problem s wifi sietou

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
lacmop
Amateur
Amateur

problem s wifi sietou

Príspevok od používateľa lacmop »

Takze, mam tento router.
D-Link DI-524

Kód: Vybrať všetko

http://www.euromedia.sk/main.aspx?cls=ProductDetail&pro_id=121000&Tab=1
Problem je v tom, ze ak idem cez wifi router spomaluje mi to rychlost internetu ako keby som isiel na priamo (bez routra 1024kbps, s 150kbps) s tym, že pc je s routrom prepojene kablom. V mastaveniach som nenasiel nic o obmedzovani rychlosti. Viete mi poradit? Dakujem.
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ak ides cez wifi, aky mas ping na router, aky mas ping na nejaky server na nete... a potom aky mas ping, ak ides priamo cez kabel???

Pozri, ci tam nie je nastavenie QoS alebo nieco podobne...
Blade.m
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Blade.m »

noo ja mam tiez dost velky problem ja sa na kamosa napajam cez WIFI a to ide potom do routru noo a ping na router mam niekedy 1-2 a niekedy okolo 1000 a neviem cim to je niekedy mi ide dobre net a niekedy mi ide strasne zle...rychlost netu by mala byt 3mb/s nooo ale mne ide stale max. 1mb/s a to fakt iba niekedy sem tam sa stane, ze 2krat do mesiaca mi ide 2,5mb/s ale to je malo preco mi nejde furt tak?? :? v com to moze byt?? moje zariadenie WL-5460AP

Kód: Vybrať všetko

http://www.xcomputer.cz/ovislink-wl-5460ap-wifi-klient-access-point-repeater-bridge-802-11g-54mbps-d56554.htm
toto mam...
mademan
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mademan »

Blade.m> pokial nam neprezradis, v akych podmienkach sa na kamosovu siet pripajas, naozaj ti neporadime.
Blade.m
Medium Star
Medium Star

nooo on je oproti v panelaku ja byvam na 7 on na 1 a medzi nami je asi tak hmm max 100m viac to nebude a nic nebrani akurat on co ma mozno 1-2 strany pred panelakom inac nic pekne vidno mu do okna tak nvm v com by mal byt problem :( ...ak este nieco konkretne potrebujete vediet napiste ja skusim napisat thx
mademan
Light Star
Light Star

Mno pokial obaja pouzivate na routri a AP standardne dodane anteny, skor ma zaujima ako je mozne, ze vam to vobec ide...

Pozri si radiation pattern tvojej omni anteny /ta co mas na APcku/, ak ma on standardny wifi router s podobnou antenou, ta ma pattern rovnaky, a tiez si pozri pattern nejakej smerovej anteny aky je v tom rozdiel. Teoreticky pokial spravne chapem situaciu, by ti mala pomoct smerova antena kt. si upevnis na okne a namieris na jeho router, pricom idealne on si nakloni antenu tak, aby ziarila viac na teba.

K variabilite spojenia, to moze byt vysoko ovplyvnene aj napr. pohybom osob v jeho byte, pokial sa clovek postavi medzi vase anteny napriklad.
Blade.m
Medium Star
Medium Star

nooo my to mame robene tak, ze on ma antenu v okne a z tej anteny ide este kabel do switchu alebo routru to nvm lebo on ma router na druhej strane panelaku takze tak nooo a vobec nvm aku ma on antenu uff
mademan
Light Star
Light Star

ak ma antenu v okne, kup si rovnaku a namier svoju na tu jeho, kvalita signalu pojde hore

/v takomto pripade teda antenu na jeho routri vobec neries
Blade.m
Medium Star
Medium Star

nooo ideme skusit dat este nejaku antenu ku mne zevraj to by malo zosilnit signal, ze to zapojim do toho mojho AP noo tak som zvedavy co to spravi :?
mademan
Light Star
Light Star

nezabudaj, ze cim dlhsi a shitovejsi kabel ku antene pouzijes, tym viac ucinku anteny stratis, dlzku kabla teda minimalizujte, pouzite co najkvalitnejsi, mno a tiez vyskusaj, ci to potom siet pojde doma, kedze smerova antena kt. asi pouzijete ziari inak ako ta co mas teraz.

anyways, ako to mas vlastne zapojene? mas iba AP, ktore posktuje pripojenie jednak tvojmu kompu, a jednak este vytvara spojenie s kamosom?
Blade.m
Medium Star
Medium Star

nooo ja mam doma AP ktore mam zapojene do switchu a to iste ma aj on len on to ma zapojene bud do routra alebo do switchu to teraz nvm
mademan
Light Star
Light Star

pocitac mas teda kablom pripojeny ak spravne rozumiem... dobre, pouzite teda smerovu antenu na tom AP tvojom
Napísať odpoveď