Podnebne mandle

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Jelko4
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Podnebne mandle

Príspevok od používateľa Jelko4 »

Kolko dni po operacii boli hrdlo?Je to neznesitelna bolest?Odporucate celkovu anesteziu alebo len lokalnu?
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Juj, po tom, čo mi nedávno kolegyňa opisovala svoju traumu z tohto zákroku, by som výber mandlí neodporúčala ani najhoršiemu nepriateľovi.
Podľa info od nej sa to robí bez anestézie (aspoň jej to robili pred pár rokmi) a bola to nenormálna bolesť. Celková anestéza sa ževraj neodporúča...
Neviem, ako je to teraz, ale každopádne si radšej zisti čím viac info o možnostiach zákroku, inak budeš trpieeeeeeeť....... :nono:
M.a.R.o.s.H
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M.a.R.o.s.H »

mne vyberali nosne mandle ked som mal 5 rokov a robi sa to len pod lokalnom anestezou ale vsetko cititi pretoze je to len taky sprej ktory vam nastriekaju do hrdla,pretoze pri uplne anesteze ochabuju svaly a doktorom by zavadzal jazyk :)http://www.orl-lfuk.sk/chronicky_zapal_ ... mandli.php :roll: sorry moze sa aj uplne uspat :oops:
P41NK1LL3R
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa P41NK1LL3R »

No, čo sa týka nosných mandlí, tak tie mi vyberali asi okolo 5. roku -> nebola to žiadna veľká bolesť...

Podnebné mandle mi neodporúčali vyberať a tak mi ich v BB len laserom zmenšili (mal som 7 rokov)...bolo to pod celkovou anestéziou, teda žiadnu bolesť som necitíl...
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

Akurat operaciu nosnych mandli som podstupil a bolo to dost neprijeme, proste lekar mi ten sprej nastriekal iba na jazyk, cize ten som mal zmrznuty, no ale na mandle zabudol a cele to vytrhol za ziva :D no bolest nehorazna... :?
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

bracho mi o tom zakroku rozpraval, odvtedy neznasam krvave steaky... tie jeho skrvne metafory...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Mne ked vyberali, tak ma uspali, aj ked sa to uz dlho nerobi. V tomto pripade pomohli znamosti, este dobre ze to tak bolo, lebo si neviem predstavit co by som robil pocas zakroku, kedze este dobre dva tyzdne som mal bolesti.
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViRuS »

mne vyberali krcne minule v lete. po zakroku bolest co nechces zazit (znova). ~3 tyzdne sa to hojilo a za ten cas som sa teda moc nenajedol... bolo to pri lokalnej anesteze - mohol som si vybrat aj uplnu, no doktor mi vysvetlil, ze takto je to prenho jednoduchsie (co sa urcite odrazi na kvalite zakroku)

a neporovnavajte tu nosne mandle s krcnymi - je to nieco uplne ine. po nosnych si fit za par dni a nemusis cumiet ako sa ti pri zakroku doktor 20 minut hrabe v ustnej dutine. viem o com hovorim...

//a este taka haluz, ze doktor tam druhej doktorke na mne ukazoval co videl predtym nejaku operaciu mandli na nete, pri ktorej ostanu nejake zily, co by sa inak poskodili, nedotknute
pancuska26
Expert
Expert

Príspevok od používateľa pancuska26 »

mne vyberali 22.2.2004 nikdy viac :( ...mala som sice uplne anesteziu uff ale ked som sa o 10 hod.prebrala hned som behala na wc,lebo mi stiekla krv do zaludku a mala som co robit aby som ju odtial dostala..

schudla som 4-5 kg za tyzdne v nemocnici..usta som mohla otvorit max.na 2 cm..bolest strasna pri jedeni a ked ti este k tomu daju suchy tvrdy rozok ...no uff!...

uplne doliecenie trvalo asi 3 tyzdne...ale je to trauma :(
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

pancuska26 napísal:mne vyberali 22.2.2004 nikdy viac :( ...mala som sice uplne anesteziu uff ale ked som sa o 10 hod.prebrala hned som behala na wc,lebo mi stiekla krv do zaludku a mala som co robit aby som ju odtial dostala..

schudla som 4-5 kg za tyzdne v nemocnici..usta som mohla otvorit max.na 2 cm..bolest strasna pri jedeni a ked ti este k tomu daju suchy tvrdy rozok ...no uff!...

