3 DVDcka alebo na 2 Dual DVDcka tak za par rokov uz to budu davat na blu ray.. co sa tyka filmov.. teraz prevlada HD-DVD... myslim si ze za tie 3-4 roky hej... potom sa ti uz oplati priplatit si...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Holubar napísal:Co sa tyka buducnosti (nasledujuce 3-4 roky), ma podla vas vyznam priplatit peniaze za blu-ray napalovacku?
No pockaj este tak pol roka, potom bude podla mna idealny cas :)
Inak k teme: CD su uz iba na hudbu v obchodoch, ja som CD na zalohovanie nekupoval uz asi 2 roky.
Inak HD je fajn a vojna formatov sa zatial vyvija tak, ze asi vyhra Blu-Ray, takze asi tiez zacnem pomaly uvazovat nad novou mechanikou. No skor ako cena mechaniky ma zaujima cena media. Ale aj tak skor ako o rok to kupovat nebudem :)
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ide len o to, ze idem kupit NB s Blue Ray mechanikou a neviem, ci sa oplati priplatit si, aby ta mechanika aj napalovala. Ale asi nie.
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

Holubar napísal:ide len o to, ze idem kupit NB s Blue Ray mechanikou a neviem, ci sa oplati priplatit si, aby ta mechanika aj napalovala. Ale asi nie.
zalezi od ceny.. ale skor sa priklanam k tomu ze nie
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Holubar napísal:ide len o to, ze idem kupit NB s Blue Ray mechanikou a neviem, ci sa oplati priplatit si, aby ta mechanika aj napalovala. Ale asi nie.
No to zalezi aj na tom, kedy chces potom kupovat dalsi notas, ak uz o taky rok, tak sa ti to neoplati, ak ho chces na 3-4 roky, tak mozno aj ano :) Ale ako pisal Su-Do, vsetko zalezi od rozdielu ceny.
//no tak ak ho chces na viac ako rok, tak si asi priplat, malo by to byt maximalne 10% z ceny, to nic nie je :)
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

okolo 3000sk
Napísať odpoveď