Auto-tune a Sapphire HD 3850

Pretaktovanie, rady, tipy, screenshoty...
inflater
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Auto-tune a Sapphire HD 3850

Príspevok od používateľa inflater »

nazdar.
troska som rozmyslal nad pretaktovanim, a podarilo sa mi z karty Sapphire Radeon HD 3850 (669/829) vyzdimat pomocou RivaTuner-u frekvenciu 738/906, samozrejme som cely den zabil tym, ze som konfiguroval stale otacky ventilatoru (http://www.guru3d.com/article/article/449/); proste stale sa mi nezdali tie otacky a teplota. aj ked v zatazi to malo okolo 60-66°C, uz ked som to postupne pretaktil na 770/950, zacal system mrznut (bez artefaktov!). nie hned, ale po chvilke benchmarkingu. no nemalo to cenu to taktovat. z 9253 3DMarkov (3Dmark06) som zvysil akurat na 10000; aj ked si myslim ze 770 MHz uz davno bolo pre ten graficky cip dost.

vsetko som vratil na default (aj nastavenie ventilatora) a rivatuner odinstaloval. teraz ked sa tak pozriem na catalystovo "ATI Overdrive" tak vidim, ze mne mozno nastavit sliderom max. 770 MHz GPU... eh. takze asi tam bol pes zakopany, na co som prisiel pred chvilkou. a pamat som mohol tahat az do 1117 MHz, presne ako tu:

http://www.legitreviews.com/article/591/12/

tato karta ma troska divny BIOS, snazi sa byt co najtichsia a aj pri teplote 83°C bezi ventilator na 33% alebo 50%... no neviem. ako vidim z tych screenov z tej stranky, mam taku istu grafiku ako on a nepouzil RivaTuner na nastavenie otacok ventilatora... a on pouzil auto-tune (no pozrime sa na tie krasne teploty). tak som ho skusil aj ja, ale som ho napokon zrusil. nemal som odvahu pokracovat, pretoze teplota uz kolisala nad 88-89°C. pocul som ze vraj to vobec nevadi, ze grafarny su na take teploty prisposobene a ze ATIny sa restartuju az pri teplote 120°C. no neviem neviem. tomu manikovi sa podarilo vyzdimat stabilne 730/1049. ja som mal o cosi vacsiu frekvenciu GPU a uz to raplovalo ako som napisal vyssie.

kebych pustil auto-tune, nemoze sa tej grafike nic stat? neodpalim ju?

sry za dlhy prispevok. teraz mam teplotu v klude 46°C a takty presne ako mal on pred taktovanim, cize aj mne by mali sediet tie hodnoty co tam on popisal. len sa tu chcem uistit....

ja som uz taktoval staru geforce4 a kedysi stary Pentium 4 1.8 GHz, cize som si vedomy rizik a vsetkeho co s tym moze suvisiet. ale kedze ATI taktujem po druhy krat... no radsej necham radu odbornikov.

vopred moc diky!
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

problem je viac menej v uzamknutom biose v pripade kariet HD 3xxx. v pripade 3850 to je samozrejme este nizsim napajacim napatim jadra, ako ma 3870. ale ak chces vediet viac, klikni: http://www.extrahardware.cz/voltmod-ove ... 50-na-3870
inflater
Medium Star
Medium Star

no, zistil som ze mne sa grafika staktovana cez catalysty nepretaktuje... vzdy sa takty vratia na 300/829 (co je divne, ved origos takty su 669/829!). taktovat sa da jedine cez low level rivatuner a samozrejme som si musel nastavit vlastne otacky ventilatoru lebo bych bol tu grafiku odpalil. (pocul som ze grafika vydrzi aj 100°C,... no ja som ju pretaktovanu okolo 730/910 udrzal pod 65°C v zatazi :))

ibaze potom to uz mrzlo ked som zvysoval GPU. ale vraj to vydrzi ak dam GPU 730 a s tym skoncim a zacnem taktovat ram, jednemu manikovi sa vraj podarilo VRAM pretaktovat az na 1049 MHz stabilne (z povodneho 839). no uvidime :)
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

takty sa "nevratia" na hodnotu 300/*. frekvencia 300 MHz je platna pre 2D rezim.
inflater
Medium Star
Medium Star

tu je viac info abych nespamoval dva forumy naraz :lol:

http://forum.zive.sk/posting.php?mode=reply&t=125984
krija napísal:frekvencia 300 MHz je platna pre 2D rezim.
vyskusal som pustit CS:S do windowed modu a catalyst a zistil som to este pred tvojou radou - ale aspomze karta ma v klude 37°C 8-)
inflater
Medium Star
Medium Star

no... vyzera to celkom fajne na 735/1029 (povodne 669/829)... podaril sa niekomu uz ten voltmod na 256 MB verzii? BIOS som upravil (len pre napatie 1.324V podla navodu) ale nemam gule ho naflashovat do karty :lol: - uz len preto lebo pouzivam standardny chladic

mozno za 5 rokov ked vsetky hry budu na tomto PC sekat na najslabsich detailoch tak pretaktujem komplet vsetko na max, ako som to spravil so starou plechovicou co som mal este pred Vianocami na oslavu jej piateho vyrocia :lol: - http://www.hojko.com/stara-grafika-divn ... 79789.html

to slo dost solidne taktovat :)
inflater
Medium Star
Medium Star

no, do tej karty ide strasne malo voltov... predsa len, pri vyssich frekvenciach to uz robi artefakty alebo zamrzne system (alebo okamzity reset), kedze teploty "niet o com" - vacsinou pod 60°C v zatazi.
benchmarkujem na 710/1049...
inflater
Medium Star
Medium Star

dpc mam skusit ten voltmod? upravil som si bios a spravil dve blind flash diskety (jedna s origos druha s voltmodenym biosom) - strcim do disketovky, resetnem pc, 2x stlacim enter a pockam na flashnutie - ... ja viem, uz som sa to pytal na viacerych forumoch ale potrebujem sa uistit :D
Napísať odpoveď