uplne doliecenie trvalo asi 3 tyzdne...ale je to trauma :(
suchy rozok??? to si bola v ktorej nemocnici preboha? na ukrajine? sak to je pekne jednoduchy sposob ako si strhat tie chrasty
pancuska26
Expert
Expert

heh ako sa to vezme sme blizko ukrajiny :D ...no aj cajik mi dali :) ...
(HUMENNE)

ver mi nikdy by som tam uz nesla :)
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

pancuska26 napísal:ver mi nikdy by som tam uz nesla :)
hh tak to sme dvaja ;)
Jelko4
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Jelko4 »

tak to ste ma teda ozaj vsetci potesili a povzbudili :D .Ja idem do uplnej anestezie tak aspom ze tak :)
miso03
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa miso03 »

Mne ich vyberali minule leto cez prazdniny, nechcem ti klamat ale patri to zatial k mojim najhorsim dnom v zivote .. mal som sice celkovu anestezu a velmi pekne sestricky na sale ale ani to nepomohlo tomu co som prezival po tom. Ked som sa prebral okolo mna nik a ja v hube kopu sajrajtu s ktorou som nemohol robit nic ine ako prehltnut :roll: Asi 10min na to prisli sestricky ze mam vypit caj, fakt priserna bolest vypil som asi pol deci ale teda takych pol deci nech si nechaju :D Ono vypil som cca 2dc ale 1,5dc sa vratilo naspat do pohara ako keby som mal v krku nejaku trampolinu co mi davala vsetko jedlo prec.. a celkovo nemocnicu nemusim ja mam vzdy stastie na primitiva ktory lezi vedla mna. Vtedy to bol dokonca policajt a najradsej by sa stale rozpraval, chyba bola ta ze som mu nepovedal pretoze som ledva rozpraval a ked aj hej tak sa ma spytal "Ta co ?" n ta nic ty lolo som si pomyslel.. cca 10 dni som nemohol jest schudol som 8kg ktore som vsak velmi rychlo nabral naspat, nuz drzim palce :)
Alofok
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Alofok »

Toto už pomaly môžte dať do témy ako schudnúť :D

Píšete strašné skúsenosti normálne sa až bojím.Mne to nerobili a dúfam že ani nebudú a vraj to ani nie je dobré lebo že potom z toho môžu byť zapálené priedušky namiesto obyčajnej angíny
x-nina
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa x-nina »

tak to ste chalana totalne vyplašili teraz :D Ale všetko sa dá zvládnuť.Záleží to od prahu bolesti u daného človeka 8) 8) 8)
pancuska26
Expert
Expert

Alofok napísal:Toto už pomaly môžte dať do témy ako schudnúť :D

Píšete strašné skúsenosti normálne sa až bojím.Mne to nerobili a dúfam že ani nebudú a vraj to ani nie je dobré lebo že potom z toho môžu byť zapálené priedušky namiesto obyčajnej angíny
jj..suhlasim..odkedy mam vytiahnute madle mam len zaply priedusiek...vsetko ide na priedusky ehm a tie sa liecia pomerne dlho :( a som aj castejsie chora....

princip je v tom ze tie mandle nieco filtruju a vlastne ked tam neni filter vsetko sa dostava do tela :D no neviem dajak tak mi odpovedala Mudr. na otazku preco som teraz tak casto chora :(
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

pancuska26 napísal:jj..suhlasim..odkedy mam vytiahnute madle mam len zaply priedusiek...vsetko ide na priedusky ehm a tie sa liecia pomerne dlho :( a som aj castejsie chora....

princip je v tom ze tie mandle nieco filtruju a vlastne ked tam neni filter vsetko sa dostava do tela :D no neviem dajak tak mi odpovedala Mudr. na otazku preco som teraz tak casto chora :(
ano, mandle odstranuju choroby

no preco sa vyberaju som nezistil
miso03
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa miso03 »

Sheep napísal:ano, mandle odstranuju choroby

Mne ich odstranili pretoze som mal v nich kopu hnisu a nepotrebneho bordelu, tym padom stratili svoju funkciu a boli len na obtiaz.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Sheep napísal:ano, mandle odstranuju choroby

podla toho co som pocul od tych ktorym ich vybrali, tak by to malo byt preto, lebo sa vnich mozu usidlit bakterie ktore pri akomkolvek oslabeni imunity vyvolaju zapal, cize mandle sa stanu zdrojom chronickeho zapalu a teda su viac naskodu ako na uzitok
Napísať odpoveď