Nvidia Quadro

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
djufo
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Nvidia Quadro

Príspevok od používateľa djufo »

Ako tak pozerám na nete tak tietzo grafiky sú dosť drahé a chcel by som vedieť na čo slúžia a v čom sú lepšie ako normálne gamerské grafiky :)
Leechim
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Leechim »

Ešte som na ne nič nečítal, ale asi budú preto drahé lebo su 4-jadrové. Podobne ako 3870X2 - 2 jadrová grafika od ATi. Ale ak mám pravdu tak to bude brutálny highend a brutálna spotreba :)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Tieto grafiky nie sú určené na hry, ale na prácu s grafikou.. CAD, 3D Studio Max atď.. čiže nič pre bežné domáce herné použitie, ale iba pre profesionálov.. grafikov, konštruktérov, architektov atď.. ;)

http://www.nvidia.com/page/quadrofx_family.html
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Leechim napísal:Ešte som na ne nič nečítal, ale asi budú preto drahé lebo su 4-jadrové. Podobne ako 3870X2 - 2 jadrová grafika od ATi. Ale ak mám pravdu tak to bude brutálny highend a brutálna spotreba :)
Pravdu nemas. Je to iba oznacenie grafiky, ktora ma inak rozlozene vypocetne jednotky a v 3D API ako Opengl/Directx zaostavaju za highendom, naopak v specifickych API ako su rozne CADY maju brutalny vykon.
--==[ RA ]==--
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa --==[ RA ]==-- »

No co ja som pocul tak ako bolo spominane vyssie su to grafiky pre profesionalov. Som cital ze rozdiel je v tom ze herne grafiky su velmi rychle, maju vysoke frekvencie jadra a pamati, vseliake shadre atd. Quadro grafiky maju zase vykon zamerany nie na rychlost ale na kapacitu a tym dokazu pracovat z velkymi vykresmi (CAD) alebo velkymi obrazkami a texturami (grafici), tiez tam bolo pisane ze na takych grafikach sa robia filmy ako napr IceAge, Cars atd...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Z oficialnych udajov sa da vycitat nasledujuce

- memory up to 512MB
- memory interface - 256bit
- memobry bandwith up to 51.2GB/s

Vsetky tieto hodnotny znacne (rozumej polovica) zaostavaju za dnesnym highendom v hernych grafikach, takze zamerane na kapacitu asi nebudu :-)
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Hm z toho mala co som postrehol, zatial co hry sa uberaju smerom directX, tak CAD systemy a pod idu smerom OpenGL, a najma pre tieto ucely su tieto grafiky optimalizovane, netvrdim ze vylucne. Tiez maju ovladace cielene pre tento graficky SW, s prislusnymi profilmi pre jednotlive programy, na dosiahnutie optimalneho vykonu. Kedze vykon v pripade QUADRO je slabsi, ale napriek tomu sa nejedna o ziadne orezavatka, mozem si len domyslat ze tieto grafiky maju kladeny vacsi doraz na presnost vypoctov, nez je tomu u hernych. Tiez si tieto grafiky, podobne ako aj Matrox, obstaravaju profi grafici kvoli vernosti farieb (zevraj len skalibrovanie monitoru nestaci - toto sa mi zda tiez uletene, ale tak mi to povedali sami pri zakazke, tak to respektujem)

No a v neposlednej rade, je zvysena cena mozno len umela, rovnako dobre vysledky, ak nie lepsie, by dosiahli aj so sucasnym hernym highendom, s trochou snahy optimalizovat ovladace. Lenze firma ktora to potrebuje na pracu, nema problem si priplatit ak nvidia deklaruje pouzitie na profesionalne ucely.
Harun
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Harun »

vsak QuadroFX od nvidie a FireGL od ati maju uplne totozne jadra s hernymi grafikami, akurat zaostavaju o cca polgeneraciu. Maju akurat lepsie aj vacsie ramky, kvalitnejsie suciastky a jadra sa vyberaju len tie najlepsie. Co ich robi "lepsimi" od gamerskych frafik su z 80% ovladace. Akurat ze si priplatite minimalne 100% ceny
KoCi napísal:Tiez si tieto grafiky, podobne ako aj Matrox, obstaravaju profi grafici kvoli vernosti farieb (zevraj len skalibrovanie monitoru nestaci - toto sa mi zda tiez uletene, ale tak mi to povedali sami pri zakazke, tak to respektujem)
to mohlo platit pri pouzivani analogovych vystupov na monitor, ale pri dnesnom digitalnom vystupe je uz uplne jedno aku mas grafiku, cisla neoklames :P
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Harun napísal:Maju akurat lepsie aj vacsie ramky, kvalitnejsie suciastky a jadra sa vyberaju len tie najlepsie.
Toto nie je pravda, pisal som to o post dozadu.
Harun napísal:Maju akurat lepsie aj vacsie ramky, kvalitnejsie suciastky a jadra sa vyberaju len tie najlepsie.
Zaujimalo by ma aky bude rozdiel vo vykone toho "lepsieho" a "horsieho" jadra, ked obe pobezia na rovnakej frekvencii? Analogicky aj s kvalitnejsimi suciastkami...
vindy
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa vindy »

