Mech. poškodenie NB

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
vladino001
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Mech. poškodenie NB

Príspevok od používateľa vladino001 »

Mam book ASUS A8J a na ňom sa mi dosrali panty, ale nie ta otočna časť ale tam kde to je v spodnej časti uchytene.
Mal stým niekto takýto problém? nedá sa kúpiť nový obal na book niekde?
A ešte jedna otazočka ked povolim všetky šróbky na displeji tak čo mám ťahať? rámček okolo displaja alebo zadnú časť?
SERVIS nepripadá do úvahy
blscha
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa blscha »

Aký je starý NB?
vladino001
Light Professional
Light Professional

blscha napísal:Aký je starý NB?
1,5roka
blscha
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa blscha »

čo takto servis?treba skúsiť!
známi predáva NB aj Asusi servis je v ČR zavoláš nadiktuješ číslo NB čo mu je a príde poň UPS len treba mať od neho orig škatuľu.väčšinou je do 5 až 10 dní späť podľa závady.
muffy69
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa muffy69 »

ked je tu uz takato tema tak sa nieco opytam. raz som na notebooku ked sme hrali, silno trhol sietovym kablom a odvtedy mi nejde LAN konektor, diody neblikaju, siet nenajde, asi len mechanicke poskodenie. isiel by som to dat aj vyreklamovat ale ked je to mojou vinou tak neviem ci mi to uznaju. bol by som pripadne aj ochotny zaplatit, ale bojim sa ze aby nemuseli menit za to celu zakladnu dosku v ntb, co by ma asi draho vyslo. nemate nejake skusenosti zo servisov s takymito problemami ?
vilko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa vilko »

muffy69 napísal:ked je tu uz takato tema tak sa nieco opytam. raz som na notebooku ked sme hrali, silno trhol sietovym kablom a odvtedy mi nejde LAN konektor, diody neblikaju, siet nenajde, asi len mechanicke poskodenie. isiel by som to dat aj vyreklamovat ale ked je to mojou vinou tak neviem ci mi to uznaju. bol by som pripadne aj ochotny zaplatit, ale bojim ze aby nemuseli menit za to celu zakladnu dosku v ntb, co by ma asi draho vyslo. nemate nejake skusenosti zo servisov s takymito problemami ?
servisy notebookov v nasich koncinach ti zarucene vymenia zakladnu dosku,,tu sa totiz traduje,ze oprava = vymena celej pokazenej casti,, necakaj,ze sa ti niekto bude hrat so spajkovackou a vymeni len pokazeny konektor, odpor, cip, atd.....na slovensku (v cechach) je to proste tak
vladino001
Light Professional
Light Professional

blscha napísal:čo takto servis?treba skúsiť!
známi predáva NB aj Asusi servis je v ČR zavoláš nadiktuješ číslo NB čo mu je a príde poň UPS len treba mať od neho orig škatuľu.väčšinou je do 5 až 10 dní späť podľa závady.
neaku stranku alebo tak aby som vedel kolko by ma vyšla oprava. (či sa mi to vlastne oplati) origoš škatulu mam
ATLAS323
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa ATLAS323 »

muffy69 sak studujes elektrotechniku co vas na tej pou ucia to nechapem :D
zober na prax pastierovy nech sa na to pozre za tie rady co si mu dal spravi to aj zadara
muffy69
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

ATLAS323 napísal:muffy69 sak studujes elektrotechniku co vas na tej pou ucia to nechapem :D
zober na prax pastierovy nech sa na to pozre za tie rady co si mu dal spravi to aj zadara
chodis na tu istu skolu ako ja tak nemachruj :P vies ja by som to dal aj niekomu spravit, ale zaruku nepotrebujem stratit. docasne to budem riesit cez pcmcia kartu.

a neviete kolko by mohla stat vymena zakladnej ?
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Pomali viac ako novy Notebook ... minimalne 8000Sk
ATLAS323
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa ATLAS323 »

muffy69 napísal:chodis na tu istu skolu ako ja tak nemachruj :P vies ja by som to dal aj niekomu spravit, ale zaruku nepotrebujem stratit. docasne to budem riesit cez pcmcia kartu.

a neviete kolko by mohla stat vymena zakladnej ?
ja to viem ale sak ale kedy ti konci zaruka
sak asi tento rok potom to mu mozes dat spravit
vladino001
Light Professional
Light Professional

Nikto nič nevie kde by som teda mohol najsť novú krabicu na book :?:
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

To asi nekupis nikde..
Ak nie servis,tak ti neostava ine ako to niekomu dat,kto sa vyzna..Popripade to opravit sam.Skus sem hodit foto..Ktora cast sa znicila,vysuchala,zlomila..Ale nejake detailne-mozno daco vymyslime.
vilko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa vilko »

1,servis
2, inzerat-ak sa niekomu pokazila doska zakl. a neoplati sa mu ju menit
3, ebay
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

vladino001 napísal:Nikto nič nevie kde by som teda mohol najsť novú krabicu na book :?:
Mne ked sa na starom notase pokazila doska, tak na to v servise pozreli a okrem ineho mi ponukli, ze ak by dosku opravili, tak by vedeli spravit aj panty a stalo by to tak okolo 1000ky. Samostatne to asi nezozenies, ale zbehni s tym do servisu a tam ti povedia cenu.
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

muffy69 napísal:ked je tu uz takato tema tak sa nieco opytam. raz som na notebooku ked sme hrali, silno trhol sietovym kablom a odvtedy mi nejde LAN konektor, diody neblikaju, siet nenajde, asi len mechanicke poskodenie. isiel by som to dat aj vyreklamovat ale ked je to mojou vinou tak neviem ci mi to uznaju. bol by som pripadne aj ochotny zaplatit, ale bojim sa ze aby nemuseli menit za to celu zakladnu dosku v ntb, co by ma asi draho vyslo. nemate nejake skusenosti zo servisov s takymito problemami ?
Až je konštrukcia taká ako si myslím, potom stačí len vymeniť dosku konektorov, ktorá je pripojená na základnú dosku. Z toho vyplýva, že cena by mala byť nižšia.

Ale keďže neviem aký notebook máš, nemôžem vedieť jeho vnútornú konštrukciu, a teda či je môj predpoklad správny.
muffy69
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

je to HP 530, konektory mam po bokoch takze to asi tazko vyriesim
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Pozeral som servisný manuál - žiaľ, tie konektory sú priamo na základnej doske, čiže výmeny celej dosky sa nevyhneš.

Prípadne to skúsť dať nejakému zručnému elektronikárovi, ale šancu na úspech nevidím vysokú + možnosť, že stratíš záruku.
Napísať odpoveď