Dioptrické slnečné okuliare

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Robbie42
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Dioptrické slnečné okuliare

Príspevok od používateľa Robbie42 »

Zdravim,
viete mi niekto povedať ako to funguje? Tj kolko to trva, ci to robia len specializovane optiky a pribliznu cenu... Na nete som nasiel len ze sa to da, ale ziadne podrobnejsie info.
Vdaka
Fiju
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Fiju »

Mala by to robit takmer kazda optika, ja mam tiez take.

Teda, ono nie su ani tak slnecne, ako skor len to, ze mas proste len farebne skla (ja mam modre).

Trvanie priblizne asi rovnake. Ja mam take dioptrie, ktore mi nespravia zo dna na den, ale musia sa dat nejak vyrobit ci co... no a ked som si daval tie farebne, tak som si len vybral farbu skiel a boli za priblizne taku istu dobu ako normalne okuliare.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Spytaj sa v ocnej optike, tam ti najlepsie poradia. Urcite sa vsak na tom neoplati setrit, pretoze oci mas len dve a asi tazko ti narastu nove ako v pripade vlasov ked sa das ostrihat, takze urcite by som sa nepozeral na cenu.
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

V kazdej optike to robia. Je ale lepsie si vybrat vacsiu - samozrejme, kvoli moznosti vyberu ramika. Imho Ing.Fijok vobec nemusi ist len o "farebne" skla. Skla mozu uplne vpohode obsahovat aj polarizacny filter (nepametam si uz ale kolko som za to priplacal). Ja som mal napriklad skla ktore mali len velmi mierny odtien sivej a mali polarizacnu vrstvu. Jazdit s nimi autom bolo uplne super, a nielen to.
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Môžeš si dať spraviť tie, že sa ti stmavia vplyvom slnka, to vyzerá, podľa mňa, trochu divne, ale je to lacnejšie. Ak chceš mať dioptrické slnečné okuliare, tam je cena už o dosť vyššia.
Robbie42
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Dakujem za radu, ale predsa informačne - čo je to vyššia cena? 4-5 tisic?
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

No zhruba, lacnejsie zozenies asi sotva nieco seriozne.

// Tie autostmievacky su tzv. Heliovary.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

bracho si kupil sportove adidasy a stali ho nieco cez 5000, ale uz po zlave. ram je adidas, ale dovnutra sa vkladaju take specialne dioptricke nasady a nejde to do kazdych brylov. mali by to vediet v kazdej optike :) trvalo to asi dva tyzdne, ale to chytil dovolenkove obdobie
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

bolek napísal:Môžeš si dať spraviť tie, že sa ti stmavia vplyvom slnka, to vyzerá, podľa mňa, trochu divne, ale je to lacnejšie.
to su dymove skla to je hovadina
k6 napísal:...vobec nemusi ist len o "farebne" skla. Skla mozu uplne vpohode obsahovat aj polarizacny filter (nepametam si uz ale kolko som za to priplacal). Ja som mal napriklad skla ktore mali len velmi mierny odtien sivej a mali polarizacnu vrstvu. Jazdit s nimi autom bolo uplne super, a nielen to.
Ano do auta je to skvela vec, bracho investoval do Polaroidov 9 papierov a nevie si to vynachvalit..
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

mi-chau napísal:to su dymove skla to je hovadina
jj, suhlas. ak mas silne dioptrie, tie skla budu tazsie a nevyzera to az tak dobre. a tiez to nedaju do kazdeho ramu
Robbie42
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Nie nie, dymove skla nechcem v ziadnom pripade, chcem proste dioptricke skla do klasickych slnecnych okuliarov . Pojdem sa pozriet zajtra, aj ked ta cena nie je najnizsia :?
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

no hold, za kazdy vystrelok sa plati :)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

hlavne si treba dať pozor na to či máš "štandratné" diptrie alebo ako ja 6dioptrie na diaľku a 2cilinder a to sa už na skladoch nedrží. To sa musí dať vybrúsiť na objednávku a cena je raz taká. Mňa len sklá Rodenstock (super kvalita) stáli cez 7 papierov (možno i viac, bo tam bola zľava po známosti...) a rám za necelé dva. Sú v ňom sklá s úpravou proti prachu, vode, polarizačný filter (či dáka taká blbosť že sa mi nič neleskne) a tmavý klip z polykarbonátu, ktorý sa zvonka na rám pred sklá pripne. Skvelá vec. :)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Ja som si raz v zivote dal spravit v optike dioptricko slnecne okluliare a olutoval som, mal som ich len par krat a uz ich nenosim asi rok alebo dva.
Mne sa to nejak nepacilo, nemam preto specificke objasnenie :D
Ja som skor za sosvky. :wink:
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vajda65 »

napríklad na r2.cz nájdeš kopu slnečných, kde si môžeš dať dioptrické vložky
JaJeNiektoIny
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JaJeNiektoIny »

Kibo napísal:bracho si kupil sportove adidasy a stali ho nieco cez 5000, ale uz po zlave. ram je adidas, ale dovnutra sa vkladaju take specialne dioptricke nasady a nejde to do kazdych brylov.
No ja to mam presne naopak - mam dioptricke okuliare - adidas bez ramu, a k nim mam slnecnu nasadu... Vyslo ma to do 10 tisic, ale to preto ze som si dal aj odlahcene sklo a podobe - na okuliaroch nechcem setrit. A som s nimi spokojny, hlavne sa to zide pri soferovani
bell
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa bell »

kamoska si chce kupit take okuliare a bola v ocnej optike v Nitre a tam stoja asi od 1500 sk a vyssie , resp. za jedno sklicko pytaju 400 SK, cize 800 SK za dve a plus k tomu ram
Robbie42
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Mno nakoniec som nasiel tak, ze klasicky ram s dioptriami a na to taka mala nenapadna polaroid vrstva, vsetko spolu za 2400 a este prakticke :P
Hossa1881
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hossa1881 »

ja sa teraz chystam na kontrolu ak sa mo zhorsil zrak tak planujem si dat nanovo spravit okuliare aj s tymi heliovymi sklami, pre mna to je ovela praktickejsie bo malokedy nosim normalne aj slnecne pri sebe
ZappBrannigan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

h

Príspevok od používateľa ZappBrannigan »

ja mam heliovary a som spokojny......za sera su uplne cire a su aj antireflexne......ale suhlasim s hojkom netreba na tom setrit....ja som dal vyse 100E za jedno sklo a teraz si ich newim vynachvalit.... :)
Napísať odpoveď