t0m4s3 napísal:Toto nie je pravda, pisal som to o post dozadu.
tak preco potom vyrabaju aj verzie zalozene napr na jadre G80 s 1,5GB pamate (2x tolko ako na GTX) alebo ATI dokonca ma aj 2GB kartu
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Ja som ziadnu taku kartu nenasiel, skus ju najst ty..
Harun
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Harun »

no na rovnakej frekvencii ziadny, ale tak aj som pisal, ze podstatny kus toho vykonu v profi aplikaciach robia ovladace(tych 80% som strelil zbrucha :oops: ) a tie kvalitnejsie suciastky som len cital v nejakej recenzii, cize neviem aky kus vykonu to moze pridat...
KoCi
Darca
Darca

http://www.nvidia.com/object/IO_11761.html

napr FX5600 ma 1.5GB GDDR3 pamate s 384bitovou priepustnostou, ale to uz hovorime o viac ako 60 tisicovej karte :)

//RA - no pozor.. ako ktore modely.. Kazde maju svoj vykon smerovane pre nejaky segment. Nemozes od Quadro FX1500 ktora cenou dava dole aj herny highend, pricom ma podstatne slabsie parametre, ocakavat skvele vysledky v spracovani vacsieho objemu a vacsej priepustnosti dat - to by sa na taku kartu vyprdli vsetci a zvolili cestu HighEndu herneho, a dosiahli by lepsie vysledky. Berme to tak, ze architektura PCB a pod, je vylozene specializovana na profi segment. Hadat sa kvoli comu je to tak, naozaj nema zmysel, kedze pre nas beznych spotrebitelov je tento segment vysoko nezaujimavy a teda neatraktivny :)
--==[ RA ]==--
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa --==[ RA ]==-- »

http://www.nvidia.com/page/qfx_uhe.html

Ta prva ma RAM 1.5GB takze Quadro som dobre pisal ze su zamerane na kapacitu, praca s velkymi objaktami, ci uz vykresi alebo obrazky alebo nieco ine...
NVIDIA Quadro® ultra high-end graphics solutions shatter the limits facing CAD, DCC, and visualization applications. Armed with a radically new graphics architecture engineered to address the most demanding challenges facing professionals, NVIDIA Quadro ultra high-end products deliver up to 76.8GB/sec. memory bandwidth, 1.5GB GDDR3 frame buffer memory, 384-bit memory interface and support for two ultra-high resolution (3840 x 2400) digital panels.
To KoCi si ma predbehol... :lol:
vindy
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa vindy »

pripajam este aj ATI - FIRE GL
V8650 - 2GB graphics memory
http://ati.amd.com/products/fireglv8650/index.html

2 t0m4s3 - este stale neveris ? :)
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

ja by som sa chcel spytat uz ked je tu taka diskusia ze ci na takychto krafickych kartach idu spustit aj tie komentovane hry pod directx a opengl ? alebo proste tieto graficke karty s tym nevedia pracovat aleb ako to vlastne je ? pretoze viac krat som uz videl napisane napriklad pri notebooku ze je urceny ako herny notebook a pritom obsahoval uz spominanu quadro kartu tak som nepochopil teraz ako to je dakujem za odpoved :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Daju sa spustit.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

takze je na tieto profi graficke moznost instalovat nielen profi ovladace ale aj normalne ? dakujem
KoCi
Darca
Darca

to mas skoro ako keby si chcel instalovat Catalysty na GeForce karty. Nie. Quadro ma samostatne vyvijane ovladace, a nie je kompatibilna s ForceWare urcenymi pre GeForce karty.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

KoCi napísal:to mas skoro ako keby si chcel instalovat Catalysty na GeForce karty. Nie. Quadro ma samostatne vyvijane ovladace, a nie je kompatibilna s ForceWare urcenymi pre GeForce karty.
tak potom tvoja odpoved sa bije s odpovedov tomaseho ? alebo na tych ovladacoch pre quadro idu normalne hry ? ak hej tak som spokojny z informaciami :)
Napísať odpoveď